Snabbare än ljuset!

I partiledardebatten i Agenda påstod Stefan Löfvén att oppositionen ville sänka skatten med 100 miljarder kronor. Denna vidlyftiga summering av oppositionens förslag åstadkommer Löfvén genom att helt enkelt addera de olika förslagen, som om de alla skulle genomföras tillsammans. Svetsaren Löfvén må vara läskunnig, men räkna är han uppenbarligen dålig på.

Med samma logik som Löfvén redovisat, kan jag hävda att jag börjar närma mig att ha kört bil fortare än ljuset. Om jag summerar alla tillfälliga hastighetstoppar under alla gånger jag kört bil i 45 års tid och presenterar dem som om jag kört i denna hastighet vid ett enda tillfälle, då kan jag få det att se ut som om jag kört i ljusets hastighet, en gång.

Som var och en kan se saknar denna räkneövning förankring i verkligheten. Ni får själva bedöma hur det är med Löfvéns verklighetsförankring.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Snabbare än ljuset!

 1. Göran skriver:

  Det vore en löjligt liten skattesänkning med 100 miljarder kronor. Jag förstår att svetsaren ville påtala att om man röstar på alliansen får man en knappt märkbar skattesänkning.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Mats, märkte du av något när du passerade ljudvallen? Jag tyckte jag hörde något härom kvällen, men det kanske bara var vanlig åska.
  Sättet Löfvén argumenterar på degenererar all tilltro till hans “goda” uppsåt gentemot väljarna.

  Sättet han räknar på är “sämre än uselt”!

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Den som kunde stoppa murvlarna framför allt på SR att använda propagandan; att en utebliven skatteintäkt för det offentliga utgör en “kostnad” för samma institutioner.
  Hela tanken och omnämnandet är ju så vilseledande och lögnaktig att det borde straffbeläggas.
  Var gång det nämns om en så kallad skattelättnad kvider och jämrar sig parasiterna och inbillar befolkningen att undergången är nära, “hur skall staten klara en sådan kostnad”?
  Som Löfven dillar om att sänka skatteutplundringen med 100 miljarder, i hans underutvecklade är det plötsligt en kostnad?

  • Göran skriver:

   De kör en retorik som de vet går hem i stugorna. Det är samma korkade resonemang som används när det talas om nedladdning av musik eller filmer. Varje nedladdning är en kostnad för bolagen.

   Resonemangen är lika korkat som om jag bor längs en väg och har en prylbod. Varje bil som inte stannar och köper något av mig utan åker förbi är en kostnad för mig.

   • mats skriver:

    Det är ju en kostnad för dig att hålla öppet ifall någon skulle vilja handla. Som alternativ kostnad med möjlighet till annan intäkt är att du befinner dig på annan plats och tjänar pengar på någon syssla därstädes.

    Dä fattaruväl dummer, att dä’ä en köstnad för däj om fölk bare åker förbi!
    😉

    • Göran skriver:

     Det uppstår ingen kostnad om någon åker förbi. Kostnaden för att låsa upp boden på morgonen är en fast kostnad men det uppstår ingen rörlig kostnad om någon åker förbi.

     Det är bara på Finansdepartementet det uppstår kostnader.

 4. Niklas skriver:

  Att politiker är vårdslösa med sanningen, torde knappast vara någon nyhet. Men en rejäl skattesänkning är ju oftast bara positivt, utom möjligtvis för miljöfrälset.

  • Göran skriver:

   Vid valet då alliansen kom till makten gjorde Socialdemokraterna en analys och fann att bland dem som går på sjuk- eller aktivitetsersättning röstade 51 procent på Socialdemokraterna.

   Ska socialdemokraterna ha en väljarbas behövs att en stor del av befolkningen står utanför alla de möjligheter som normalt tillkommer en medborgare i Sverige.

   Det blir således en omöjlighet att Socialdemokraterna skulle föra en politik med hög produktion inom den privata sektorn med många anställda inom privat sektor. Taktiken med höga skatter är naturligtvis att säkra Socialdemokraternas existens.

   När Socialdemokraterna talar om lägre arbetslösa menar de naturligtvis att arbetslös ska jobba inom offentlig sektor. På så sätt kan de suga upp ännu mer folk till sin väljarbas.

   Socialdemokratiska partiet är ett pyramidspel.

   • mats skriver:

    Kan bara instämma! Min erfarenhet av socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik är att det helt och hållet handlar om mygel på olika sätt.

    • Göran skriver:

     Jag snubblade på en video på Youtube för några år sedan (som jag inte hittar igen) om hur socialdemokratiska regeringen på 1930-talet lät arbetslösa ungdomar bygga cykelstigar till fäbovallar. Således ett fas-3-jobb redan på 1930-talet.

     Så dessa hitta-på-jobb har förmodligen existerat under hela socialdemokraternas existens. Kontentan av det är att socialdemokraterna inte har lärt sig något. De vet helt enkelt inte hur jobb uppstår.

     Tyvärr, har man utbildat hela svenska folket i denna okunskap också.

Kommentarer inaktiverade.