FB-censuren förnedrar sig själv

Hur träffar Facebooks algoritmiska censur av inläggen på deras plattform? Det är svårt att tänka sig en mer djupgående ironi än att FB censurerat delar av den amerikanska Oavhängighetsförklaringen (The Declaration of Independence). Till på köpet är det ett avsnitt av deklarationen som kritiserar kung George IIIs sätt att låta sina soldater kidnappa amerikaner (nybyggare) både till lands och sjöss, samt beslagta deras korrespondens.

Det är texastidningen Liberty County Vindicator som publicerat deklarationen i en serie artiklar. När de fick ett avsnitt censurerat av FB frågade de varför. Svaret blev något förvånande, eller kanske inte, med tanke på trubbigheten i algoritmers funktion, att deras algoritm identifierat texten som ”hate-speech”.

Vilket väl bara bekräftar att socialister inte förstår betydelsen av frihet. De förstår faktiskt inte ens vad det är. Därmed känner de sig berättigade att avskaffa den. I jämlikhetens namn kan ju inte vissa tillåtas glädja sig åt frihet, när andra inte kan känna sådan glädje.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på FB-censuren förnedrar sig själv

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vad ”Facebook” gjort borde betraktas som ett brott och läser man tidningen så har ledningen för Facebook framfört en ursäkt till Liberty County Vindicator. Vad hjälper värdelösa ord när hedern är satt ur spel?
  Förflugna handlingar och ord är inte lätta att få ”ogjorda” och enligt den moderna socialistiska kulturen bör de inte sanktioneras.

 2. Göran skriver:

  Ni kan trösta er med att Facebook gräver sin egen grav när de börjar med censur. Å andra sidan, om jag hade startat Facebook och det gick omkull idag skulle jag ändå vara fullt tillfredsställd med de slantar jag hade tjänat på Facebook.

  Som spindelmannens pappa sade: ”Med stor kraft, kommer stort ansvar.” Med det sagt att med mycket pengar kommer även ansvar. Med mycket pengar kan du hitta på allt möjligt, även dåliga saker. Med ansvar kan man behöva stiga tillbaka och inte låta sitt pompösa egon vinna jämt eller köra över andra människor. Exakt, det pompösa egot stiger Facebooks ägare över huvudet.

  Har man lite ansvar inser man att Facebook inte kan existera utan fria människor. När individer upptäcker att de inte är fria på Facebook då kommer de att sluta använda Facebook.

  Det finns alternativ till Facebook, alternativ där ingen lägger sig i vad du skriver och ingen kan censurera det du skriver.

  En skillnad mellan frihetligt sinnade människor och censurmänniskor (socialister) är att de frihetligt sinnade har rätt, medan socialisterna för det mesta har fel. Därav att en socialist inte tar en diskussion med frihetligt sinnade människor. Frihetligt sinnade människor är oftast ljusår mer allmänbildade än socialister.

 3. Jan Andersson skriver:

  Kan ingen konstruera en gillaknapp som alla människor kan sätta på rocken som en majblomma? Andra kan trycka på knappen om de vill och varje tryckning registreras i ett dataminne.

  Varje kväll kan man räkna och jämföra hur många ”lajks” som man fått under dagen. Vissa butiker har ju en liknade knappsats vid utgången, fast då finns förstås även ”ogillaknappar” med, vilket måste förbjudas.

  Alla måste ju älska alla här i världen.

 4. Rikard skriver:

  H ej .

  N i s om ä r te knis kt k unnig a, ka n n i säga mi g o m alg or itmer ka n lä sa såd an h är text ?

  Kam rat liga häl snin gar,
  R ika rd, fd lära re

Kommentarer är stängda.