Klimatpolitik i gungning

I rapporterna från COP 23 i Bonn låter det som om enigheten är stor om att klimatet är i fara och att problemet kan lösas politiskt. I svensk media, kanske i synnerhet Expressen låter det som om domedagen är här innan helgen. (När jag gick i skolan på 60-talet och någon berättade något som lät osannolikt, brukade vi alltid fråga: Är det sant, eller har det stått i Expressen? En fråga som fortfarande är dagligen berättigad.) Men så dyker det upp oroade röster som menar att sådan harmoni i klimatpolitiken inte alls är fallet. Enigheten har sprickor!

Nästa toppmöte ska hållas i Katowice, Polen, 2018. Det är en gammal gruvstad och Polen har visat sådan ohörsamhet mot EUs toppstyrning att Bryssel nu överväger skarpa åtgärder för att bringa Polen till efterlydnad. Det gäller både deras istadighet att fortsätta med kol som energikälla och deras begränsade avverkningar i Białowieża, ett mycket stort skogsområde där vissa delar är reservat, men andra inte. EU anser att all skog och all fauna där är ”skyddad” på så sätt EU ska få bestämma alla detaljer om dess öde. Men polackerna avverkar och brukar skogen på förståndigt sätt, vilket upprör miljörörelsen.

Men åter till klimat och kol. Nu visar det sig att även Spanien fronderar mot EUs linje. Madrid lägger till och med in sitt veto mot att EU kan tvinga det spanska energiföretaget Iberdola att sluta använda kol. Häpp! som de brukar säga på scen när publiken inte har fattat att de ska skratta.

Tydligen är Fidji idag den mest drivande nationen vad gäller klimatavtal och klimatavlat. De verkar numera uppträda som delade värdar med varje land eller stad som anordnar ett klimatmöte. De vill ha pengar helt enkelt. Främst vill de ha pengar för den kommande havsnivåhöjning som de påstår kommer att dränka Fidji. De fortsätter tradera denna lögn, trots att Nils-Axel Mörner har övervakat havsnivån i Fidji i årtionden och kunnat konstatera att den inte rör sig ett dyft. Detta känner naturligtvis fidjianerna och deras klimatdelegation till mycket väl, men de är ”bekymrade” över att de måste dela värdskap med Polen nästa gång.

Fidji består dessutom huvudsakligen av två vulkanöar, Vanua Levu och Viti Levu som når flera hundra meter över havet. Jag vet, jag har varit där. Det ska mycket till innan de försvinner. Nej, Fidjis deltagande i klimatförhandlingarna är inget annat än parasitärt snyltande på västvärlden. Men det är trösterikt för oss klimatrealister att tveksamheterna inför fortsatta klimattokigheter sprider sig bland de deltagande länderna.

 

Annat om klimatet:

Svenska Klimatsans, alltså i första hand Sture Åström och Tege Tornvall har gett sig till att beskriva på engelska vad som egentligen reglerar vårt klimat, den Atmosfäriska Effekten. Sprid gärna denna kunskap till alla era internationella kontakter! Svenska med för den delen.

Ljusning i svensk politik?

När jag debatterat klimatfrågan på Klassiskt Liberala Partiets interna hemsida i någon veckas tid, med varierande bifall, drog jag lite förtörnad över att det inte var hundraprocentigt bifall, till med följande beskrivning:
För att göra det ännu tydligare.
Det finns ingen annan fråga som så omedelbart hotar all frihet för såväl individer som nationer, som just klimatfrågan. I denna fråga har de totalitära ideologerna funnit den hävstång med vilken de i alla lägen, utan att behöva presentera konkreta bevis, kan hänvisa till klimatet när de klavbinder hela världen.

Och fick till svar av en partimedlem:
Väldigt sant Mats. Du är en mycket skicklig debattör inom detta området, nästa gång jag träffar på en klimat alarmist så hänvisar jag dem till din blogg. Du har helt rätt i att klimatet hela tiden används för att genomföra frihetsinskränkande vänster agenda.

Sådant värmer!

Det här inlägget postades i Frihet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Klimatpolitik i gungning

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Klimatskojeriet är stort men långt ifrån så förödande som varken global socialism som nationell socialism. Klimatskojeriet borde teoretisk vara lättare att avslöja då det inte är så mångfasetterat som alla formerna som socialistiskt bedrägeri.
  En poliskvinna lokalt, ställde frågan till en församling vilket brott som är det vanligast förekommande i Sverige. Hon fick många svar men ingen nämnde nämnde bedrägerier i alla former vilket var det rätta svaret. Undrar vad som skulle hänt i församlingen om man svarat att det socialistiska bedrägeriet är det mest omfattande? Vad man kan göra för stulna pengar i Sverige är helt ofattbart!

  • mats skriver:

   I mina ögon är socialism och klimatskojeri i stora stycken samma sak.

   • Göran skriver:

    Ja, klimatskojeriet är ett sätt att försöka ta kontroll över företagen eller mer eller mindre slå ut dem.

    Jag tror socialisterna är så korkade att de tror att när man slagit ut t.ex. alla företag som tillverkar mobiltelefoner så kan man inrätta mobiltelefontillverkarmyndigheten och alla människor får en gratis mobiltelefon och alla blir lyckliga.

    Men, låt oss se. Hur ser det ut i totalitära länder där staten har kontroll på det mesta? Hur många uppfinningar kommer från dessa länder?

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Jordbruk i ”gungning” gav NDR (Nord Deutsche Rundfunk) ett ”ansikte” under gårdagen. Från Dietmarschen (norr om Elbe), rapporterades om hur skörden av vitkål omintetgjorts till följd av riklig nederbörd under höstmånaderna.
  Inslaget visade med all önskvärd tydlighet hur bondens förutsättningar att få så och skörda styrs av väder och ekonomi. Lönsamheten förutsätter allt tyngre (effektivare) redskap och maskiner som på lerjordar liknande de i Dietmarschen begränsas till gynnsamt väder.
  Området utgörs av ”gammal” havsbotten och är till största delen ”invallat” mot Nordsjön och Elbe.
  Sådana är förutsättningarna där, och så långt allt väl i sakligt ”nyhetsförmedlande”.
  Men.
  Där ”klipper” producenten in hur en alarmist med myndig uppsyn förklarar för oss som inte begriper att ”klimatförändringarna” kommer att omintetgöra vitkål från Dietmarschen.
  Han kör det gamla vanliga; landisarna smälter, Nordsjöns yta stiger, och allmänt hur ”syndafloden” kommer att träffa oss alla.
  ”Man blir så trött” på det att dagligen matas med desinformationen att normala väderhändelser i själva verket är en följd av vårt gemensamma ”lösaktiga leverne”.
  Vägen till sans och förnuft är lång och krokig.

 3. Thor Ahlstrand skriver:

  ”De enfaldiga skola styra världen” ett citat som stämmer överens helt för alla de klimatförnekare som inte har fattat att vår miljö, den som vi har skapat och skapar drabbar alla kommande genera-tioner! Ansvaret vilar tungt på oss för att inte fortsätta miljöförstöringen!

  • mats skriver:

   Hej Thor, välkommen till Frihetsportalen!
   Om du syftar på Matteus 5:5, Saliga äro de saktmodiga, ty de skola styra världen, så har du gjort en omtolkning av ordet saktmodig.
   Om du med klimatförnekare avser oss klimatrealister, så gör du dig skyldig inte bara till vantolkning, utan rent av en smädelse. Men vi saktmodiga tål det.
   Om du blandar ihop hypotesen om antropogent orsakade klimatförändringar med miljöpåverkan i stort, gör du dig skyldig till förvillelse, avsiktligt eller oavsiktligt är omöjligt att säga innan vi lärt känna din argumentation bättre.

  • Göran skriver:

   Thor! Ta och sätt dig in i hur mycket miljöförstöring vindkraftverk innebär. Sätt dig in hur dessa förstör människors hälsa. Sätt dig in i hur vindkraftverken förstör det biologiska livet runt omkring dem.

   Och inte gör de någon som helst skillnad för klimatet om det finns vindkraftverk eller inte. De är bara ett enorm slöseri med resurser, som både ekonomiskt och materiellt kan användas till något bättre som de facto gör miljön bättre.

   Rent ut sagt är klimatrealister mer vänner av miljön än de flesta så kallade miljövänner.

Kommentarer är stängda.