NPC, nu i en tweet nära dig

Från datspelsvärlden kommer en beteckning som kallas NPC, vilket betyder non-player-character. Det vill säga en figur som inte styrs av spelaren utan av en algoritm i själva spelet. En sådan NPC var figuren Wojak i ett gammalt spel, igenkänd för ett neutralt ansikte i halvprofil, med prickar till ögon, en näsa och ett horisontellt streck till mun.

Nu har frihetliga människor börjat skapa memer på internet där dessa NPC-ansikten åsätts personer eller insätts i olika sammanhang för att markera att de inte är självständigt tänkande varelser. De är istället (central-)styrda av makten, eliten, MSM etc. Det vill säga att de är någon annans nyttiga idioter.

Dessa memer, som sprids på twitter och hemsidor, håller på att väcka ett ramaskri bland vänsterfolk. Fria tider har uppmärksammat fenomenet. Av de NPC-memer jag sett är denna min favorit.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på NPC, nu i en tweet nära dig

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Varför skall oskyldiga socialister känna sig träffade eller kanske bli upprörda, det måste ju vara deras naturliga tillstånd?

Kommentarer är stängda.