Gränskrig inom EU?

Vägrar Frankrike leva upp till Macrons ideal? Matteo Salvini, ordförande för Lega Nord och italiensk inrikesminister anklagar fransk gränspolis för att olagligt ta sig över gränsen till Italien nära staden Claviere, för att där dumpa migranter som de inte längre vill ha kvar i Frankrike.

Den franska inrikesministern, Christophe Castaner, svarar att de två länderna måste utarbeta bättre rutiner för utvisning av illegala migranter. Till vilket Salvini svarat att det är bra att Castaner säger utvisning, när jag (Salvini) sagt det har jag blivit kallad rasist.

Castaners uttalande verkar inte gå i synk med Macrons höga svansföring angående Frankrike och EUs migrantpolitik, där han bland annat kraftigt fördömt Italiens agerande.

Men Salvini får kanske oväntat stöd från Amnesty International och tolv andra frivilligorganisationer som kritiserat Frankrike för inhuman behandling av migranter. Nyligen var det en grupp på 60 HR advokater närvarande just i Claviere  med omnejd för studera läget och de har efter det riktat sin kritik mot Frankrike. 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Gränskrig inom EU?

  1. Göran skriver:

    Var det inte meningen att EU skulle vara någon form av fredsprojekt? Idag kan vi se hur EU:s byråkrati och länders ledare inom EU håller på och tvingar på det europeiska folket krig igen.

Kommentarer är stängda.