Det hedonistiska folket

Svenskarna håller fast vid de hedniska asatraditionerna som Jul, Midsommar och Julskinka, trots att de flesta varit kristna i kanske tusen år. Vidare har vi kvar namnsdagar med både hedniska och kristna helgon trots att vi varit protestanter i 500 år. Vi har även kvar fastlagsbullen fast vi slutat med fastan.

Det verkar som om vi inte kan låta bli att unna oss varje liten njutning och glädjeämne som vi någonsin mött genom historien. Däremot avstår vi gärna från de plikter och krav de gamla traditionerna föreskrev.

När man ser dagens svenskar i det ljuset blir det lättare att förstå fenomen i vår tid. Varför skulle vi neka oss själva välfärd på andras bekostnad? Det är klart att vi ska må bra och ha roligt för skattepengarna. Både sjukvård och nöjen som betalas av andra utlovas av politikerna och godkänns av en majoritet väljare.

Ja, hedonismen hejdar sig inte där, den vill också känna njutningen av att sola sig i glansen av sin överlägsna godhet. Därför bjuder den hit alla som så önskar att komma hit och få del av vårt överflöd. Det är den humanistiska stormaktens folk som vill få sina medmänniskor att öppna sina hjärtan och plånböcker, så att de kan känna sig riktigt goda. Konsekvenserna får andra sköta.

Det verkar som om dessa hedonister inte kommer att sluta förrän de dragit på oss ett nytt Ragnarök. Hur det ska gå för oss efter det vet ingen. Överlever vi en Fimbulvinter?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Det hedonistiska folket

 1. Göran skriver:

  ”Läkarförbundets styrelseledamot Elin Karlsson säger till Dagens Medicin menar att det är en ”yrkesetisk princip” att läkare ska ha rätt att fakturera skattebetalarna för att ge vård åt illegala invandrare.” (http://www.friatider.se/s-rintressen-du-ska-betala-v-rd-t-illegala)

  ”Även Vårdförbundet är kritiska och beskriver svenska skattebetalares skyldighet att betala vård åt utlänningar som en global förpliktelse.
  – Rätten till hälsa är en global rättighet som står över enskilda länders lagstiftning.
  (Även Vårdförbundet är kritiska och beskriver svenska skattebetalares skyldighet att betala vård åt utlänningar som en global förpliktelse.
  – Rätten till hälsa är en global rättighet som står över enskilda länders lagstiftning.”
  (http://www.friatider.se/s-rintressen-du-ska-betala-v-rd-t-illegala)

  Jag kan bara kommentera en sak i inläggen ovan (resten tillhör en spyhink):

  ”Rätten till hälsa”. Den rätten anser jag gå vid att varje enskild individ har rätt att vägra inta droger eller skadliga ämnen i sin kropp som staten tvingar medborgarna till. Ett sådant tvång är till exempel tvång att vaccinera sig.

  I övrigt kan jag säga om Sveriges sjukvård. Det är mycket diskussion om den bland svenska folket, men faktum är att svenska folket har valt att ha en dålig sjukvård och dåliga läkare, så i mina ögon tycker jag de ska sluta att klaga. Sjukvården kommer aldrig att bli bättre hur mycket ni än klagar eller betalar för den.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Man kan nämna Elin Karlssons uttalande till nästan vem som helst svensk
  och 90% av befolkningen accepterar att man kan stjäla andras pengar obegränsat för att någon utanför det svenska systemet skall få glänsande tänder.
  Men att den svenska GRUNDLAGEN skulle hindra en myndighetsperson eller politiker för den delen, från att taga en medborgares LIV eller EGENDOM finns inte i den socialistiska tankevärlden.
  Intill Elin Karlsson kommer på en bättre idé om hur man skall betala hennes löner och arvoden kommer hon alltid att bli betraktad som en simpel parasit på de övriga medborgarna.
  Jag tackar henne gärna för att hon klargör sin uppfattning. Den avslöjar hennes innersta väsen!
  Bra Göran att Du drog fram damen ifråga i dagsljuset!

 3. Sten-Arne Persson skriver:

  ”Överlever vi en Fimbulvinter?”
  En berättigad fråga!

  • Göran skriver:

   Några lär väl göra det. De som har beredskap för egen eldning lär göra det. Förhoppningsvis kommer en Fimbulvinter få de flesta immigranter att fundera på att flytta hem igen.

   En annan elak förhoppning är att en riktigt snörik vinter (snöande var och varannan dag) får del flesta kommuner att gå under på grund av höga kostnader för snöröjning.

 4. Jan Andersson skriver:

  I min lilla stad hade vi haft mycket snö flera vintrar i rad. Lokaltidningarna skrev var och varannan dag om de skenande snöröjningskostnaderna. Så blev det en barvinter och en tidning intervjuade kommunens ansvarige för att få besked om hur mycket man nu sparade av snöröjningsbudgeten, men svaret blev: ”Nej, nu blir det ju ÄNNU värre, eftersom dubbdäcken sliter ut vägarna!” Bättre och billigare med mycket snö och is, alltså!

 5. Lars Lindeberg skriver:

  Bara som information! Om fastan!

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Fasta

  Kommunism är det värsta som kan drabba ett land!

  • mats skriver:

   Om ett nymornat protestantiskt intresse för fastan menar du? Jo, även nöjet att späka sig själv i det politiskt korrekta poserandet har sin poäng.

 6. Niklas skriver:

  Fimbulvintern https://sv.wikipedia.org/wiki/Fimbulvinter kan ha en historisk bakgrund och berodde enligt en hypotes på två riktigt stora vulkanutbrott år 536 respektive år 540, som gav flera år med missväxt över hela världen. Flera civilisationer lär ha gått under till följd av detta. https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/mytisk-extremvinter-visade-sig-stamma
  /Niklas

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Enligt vissa historiker så kan man se hur civilisationsepoker varar i ungefär samma tidslängd lika för alla… Romarriket föll med fimbulvintern och hela den tidens Europa. Inklusive Norden där kanske de flesta svalt ihjäl… Det tog några hundra år att repa sig fram till Karl den store och fyra hundra år av goda tider baserade på en europeisk jordbruksekonomi. Som var slut på 1200- talet. Och definitivt år 1350. Sedan kom ”Löntagarens” epok, meritokratins tid. Är vi måhända i slutet av den epoken? Med en ny liten istid på gång som knäcker en känslig civilisation… (en global missväxt 1971-72 startade hela subventionspolitiken inom jordbruket i Europa och har nu nått en gräns där man inte längre anser sig ha råd att stötta det europeiska jordbruket. Ett enda vulkanutbrott skulle kunna knäcka livsmedelspriserna globalt och skicka hela planeten in i en global kris)

   • mats skriver:

    Jo, sådana mönster har noterats, men bra förklaringar till varför så olika samhällen, så olika epoker har så likartade mönster har saknats.

    Låt mig ta en förklaring ur ditt inlägg. Kilmatvariationer, främst ökad kyla, verkar vara en avgörande faktor när samhällen brakar samman.

    Så en liknelse som kan ge en förklaring till varför bara en lite kyla kan ge så stor effekt. Makthavare är som börsspekulanter. När det går bra satsar mer, trots att de inte varför det går bra, de tittar bara på hur mycket de tjänat och förutsätter kommer att fortsätta gå lika bra. Men som med alla pendelrörelser så vänder det förr eller senare.

    Den som då inte har en förståelse för vad som gjort att det gått bra och inte utarbetat en strategi för att möta verkligheten när det vänder, den blir bankrutt som samhällsledare eller börshaj.

    Ior-typen, som tror att det inte blir bättre och rustar för att en marginal för sämre utfall klara sig bättre, om han får ha sina tillgångar ifred från plundrare (med eller utan våldsmonopol).

Kommentarer är stängda.