Det socialistiska EU?

Den 17-18 oktober genomförde EUs socialistiska partier en konferens där de diskuterade hur de ska bära sig åt för att behålla EUs socialistiska profil. Häpp! De anser det alltså som en naturgiven ordning med socialism. Man kan förstå att motgångarna i diverse europeiska val oroat dem. För min egen del finner jag deras regeringsanspråk oroande.

På mötet tycks de ha dammat av den sekelgamla eufemismen för socialism, ”progressiv”. Ja, det är samma orwellianska ord som fick ge namn åt en svensk musikstil på 70-talet, proggen. Den intrikata lustigheten i proggarnas texter är att de bland annat ställde frågan, ”Vem i hela världen kan man lita på?” Eller det upprörande påståendet att ”Staten och kapitalet sitter i samma båt”. Svaret på den första textraden är, aldrig socialisterna. För den andra textraden gäller, alltid socialisterna!

Alice Teodorescu har ställt frågan angående de svenska socialdemokraternas krav på att få regera i alla lägen – Hur många sidor har en socialdemokratisk kappa? Jag gissar att sossarna har lika orubbliga principer som Groucho Marxs karaktär advokat Loophole.

I Sverige har Alliansen helt accepterat att traska patrull åt sossarna. I flera europeiska länder vill man inte veta av sossarna längre. I Tjeckien nu senast vann en mångmiljardär på en klart borgerlig, islamrestriktiv och EU-kritisk politik. Lägg namnet Andrej Babis på minnet, för här i Sverige skriver inte MSM om dem. Kan det ha att göra med att sossarna endast fick 7% av rösterna?

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Det socialistiska EU?

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Säger det inte allt om socialisternas maktbegär och lystnad när Löfven skickar Håkan Juholt på uppdrag till Island som ambassadör för Sverige. Löfven är en katastrof och de andra partierna accepterar det fullt ut, att så skall Sverige skötas?
    Tyvärr försummade jag tillfället att klippa intervjun som SR P1 gjorde med Juholt efter att han ”pudlat”. ”Man får vara lite dum ibland” uppfattade jag det som han sa.

    • mats skriver:

      Det roliga med Juholt är att han i en intervju inför avresan till Island sa att han inte gillar Sverige längre och inte tänker resa hem under ambassadörstiden. Släkt och vänner träffar han på Island eller i Europa!
      Är det kritik mot partikamraterna och Löfvén tro?

      • Göran skriver:

        Juholt babblar bara och en vecka senare talar hans hjärna om för honom vad han sade. Åker man som ambassadör för Sverige representerar man Sverige och då menar jag Sveriges folk och inte något politiskt parti.

        Kan hända att socialdemokraterna vill ha Juholt på en plats där han inte gör så mycket skada. Annars kan jag inte se att han har de minsta kompetens att representera Sverige. Möjligen när han sover.

  2. Rikard skriver:

    Hej.

    Att EU är på väg att bli ett sämre sorts sovjetunion är jag den förste att instämma i, då jag hävdat det intill gränsen för att det blivit ett ’Delenda Carthago’, men när du skriver:

    ”I Sverige har Alliansen helt accepterat att traska patrull åt sossarna.”

    så finner jag att jag måste anföra att ’Ajjiangsen’ som troligen blivande vice statsminister Lööf uttalar det är lika mycket sossar de med.

    Vi har i vår riksdag idag åtta partier varav sju bedriver olika grader av rasistisk svenskutrotningspolitik, och ett åttonde som inte gör det. Samtliga rör sig dock inom fältet för auktoritär statssocialism.

    Om du åkt utförs-skidor i tät granskog så förstår du vad jag menar när jag säger att där finns sju olika stup att fara över, och en klippa att stanna mot.

    För att parafrasera ett slagord från förr: ”Du kan inte rösta bort EU”.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

  3. Åke Sundsström skriver:

    Men visst kan vi rösta bort EU! Problemet är ju ”bara” att 7-klövern i despotisk anda vägrar ger oss den möjligheten, självklar i en sann demokrati, men anatema i dagens faktiska diktatur. En folkomröstningen skulle med säkerhet följas av ett mer robust ja till Swexit än till Brexit. Medborgarna är klokare än sina ombud på Helgeandsholmen, men detta genanta faktum vill förstås maktens män och kvinnor ogärna ge folket en chans att verifiera.

    Låt oss i varje i detta forum kalla monstret vid sitt rätt namn: en partiapparaternas diktatur. Och inse att de förhoppningar som nu ställs på Kristersson är orealistiska. Han är samma frihetsfientliga andas barn som Reinfeldt och Batra, om än en skickligare debattör.

  4. Åke Sundsström skriver:

    PS. Även i övriga EU blockeras folkviljan av regeringarnas nej till folkomröstningar. Så att tala om ett ”demokratiskt underskott” i Europas låtsasparlament är även det en skönmålning som EU-kritiker bör ta avstånd ifrån och i stället tala klarspråk om att en spade är en spade och EU en ren diktatur. DS

Kommentarer är stängda.