Sydafrikansk rasism

15.000 sydafrikanska boer överväger att flytta till Ryssland. Dessa boer är farmare som hotas med mord och våld från svarta aktivister. Mellan 1998 och 2016 har 1187 farmare mördats, 490 familjemedlemmar, 147 anställda och 24 besökare har också mördats. Totalt 1848. Åren 2016-17 mördades 74 personer i 638 attaker mot farmer. Dessa sifrror överlappar alltså för år 2016.

En delegation boer om 30 personer besöker just nu Stavropol på näset mellan Svarta Havet och Kaspiska Havet, för att se om de kan tänka sig att flytta dit. De tänker sig att komma med 100.000 USD per farm för att kunna starta på nytt. Dessa afrikanska flyktingar vore något att bjuda in till Sverige istället för de som tar sig hit illegalt.

Ryssland genomför samtidigt ett program där de skänker bort jordbruksmark till ryssar som vill bruka något av de 43 miljoner hektar obrukad mark som Ryssland har. Denna politik är till dels motiverad av EUs sanktioner mot Ryssland, men självklart också önskan om självförsörjning och även export. Tänk bara tanken vad full produktion på 43 miljoner ha. god rysk matjord skulle innebära för världsmarknadspriser på mat.

Så i slutänden är det troligt att sydafrikansk rasism är dåligt för svenska bönder. Är det någon som tror att regeringen Löfvén tänker göra något åt det?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Sydafrikansk rasism

 1. Jan Andersson skriver:

  Det är nästan att man önskar att Olof Palme var i livet och fick veta hur det gick med hans favoritprojekt ANC.

  • mats skriver:

   Ja, bara en sådan sak borde ju ha fått ALLA svenskar att begripa att Palme inte var bra för Sverige.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Dessa afrikanska flyktingar vore något att bjuda in till Sverige istället för de som tar sig hit illegalt”.
  Nej, utfärda hellre en katastrofvarning. Ett öde värre än döden för de arma jord och skogsbrukarna.
  Det första socialisterna gör är att avväpna Afrikanderna, de har ju fått ge vika för en överväldigande vapenmakt därefter bussar socialisterna rovdjuren på dem, björn, varg, järv och lo.. Dåliga odds om man får säga. Du ser väl hur socialisterna tar död på den svenska landsbygdsbefolkningen. Här ett av en oändlig mängd av knep om hur socialistmaffian fungerar. Länken: https://e-tidning.hd.se/#reader/194755/1/709799714
  Skandalöst av socialisterna att utnyttja livsmedelsproducenter i trångmål. Vem vill producera mat till denna hydra?

  • mats skriver:

   Tyvärr Samuel, din länk kräver inloggning.
   Men visst har du rätt i att det inte vore rätt mot vare sig boerna eller svenska bönder.

 3. Göran skriver:

  Tänk att lämna Sydafrika som bonde där du lever på din egen produktion utan bidrag och komma till Sverige för att där tvingas bli expert på ifyllnad av blanketter för att få ihop brödfödan, där din egen produktion inte kan det.

 4. Åke Sundström skriver:

  Illustrerar än mer det hot som den bördiga men obrukade ryska åkermark skulle utgöra på en fri marknad. En realitet som förr eller senare tvingar sig fram. Problemen för svenska bönder kan bara lösas via lägre statliga pålagor (bl a skrotad klimatpolitik) och en rättvisare fördelning mellan de två huvudsektorerna, vegetabilisk resp animalisk produktion – åstadkommen via konkurrens på lika villkor; avveckling av överbeskyddandet av de store enheterna, det som EU skapar via sina skadliga (produktivitetshämmande) bidragssystem.

  • Göran skriver:

   Lägg till att Ryssland profilerar sig på GMO-fritt. När folket gör uppror mot globalism kan GMO ryka sin väg också. I väst häcklas Putin, men han är många gånger smartare än i stort sett alla västliga ledare tillsammans.

 5. Jan Andersson skriver:

  Kombinera ett kraftigt ökat ryskt ekojordbruk med färska grönsaker och ett nytt snabb(gods)tåg från Sevastopol och Ukraina, över St Petersburg, Helsingfors, Åbo, Åland, Stockholm och Oslo. Tunnel under Ålands hav. Kineserna har redan tittat på järnvägen Stockholm-Oslo, och det finns ett amerikanskt förslag på en Ålandstunnel också.

  Jorden i Ryssland verkar jungfrulig jämfört med de utmärglade jordarna i Medelhavsområdet (eller stenullsodlingen i Holland). Det betyder att de mineralfattiga grönsaker vi vintertid (när inte Svenska finns) tvingas köpa idag kunde vara maximalt nyttiga ryska i framtiden.

  Hur låter det?

Kommentarer är stängda.