Om att måla in sig i hörn

Vi är många, som senaste året noterat och kommenterat gammelpartierna och dessas politikers oförmåga att förstå vad väljarna vill höra. Vi är några som noterat och kommenterat det i ett årtionde eller två.

Det som fascinerar är att dessa förtroendevalda och folkvalda ledare inte verkar ha en susning om sin egen roll det demokratiska samhället. De saknar fullständigt ödmjukhet inför uppdraget och tror att de försvarar demokratin när de manipulerar den och rent av åsidosätter den, för att bevara sin egen position och bilden av sin egen godhet.

Ann Heberlein har nyvaket kommit till insikt om detta på Ledarsidorna. Men övriga media och i synnerhet MSM, har inte fattat ett vitten. De lever i vanföreställningen att det är deras heliga uppdrag att försvara gammelpartierna mot väljarnas demokratiska röster. De röster som är väljarnas enda möjligheter att genomföra önskvärda förändringar i politiken.

Här har politiken och MSM med idogt arbete och gemensamma ansträngningar målat in sig i ett hörn, okontaktbara för väljarna. Så vilse är de att de inte inser att väljarna under lång tid och tålmodigt försökt rädda dem för ett fortsatt demokratiskt samtal. Men utan framgång. Det är därför det är så viktigt att gammelpartierna, i båda blocken får så dåliga resultat som möjligt i årets val, gärna så att några åker ur, samt att SD  får en försvarlig del av rösterna för att legitimera deras kritik av gammelpartierna och även att andra partier kommer in i riksdagen.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Om att måla in sig i hörn

 1. Ivar Andersson skriver:

  Förr finansierades partierna med i första hand medlemsavgifter men idag är främsta finansiären staten. Partierna behöver numera inte medlemmarna förutom till att utse kandidater till riksdag, landsting och kommuner. MP värvade Alice Bah Kuhnke, som inte var medlem i MP, och hon blev kultur- och demokratiminister i Sveriges regering. Politikeradeln lever sitt eget liv och blir mest störda av väljarna som inte begriper vad politikerna sysslar med.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, ”oberoende” politiker känns jättebra, när man är på insidan.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är ju ett fundamentalt fel i den så kallade svenska ”demokratin” att väljarna förhindrats att sparka korrupta politiker som missbrukar väljarnas förtroende.
  Det är inte partigängare och levebrödspolitiker som skall avgöra om vem som skall representera oss under en mandatperiod.
  I dagsläget är det näst intill omöjligt att förhindra att politiker plundrar medborgarna på LIV och EGENDOM!
  Pessimist eller realist, döm själv. Skall det verkligen behövas nöd och elände för att avslöja socialisternas våldtäkt på befolkningen?

  • Åke Sundström skriver:

   Så verkar de vara. Men den bedrägliga 7-klöverns smarta grepp att övervältra nöden och eländet på våra barnbarn, via förfalskad BNP och prisstatistik, medan dagens väljare överlever med hjälp av Ingves nollränta och ett växande skuldberg. Det är när det senare skall saneras, som eländet gör sin entré. SD:s bidrag till processen är att tiga om denna färdriktning, möjligen av rent oförstånd, men kanske lika ohederligt som de gamla partierna. Inga folkhemskompatibla scenarier!

   • Göran skriver:

    Det är nog så som är tanken, att hålla medborgarna sysselsatta med en massa ”skitfrågor” såsom extra fem dagars ledighet för småbarnsföräldrar eller tjafsa om tiden för abort, för att inte höja blicken lite och tänka på hur Sverige ser ut när deras barn är 20, 25 eller 30 år gamla.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Vid årets val till lagstiftande politiska församlingar kommer resultatet om aldrig förr att hållas för medborgaren hemligt.
  En eller annan form av ”DÖ” är det mest troliga resultatet, där företrädande poster lär fördelas i ”slutna sällskap”, helt hermetiskt tillslutna gentemot väljarna.
  Aldrig förr har valet varit en så pass utpräglad skådeprocess, utan egentligt inflytande på vilken eller vilka som ”anförtros” ett ämbete som påverkar oss alla.
  ”Kattrakandet” efter inflytande över olika ämbeten börjar nästa vecka måndagen den 10/9, då spelet för ”gallerierna” är överståndet och de valda utan medialt intresse kan fördela posterna i lugn och ro.

  Vem förvånas över ett tilltagande ointresse för det som kommit att benämnas allmänna val?
  Inte jag!

 4. Göran skriver:

  Det är verkligen lustigt att när det kommer fram partier som kan komma in i riksdagen då utgör de ett hot mot demokratin. Jag skulle snarare säga att det visar på att vi har demokrati när det kan komma fram andra partier.

  De partier som skriker om hot mot demokratin säger också om att vi ska ha så kallad mångfald men skriker när det blir mångfald.

  Sanningen är sådan att skriken inte handlar om demokrati utan om köttgrytorna som de inte vill dela med sig av.

  Titta bara på socialdemokraterna. De flesta i deras ledning skulle aldrig komma i närheten av de inkomster och förmåner de har idag om de skulle verka på den privata marknaden. Förmodligen skulle de sitta i ett problemområde och undra varje dag hur de ska få sin ekonomi att gå ihop.

  Socialdemokrater är en samling människor som anser att det är solidaritet att stjäla andras pengar medan det kallas för girighet när de andra vill behålla sina pengar.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Lite pikant kanske. Idag på morgonen i P1 kl. ca 07.20 – 07.30 satt det tre eller fyra stycken, en kommunist, en centerpartist och representant för P1 och ondgjorde sig över att sociala media inte kan kontrolleras av en ”erkänd” jag skriver ”redaktion”, för så uttryckte sig damen ifråga.
  Jag ser Hanna Stjärne framför mig klia sitt sjuka huvud.

  • Mats Jangdal skriver:

   Nu förstår jag inte, Samuel. Vad menar du skiljer en centerpartist från en kommunist idag?

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Ren etikettfråga Mats.

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Stavningen.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    • Göran skriver:

     Den var bra. Den ska jag testa.

     En man berättade för mig att han fick veta av några Centerpartister om Sverigedemokraternas historia. Han frågade då hur det stod till med Centerpartiets historia. De hade ingen aning om nazismen i Centerpartiet.

 6. Jan Andersson skriver:

  Om man är snäll, så kan man misstänka att politikerna läser MSM och tror att det är folkviljan. Vi medborgare läser MSM och tror att det är politikeragendan. Alltså är svensk demokrati ”Goddag yxskaft.” Det skulle i vilket fall förklara en hel del mycket underliga beslut. Men för att acceptera denna förklaringsmodell måste man nog vara mycket snäll.

  • Göran skriver:

   För många år sedan kan jag minnas att politiker sade just så att de läste MSM för att få veta vilka frågor som var i ropet bland medborgarna.

Kommentarer är stängda.