FN sprider folk

FN-organisationen Global Compact, som jag skrivit om tidigare, har skrivit ett drygt 30 sidor långt förslag till fn-resolution om migration som det är meningen medlemsländernas statschefer ska godkänna vid mötet i Marocko 10-11 december. En ambition sägs vara att göra det möjligt för människor att flytta säkert mellan länder. Det gäller alltså inte bara flyktingar och fattiga migranter. Men med den höga ambitionen kan följa avigsidor som oärliga migranter, människosmugglare och politiker kan utnyttja för andra syften.

Visserligen står det i förordet att Global Compacts arbete inte är juridiskt bindande, att nationalstaternas självständighet och egen beslutsrätt fortsatt ska gälla. Men där finns också flera stycken om migranternas rättigheter, mänskliga rättigheter och inte minst att överenskommelsen är människocentrerad.

Om nationell suveränitet ska fortsätta gälla oinskränkt, då behövs ju inte denna deklaration och överenskommelse. Då gör ju varje land som de vill även i fortsättningen, eller hur?

Enda anledningen till att vissa personer, organisationer och stater vill få denna deklaration till stånd är att de vill kunna peka på sina godhjärtade intentioner och säga att någon undanskymd del i deklarationen trumfar nationell suveränitet och att en viss eller alla stater måste åtlyda deras tolkning.

Fel, fel, fel! Skriv inte under! Behåll rätten att tolka och bestämma hemmavid. Ge inte djävulen ett lillfinger, för han kommer förr eller senare att ta hela handen. Han gör det med benäget bistånd av godhjärtade svenskar som inte kan hålla sig till att sköta sitt eget, utan nödvändigtvis och oombedda måste bestämma även för andra svenskar.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på FN sprider folk

  1. Göran skriver:

    Om man tittar på det där nya påhittet från FN och tittar på hur vi behandlar invandrare i Sverige, är det någon skillnad? Gör vi inte redan allt som står i FN-pappret?

    Men jag håller med. Skriv inte under! Det ger bara ammunition till alla batikhäxor och sojamän i Sverige.

Kommentarer är stängda.