Kina påverkar USA

Lite förvånande, men bra, att vänstervridna Foreign Policy tar upp att Kina sponsrar professurer i statsvetenskap vid amerikanska universitet. Ut från dessa universitet kommer sedan ungdomar som tar plats i amerikansk statsförvaltning. Då är de redan fullproppade med vad Peking vill att de ska veta och tycka om Kina.

Har de inte själva genomskådat propagandan eller fått hjälp därtill av andra lärare på olika kurser, då kan det bli svårt att tänka om och tänka rätt. Kineserna tänker naturligtvis strategiskt rätt. Det är mycket effektivare att indoktrinera dem som alltid blir kvar i administrationen, än att försöka köpa dem som bara tillfälligtvis blir valda till något ämbete.

När får vi höra vänstervridna svenska media berätta att det odemokratiska Kommunistkina sponsrar propagandaprofessurer i USA?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Kina påverkar USA

  1. Göran skriver:

    Amerikanska universitet är vänstervridna sedan lång tid tillbaka. De har haft professorer som är helt öppet kommunister i många år – långt innan Kina klev in på arenan.

    Kinas ekonomi är långt ifrån så bra som många tror. Kinas så kallade fria marknad är långt ifrån fri. Det är en omfattande korruption. Kommunistbyråkraterna bestämmer vem som får ha ett företag. Licensen kan dras in vilken dag som helst om inte byråkraterna får sina pengar.

    Kina lägger ned väldigt mycket pengar på infrastruktur där byråkraterna låter sina kompisar byggarna bygga. Med andra ord byggs det för byggandets skull. Detta är inte värdeskapande utan förstörelse av värde. Frågan är bara hur länge det kan pågå?

Kommentarer är stängda.