Barbarerna är redan här

Nobelpristagaren J. M. Coetzee, skrev en samhällskritisk bok betitlad, I väntan på barbarerna. Den handlar om en liten ort där allt är lugnt, tills det kommer varningar uppifrån att barbarerna är på väg. Men ingen vet vilka barbarerna är. För att stämma i bäcken inleds jakt på dessa, vilket resulterar i att de enda som uppträder barbariskt är de som redan har makten.

Vi är nu där i Sverige. Barbarerna är våra egna politiker, de som tror att demokrati är detsamma som att just de sitter kvar vid makten. Därför försöker de införa regler och anordningar så att ingen annan kan släppas fram. De förklarar det med att de försvarar demokratin. Men i verkligheten avskaffar de demokratin när ingen annan kan väljas.

Det viktiga i en demokrati, när allt kommer omkring, för att demokratin och friheten ska bestå, kanske inte är att medborgarna har rätt att rösta på maktens kandidater. Det allra viktigaste kanske är att det finns reell möjlighet att rösta bort de politiker som inte sköter sitt uppdrag, som aktivt verkar i egenintresse om makten istället för allmänintresset.

I det perspektivet är den förtalade populismen den effektivaste vaccinationen mot evigt maktinnehav och maktmissbruk i händerna på ett parti. Vill ni bli av med sittande politiker, var inte rädda att rösta på några ni aldrig tidigare röstat på. Rösta på populisterna utanför de demokratiska församlingarna.

Lyndon B. Johnsson fick en gång kritik för att han utnämnt en opålitlig person. Han förvarade det med att han ansåg det vara bättre att vederbörande är inne i vårt tält och pissar ut, än han står utanför och pissar in.

När de som sitter i riksdagen redan är sådana som pissar ut på folket, då är det dags att rösta på populisterna som står på utsidan och pissar in på politikerna. Dock inte på Fi. Vi minns väl alla att Gudrun Schyman för snart 20 år sedan kallade vita svenska män för talibaner, och det var något avskyvärt med oss. Nu vill Gudrun och Fi ha hit så många talibaner de bara kan få. Varför frågar MSM inte varför?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

24 svar på Barbarerna är redan här

 1. Jan Andersson skriver:

  Lysande, Mats. Jag låg vaken i värmen och tänkte bland annat på varför det är så svårt i Sverige att få bort odugliga makthavare direkt när de gjort bort sig bortom allt hopp att rädda deras trovärdighet. Varför måste vi vänta till de planerade allmänna valen? Och inte kunna släppa fram personer som kanske tagit lärdom och skulle kunna återställa ordningen i tid?

  Finns det inga spindoctors eller partistrateger längre?

  Bland flera som verkligen borde ha varit kloka nog själva att avsäga sig sin befattning är naturligtvis Jean-Claude Juncker i EU (det spelar ingen roll nu om han har ont i ryggen eller något annat), Stefan Löfvén och Dan Eliasson. Hur kan de inbilla sig att de har något förtroendekapital kvar efter alla skandaler?

  Bara det faktum att de klamrar sig kvar gör dem olämpliga och de måste i så fall hjälpas ut till en plats där de kan sitta och spela på läppen utan att göra någon större skada i fortsättningen.

  Listan kan göras lång!

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Vi skänker Dig en tacksamhetens tanke Mats. Det är snart vad som finns, en restprodukt en liten strimma ljus.
  Sverige har inte en regering eller för den sakens skull en RIKSDAG som är beredda att försvara folket, medborgarna mot övergrepp mot medborgarnas LIV eller EGENDOM.
  Allt detta kan kläs i mängder av text men varför kan det inte göras begripligt för var och en fritt tänkande svensk?
  Även om det är lite svårt att förstå allt, lyssna gärna på Jordan Peterson: https://www.youtube.com/watch?v=mLotwJEY3eA&feature=youtu.be och svara på frågan, kan man ha empati för Reinfeldt med 23.000.000:kr i årslön?

 3. Lars Lindeberg skriver:

  Systemet är riggat Mats! Det går inte att rösta bort förbrytarna! Det har varit riggat sedan åtminstone 1975 och hela nomenklaturan stödjer det och tjänat grova skattepengar på det!
  Så enkelt är det!
  Regimen är olaglig, kriminell! De bör arresteras omedelbart och ställas inför Folkdomstolar och Riksrätt!
  De har plundrat Sverige bl.a.!

  Ps Sluta jämra er!

  • Åke Sundström skriver:

   Klart att det går, det visar väl SD:s oväntat stora och snabba framgångar. Men det är förvisso svårt så länge 7-klövern håller ihop i vått och torrt (men på låtsas bekrigar varandra). Huruvida regimen är kriminell, d v s regerar i strid med författningen, råder det delade meningar om. Däremot vet vi att den utgör en de-facto-diktatur, i uppenbar konflikt med det folk man påstår sig representera. Inte heller sant att de plundrat Sverige, men de har drivit fram en extrem omfördelning av ekonomiskt välstånd till de besuttna egendomsägarnas fördel och de egendomslösas nackdel (mer av det om 5-10 år när lånebubblan skall bantas). Vänsterns tal om ”solidaritet” är ett skamligt skämt, men hittills har deras skrivkunniga ombud, Greider & Co, inte orkat lyfta blicken från rörelsens stolta visioner till den brutala verklighet som alla andra ser eller intiutivt anar.

   • Lars Lindeberg skriver:

    Jan Milld har skrivit en Vitbok om olagligheterna! Det är bara till att läsa innantill! Åke!

    http://www.vitbok.se/

   • Lars Lindeberg skriver:

    Jan Milld har också gjort många bra videor!
    Vad du gör Åke ta del av dem!

    https://www.youtube.com/watch?v=0WEvF1QV_VA

    • Åke Sundström skriver:

     Milld och jag ser samma verkligen som alla andra hederliga iakttagare. Men vi är oense på en viktig punkt: om var ansvaret ligger. Författaren själv ger inga klarabesked utan hänvisar i stället till bl a Johan de Geer, som menar att det ”förvisso är ett oerhört svek de senaste generationerna västerlänningar har gjort sig skyldiga till. Politikerna först och främst, men givetvis även folkflertalet genom sitt tysta medgivande. Men det hade inte gått utan en massiv hjärntvätt från massmedia.”

     Min åsikt är (som bekant i detta forum) att folken ingalunda givit några ”tysta medgivanden”. De har blivit grundlurade, vilket är en fundamental skillnad. Detsamma gäller faktiskt flertalet journalister som i okunnighet eller av ren lättja svalt de politiska amsagorna utan att tänka efter en liten smula på egen hand.

     I min värld vilar i stället det tyngsta ansvaret på vår (förmenta) INTELLIGENTIA, alla de professorer, docenter, lektorer eller ”forskare” som förstått och noterat, men likt kollegorna i 30-talets Tyskland tigit och som utan synbar skam accepterat rollen som ondskans möjliggörare. Precis som vi sett i klimatdebatten. Estonia är ett annat övertydligt exempel. En hederlig åklagare skulle ha väckt åtal för vållande till andras död, i nära 500 fall, men avskriv ärendet (på tydlig order från ”högsta ort”). Sådan är den nygamla rättsrötan, dirigerad från Rosenbad, inte från folkdjupet.

     Få har gjort avbön och våra ledande politikers har inte heller efterlyst några sanningskommissioner. Deras enda önskan varit att begrava alltsammans i tystnadens förlåtande grav, i synnerhet de illgärningar man över blockgränserna haft ett gemensamt ansvar för.

 4. mats skriver:

  Jag försökt lämna nedanstående kommentar på DGS artikel om det går att lita centerpartiet. En artikel som specifikt beskyller endast centern för brun i historia, men det tas bort varje gång jag lägger in det. Märkligt, anser jag.
  https://detgodasamhallet.com/2018/07/19/kan-vi-lita-pa-centerpartiet/comment-page-1/
  Glöm aldrig att sossarna tidigt anammade retoriken från sitt systerparti, nationalsocialisterna i Tyskland. Begrepp och uttryck som ”den svenska folkstammen” vilken makarna Myrdal i boken ”kris i befolkningsfrågan”, uttryckligen ville stärka. Andra kända uttryck är ”folkhemmet” och ”allemansrätten”. Även frisksportandet kan söka sina rötter där.
  Stefan Löfven ska prata med väldigt små bokstäver om bruna rötter.
  Liberalerna har sin beskärda del. Liberalen och jordbruksministern Bo von Stockenström var i sina memoarer, som utkom 1958, mycket stolt över att ha infört en korporativistisk jordbrukspolitik efter den italienska fascismens modell. Han berättar både i ord och bild hur han frotterat sig med nazitysklands toppar.
  När sossarna efter följande val fick makten införde de samma korporativism på arbetsmarknaden. Saltsjöbadsavtalet 1938 beseglade slutligen Sveriges frihetliga demokrati. Den har aldrig synts till därefter.
  Alla gammelpartier i riksdagen, utom vänstern, har bruna spår i sin historia. Men V har ju kommunismens hemska historia på sitt samvete. Något som de aldrig tagit ansvar för. När Gudrun Schyman som partiledare konfronterades med att ta avstånd från kommunismen, svarade hon att hon aldrig varit kommunist, hon hade bara varit kär!

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Synd att jag inte kan länka professor Bo Rothsteins fantastiska artikel i DN den 10 Juni 1991, ”De borgerliga får skylla sig själva”.
   En alldeles utmärkt artikel om hur det hela gick till.

  • Göran skriver:

   Att en central arbetstagarorganisation och en central arbetsgivarorganisation träffas och gör upp om arbetarnas löner är i allra högsta grad fascism.

   Och arbetarna förstår inte att detta har hållit nere deras löner och även skapat arbetslöshet.

  • Åke Sundström skriver:

   Har du inte frågat PE vad som menas? Visst finns det i din text inslag som kan anses överdrivna – t ex påståendet att Saltsjöbadsavtalet 1938 ”beseglade” vår frihetliga demokrati. Genmälen hade varit motiverade. Men censur???

 5. Lars Lindeberg skriver:

  Judarna Bonniers är vår största fiende de har tom fått in en av deras judar som Biskop i Skara där han predikar islam! Åke Bonnier!
  Ingen vågar tala om detta även i detta forum!
  Liberalism är inget annat än förtäckt kommunism!
  Detta har jag påpekat många gånger!
  Är du inte Nationell så är du kommunist!
  Ta och studera detta noga!

  Utdrag!

  Bonniers kommer till Sverige

  Så sent som i början av 1800-talet förbjöds judar att komma till Sverige. Det fanns tydliga direktiv om att de inte fick släppas in. Innan dess hade ett mindre antal judar kommit till Sverige, men den invandringen var inte särskilt uppskattad av någon grupp i samhället. De ville inte assimilera sig utan arbetade för att gynna sin egen folkgrupp och än idag finns det judar som är besläktade med judar som invandrade för 200 år sedan och fortfarande ser sig mer som judar än som svenskar. De arbetar också huvudsakligen för Israel, inte för Sverige, trots att deras släkt bott här i flera generationer.

  När Bonniers förfader Gutkind Hirschel flyttade från Tyskland till Danmark 1801 hade det svenska samhället inget till övers för denna främmande stam. År 1806 införde vi ett förbud mot att släppa in judar i landet eftersom de fåtaliga som redan fanns här hade blivit en påfrestning som ytterst få medborgare uppskattade. Gutkund bytte namn till Gerhard Bonnier och etablerade sig som bokhandlare i Köpenhamn.

  Förbudet mot invandring av judar tycks ha upphävts senare då Gerhards äldste son Adolf flyttade till Göteborg för att bilda en filial i familjeföretaget. Han öppnade ett bibliotek först i Göteborg och sedan även i Stockholm där han också startade ett förlag. Adolf fick sedan sällskap av bröderna David Felix och Albert som flyttade till Stockholm för att hjälpa till att bygga upp företaget.

  På ytan såg det helt oförargligt ut. Någon invandrar och startar ett företag. Men bakom denna företagskonstellation fanns redan från början ett etniskt nätverk av askenazijudar som var lojala enbart till sin egen stam, inte till svenskarna. Fransmän, holländare eller andra vita invandrare uppgår i regel i det nya värdlandets befolkning eftersom de är så kulturellt och etniskt lika, men den judiska bakgrunden är mer avvikande. Judarna är ofta så etnocentriska att slitningar ofta uppstår när de försöker påverka värdlandets politik till sin fördel. De är judar och arbetar för judiska intressen i första hand. Deras etniska medvetenhet är större än hos något annat folk. Om andra folk visar samma medvetenhet kallas det rasism.

  https://bonnierhotet.wordpress.com/

  • Göran skriver:

   I stort predikar väl alla biskopar i Sverige islam; jude som icke-jude?

   I stället för att dra alla judar över en kam, är det bättre att tala om hur en liten klick kan styra en större massa. Speciellt intressant är det med islam, för alla säger att de känner trevliga muslimer och förstår inte att det är den lilla klicken islamister som styr den större gruppen.

  • Mats Jangdal skriver:

   Som Göran skriver, peka på rätt individer om du har konkreta bevis. Här på Frihetsportalen är vi för mycket individualister för att omfamna kollektivism och kollektiv skuld.

 6. Lars Lindeberg skriver:

  De värsta krigsförbrytarna i hela världshistorien! Ingen slår deras grymhet!

  USA!

  http://library.flawlesslogic.com/massrape.htm

 7. Göran skriver:

  Nu när det är valtider och politiker börjar synas på stan, ta chansen och prata med dem. Enda sättet att förstå hur naiva och mer eller mindre dumma de är, är att prata med dem.

  Fråga varje parti hur mycket de tycker att SVT är vänstervridet. Jag kan nog mer eller mindre lova att ni kommer att finna moderater som anser att SVT inte är det minsta vänstervridet.

 8. Samuel af Ugglas skriver:

  Av en händelse sprang jag rakt in i Anna Karin (Eliasson) Celsing. Rör mig definitivt inte i de kretsarna. Hon chefar tillsammans med Hanna Stjärne över den mäktigaste socialistiska propaganda maskin som jag känner till. Jag frågade henne rent ut om hon tror att Bonnieraffären med TV 4 blir godkänd av den sittande regeringen? Hon dröjde en lång stund med svaret och svarade till sist. Beslutet kommer nog först efter ”valet den 9 September”.
  Tack för tipset svarade jag, jag lovar att rösta baserat på den informationen. Gjorde jag henne sömnlös?

Kommentarer är stängda.