Myndighetsmakt

I Dalarna fylldes kvoten av tilldelade björnar på jaktlicensen inom delområde 2 på två dygn. Då begärde ordförande för Jägarnas Riksförbund i Dalarna, Martin Lundgren, extra tilldelning. Bland annat motiverat av att förbundet anser det klarlagt att det finns väsentligt mer björn i området än vad Länsstyrelsen antagit. Men även för att jaktlagen fortsatte rapportera in björnobservationer.

Handläggaren, Linda Vedin, avslog omgående JRFs begäran, med följande motivering. – ”En enskild inte kan väcka fråga om utökad licensjakt. Det är ett beslut som bara vi kan fatta.” 

Sedan när blev en rikstäckande intresseorganisation i det korporativistiska Sverige klassat som en ”enskild” (person)? Har vi här det slutliga beviset på tjänstemannastyrets fullbordade maktfullkomlighet? Om en riksorganisation nekas rätt att kommunicera med makten, hur långt ifrån sådan kontakt har då den enskilde medborgaren förflyttats?

Jakträtt på allt vilt följer av äganderätt till jaktbar mark (eller vatten). Om inte en enskild tillåts kommunicera med myndigheten i frågor som ytterst är beroende av den enskildes äganderätt, vilken rätt har då svenska medborgare att kontakta myndigheterna i någon som helst fråga?

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Myndighetsmakt

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Känner ingen som klär av skattefinansierade, genomkorrupta, samhällsskadliga, parasiter så effektivt som Mats.
  Vänt bara tills majoriteten drabbas ordentligt, tömda mattempel t.ex!
  Tack Mats.

 2. Thomas Gunnarson skriver:

  Alltså… Dalarna. haha…. Det räcker bara att säga ”Kolla hur det gick för Goth-Bertil”…

  • Mats Jangdal skriver:

   Djurförbud för en person som söker bevara värdefulla lantraser och brukningsmetod (fäboddrift).
   Ja, suck….

 3. Niklas skriver:

  Undrar om länsstyrelsen också betraktar diverse ”miljöorganisationer” typ SNF, Greenpeace etc. som ”enskilda”?

 4. Göran skriver:

  I ett sådant här fall ska varje enskild jakträttsinnehavare skicka en en begäran. Låt byråkraterna jobba. Observera att de måste ta beslut i varje enskilt fall. Sedan ska man överklaga. Blanketter för det kan upprättas så det bara är att kryssa i mer eller mindre.

  Men, vad jag anser är att myndigheten ska bygga upp ett scenario för att deras egen inventering av björnar kan avvika och att man då snabbt ska kunna ändra tidigare tilldelningar. Varje jägare kan rapportera in björnobservationer och kanske man snabbt kan beräkna hur många björnar det finns och mer eller mindre interaktivt kunna ändra på tilldelningen.

  Å andra sidan liter de nog inte på jägarna, att de rapporterar verkliga förhållanden. Jag tror att medvetna observationer som inte finns ganska enkelt skulle gå att avslöja. Som vanligt är det en stor brist på fantasi.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Hade förväntat mig många kommenterar om att man inte skall beskylla budbäraren eller skjuta pianisten som någon uttrycker det.
  Det finns bara ett sätt att komma tillrätta med Sveriges enorma problem. Jag har sagt det förr.
  TAG IFRÅN ALLA SOM HAR EN SKATTEFINANSIERAD TJÄNST DERAS RÖSTRÄTT VID ALLMÄNNA VAL. Det nuvarande systemet befrämjar enbart KLEPTOKRATI och PARASITISM!!!
  Vilket Mats inlägg är ett utmärkt bevis på. Kanske kunde det bidraga till att eliminera det förekommande valfusket som jag har svårt att tänka mig någonsin kommer att utredas.

  • Göran skriver:

   En bra idé. Vi skulle även kunna införa att regeringen ska gå igenom en revision varje år och sedan ska det röstas för ansvarsfrihet eller straff.

   • Niklas skriver:

    Vilka skulle då få mandat att göra denna årliga revision?Riksrevisionsverket? Å vad skulle då hända med regeringen om den inte får godkänt? Å vad exakt skulle revideras?

  • Åke Sundström skriver:

   Jodå, visst kan bidra till att än en gång påminna om var ansvaret ligger. Hos regering och riksdag – plus i detta fall en landshövding, inte hos den senares vilsne underhuggare.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Den vilsne underhuggaren ”röstar” ju i ”egen sak”!
    Klart som korvspad att jag röstar på en socialist om jag ”känner” för att hen kan plundra Dig på din egendom eller annan ovanlig rättighet som en brygga vid din sjötomt t.ex.!

    • Åke Sundström skriver:

     Så är det givetvis, men menar du på allvar att du vill skrota den generella rösträtten och beröva alla offentliganställda denna rätt?? Och min sjötomt hotas inte av någon underhuggare utan av det vanliga skurkgänget på Helgeandsholmen.

Kommentarer är stängda.