Ulf och Ebba sätter ner foten?

Ulf Kristersson har fått talmannens uppdrag att söka bilda regering. Om han insett allvaret i Sveriges politiska situation, vilket fortfarande är ett mycket stort frågetecken, tar han hjälp av Ebba Busch-Thor. Hon verkar ha förstått.

För situationen är denna. Om inte Alliansen tar sig samman och ser till att föra borgerlig politik, då kommer alliansen att upplösas. I nästa val kommer ett eller flera av dess ingående partier att åka ur riksdagen. Efter det kommer det att ta lång tid innan vi får en borgerlig regering igen.

Så Ulf MÅSTE gå till Annie och Jan och säga att: Nu ställer ni upp på en alliansregering med stöd av SD. Om inte kommer jag och Ebba att starta en skoningslös svekkampanj mot er personligen och era partier. I detta ingår ett batteri av frågor som jag ständigt kommer att ställa er. Är C, är L, ett borgerlig parti? Varför väljer ett borgerligt parti att svika sina väljare och släppa fram en socialistisk minoritetskonstellation, när man inte alls behöver?

Så ungefär föreställer jag mig att resonemanget måste gå, om vi ska kunna undvika en regering Löfvén 2.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Ulf och Ebba sätter ner foten?

  1. Göran skriver:

    Jag tror inte något av de så kallade borgerliga partierna ens förstår vad borgerlighet är för något länge. Det var det som Fredrik Reinfeldt konstaterade. Svenska folket vill inte ha någon verklig förändring. Svenska folket vill leva kvar i sin bubbla av socialistisk välfärd. Prata med så kallade borgerliga politiker. De lever i denna bubbla i allra högsta grad.

    SVT Agenda bjuder in två personer från näringslivet och de pratar om denna bubbla, att de vill sitta i den. Två personer från näringslivet verkar inte ens förstå vad som gör deras verksamhet möjlig. De ser SD som hotet. De ser inte något hot i mer socialisering av Sverige, islamisering, högre elpriser, kriminalitet eller sämre utbildning.

    Gå ut i Svensk avancerad industri och räkna antalet personer från Mellan Östern eller Afrika som jobbar där, trots att arbetslösheten bland dessa personer är 20 %. Samtidigt påstår näringslivet att det behövs mer invandrare för att de inte får tag i folk. Hur kommer det sig att de inte lyckas få någon person bland alla dessa 20 % so är arbetslösa.

    Jag ställde frågan till en företagare som påstod att det behövdes mer invandring så att han kunde få folk till sitt företag. När jag frågade hur det kunde komma sig när det fanns 20 % arbetslösa invandrare, blev svarat att jag ljög och var en rasist. Ja, det går verkligen att föra ”konstruktiva” samtal med folk som inte kan lyfta näsan högre än Dagens Industri, SVT, Expressen, Aftonbladet, DN, SvD eller någon lokaltidning.

    • Jan Andersson skriver:

      Carl Bildt formulerade detta för länge sedan ungefär så här (ursäkta om jag upprepar):

      Socialism är att styra allt och alla så mycket som möjligt.

      Borgerlighet är att inte i grunden inte styra någonting, utom där man upptäcker att man måste ingripa och införa lagar och föreskrifter.

      Därför jobbar nu halva svenska folket åt stat och kommun. När det hade räckt väl med en fjärdedel.

      Därför jobbar INTE den överflödiga fjärdedelen av dessa åt näringslivet och hade gjort all invandring överflödig för evärdeliga tider.

      Ska vi gissa att skatterna skulle kunna vara cirka hälften under klassiskt borgerligt styre?

    • Mats Jangdal skriver:

      Ja, Svenskt Näringslivs hållning är märkligt drabbad av pk-ism.

  2. Samuel af Ugglas skriver:

    Har Ulf Kristersson ryggrad?

  3. Dandersan skriver:

    Det är väl SD som skall ta sig samman och inse att deras bästa val är Alliansen om de inte satsar på valet om 4 år.

    • Göran skriver:

      Så du menar att SD ska passivt stödja Alliansen och se på när invandringen bara fortsätter att förstöra Sverige? De kan lika bra lägga ned partiet i sådant fall. Det fyller ingen funktion.

      De kanske ska starta ett emigrationsparti i stället och jobba för att underlätta för svenskar att flytta från Sverige.

  4. Ivar Andersson skriver:

    Varför kritiseras inte Löfven för att räkna in V i sitt regeringsunderlag? V har kommunistiska rötter och jag tror att Sjöstedt gick med i VPK. Han har väl aldrig gjort avbön och tagit avstånd från kommunisternas mördande. Om Löfven blir statsminister så kommer han att ge plats åt V i regeringen. Han har redan gett V en talmanspost och en ordförande post i ett utskott.

  5. Rikard skriver:

    Hej.

    Det är kanske lite väl optimistiskt att den gamle Reinfeldt-anhängaren skall agera som du beskriver det.

    Hur ser situationen ut för honom, är en bättre fråga?

    Han har flera olika handlingsalternativ. Förutsatt att han agerar rationellt och i sitt eget intresse (rational choice-hypotesen); vad tjänar han mest på?

    Ta strid enligt ovan? Knappast. Försiktiga lirkande förhandlingar? Inte mycket personlig förtjänst där, men en rejäl kostnad för honom, på flera sätt. Göra ett försök att skapa en moderat minoritetsregering som han vet inte godkänns? Då har han ryggen fri, hans rykte står pall, och han kan bli landshövding, chef på myndighet eller annan sinekur plus riksdagspensionen.

    Det finns inget i nuläget som innebär att Kristersson skall välja det svåra och mödosamma, hur mycket vi utomstående än kan se rationalitet och logik i flera alternativ – håller vi oss till rational choice och försöker titta utifrån Kristerssons perspektiv väljer han det alternativ som förenar minsta möjliga risk och ansträngning med högsta möjliga utkomst.

    Att han helt plötsligt skulle ha ett tämligen abstrakt koncept som ’Sveriges bästa’ som ledstjärna är inte troligt – särskilt med tanke på vad som kan rymmas i abstraktionen.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    • Mats Jangdal skriver:

      Jag vill inte att du ska ha rätt (inte av oginhet mot dig), men inser att du möjligen har rätt. Det är den möjligheten, att vi helt saknar hederliga politiker i gammelpartierna, som upprör mig och får mig skriva en text som dagens.

      • Jan Andersson skriver:

        Exakt!

      • Åke Sundström skriver:

        Du talar om ”möjligheten”, men menar förstås ”risken”. I övrigt är det bara att hålla med. Möjligheten att någon i det gamla moderata bunkergänget ångrat någonting och vill ”komma ut” uppträda som en hederlig konservativ eller liberal statsman är nog försumbar. Tyvärr. Enda ljusglimten för dagen är väl SD:s nya och hårdare ultimatum till de förment borgerliga. I ett nyval kommer L och C rimligen att raderas ut, för gott.

  6. Niklas skriver:

    Tja, så länge politikerna tillåts agera som barnrumpor, så får vi ju detta resultat. Vad annat är att vänta?

  7. Gunnar Littmarck skriver:

    Sverige kommer gå in i en fullständig kris med resultat total samhällelig krasch under de närmaste åren, då är det bra om de ansvariga styr så väljarna äntligen inser att alla kriser är orsakade av inkompetenta regimer. Lågkonjunktur ska mötas med offentliga infrastrukturprojekt som legat klara för byggstart under högkonjunktur och väl så viktigt av regelreformering då det finns större acceptans att slimma regelverk, lagar och myndighetsutövning i dåliga tider. Svenska regimer har gjort tvärt om i 50 år och majoriteten av väljarkåren har aldrig insett det. Landet har gått igenom en högkonjunktur med minusränta och EUs lägsta tillväxt per capita, nu kommer kostnaden för en miljon utomvästliga invandrare som varken har förmåga eller vilja att utbildas till självförsörjande yrkesarbete i minst 500 000 fall. Kommunernas ekonomi kommer krascha och omvärlden kommer sluta köpa svenska fastighetsobligationer till så låg avkastning. Bar 5% i bolåneränta i kombination med att den fjärde industrirevolutionen ersätter allt fler intellektuella högavlönade yrken, kommer sänka fastighetsvärden med 50% i många områden, till det kommer en S MP V ledd regering införa fastighetsskatt… Jag hoppas på en mycket djup kris som får den i början av 90:talet att knappt synas som ett hack i kurvan, ty först därefter kan landet reformeras i grunden och makten flyttas till folket genom direktdemokrati där de röstande visar att de satt sig in i de frågor som avhandlas. Utan en maktförflyttning till folket kommer aldrig dagens politikerförakt minska och ett folk i ett högskatteland måste känna större lojalitet till samhället än till etnicitet, religion, klan eller ens familj. Det andra alternativet blir en polisstat med låga skatter och någon form av stängda områden för likasinnade där skattefinansierad välfärd finns. Fundera på hur Sverige skulle utvecklats om produktiviteten tillfallit folket sedan säg 1965. Då skulle dagens Schweiz verka ett fattigt land utan verklig demokrati och Sverige skulle fortfarande vara världsledande i de flesta industrigrenar. Många oroas av ett växande politikerförakt men få i den offentliga debatten visar att de är ett resultat av ett växande folkförakt.

    • Jan Andersson skriver:

      Mycket väl sammanfattat, tack! Tyvärr måste det bli värre innan det blir bättre. Inte förrän alla har drabbats själva av mycket tydliga samband mellan usel politik och personlig livskvalitet kan en förändring ske.

      Ändå har många unga svenskfödda sedan länge redan varit fast i kostnadsfällan och har inte råd att bilda familj. Problemet har funnits i decennier, men ingen ansvarig har gjort något åt det. När vi röstar är det mellan pest och kolera.

      Nu har vi två unga som verkar förstå: Ebba och Jimmy. Släpp fram dem, nu. Låt inte inte betonghäckarna sitta en mandatperiod till!

    • Per-Olof Persson skriver:

      Martin Armstrongs dator Socrates spår att en global depression uppkommer och att botten på denna depression nås 2032. Denna gång är det den statliga upplåningen (marknaden för statsobligationer) som utlöser depressionen.

      När centralbankerna sänkte räntan till sin lägsta nivå på 5 000 år så ökade upplåningen kraftigt. Den privata sektorn (framförallt pensionssystemen) kan inte köpa obligationer och tjäna pengar på denna låga räntenivå.

      Därför tror jag att det blir svårt att finansiera offentliga underskott och satsningar på offentliga investeringar eftersom förtroendet för det politiska systemet sjunker ner till noll. Detta skedde i Tyskland 1918 när landet hade en kommunistisk revolution och befolkningen trodde att fler revolutioner skulle komma.

      Inga privata intressen köpte statsobligationer och man försökte växla över sina pengar till hårdvaluta för att kunna föra ut valuta till säkrare länder. Räntan kommer att stiga kraftigt och underskotten kan endast finansieras över sedelpressarna.

      (Martin Armstrong är störst i världen på ekonomisk rådgivning och skrev under 1970-talet datorprogrammet Socrates. Därefter har han byggt upp världens största databas genom att gå 6 000 år tillbaka i mänsklighetens historia för att få tag på data om ekonomi, krig, social oro, klimat etc.

      Datorn har visat att det finns ungefärliga cykler i det mänskliga beteendet (ex jämför korruptionen inom det Romerska riket innan dess fall med dagens korruption). Många cykler följer solcyklerna ex priset på vete, antalet krig, svält etc.

      Depressionscykeln är cirka 86 år ifrån en depressions botten till nästa depression. Förra botten var 1932 och plus 86 år blir 2018.)

    • Göran skriver:

      ”…offentliga infrastrukturprojekt som legat klara för byggstart under högkonjunktur…”

      Absolut inte. Det kommer bara att förlänga en lågkonjunktur. En lågkonjunktur är en tid då fel ska rättas till och inte att underhålla felen. Lågkonjunkturer uppstår på grund av fel skapade av politikerna.

      Högkonjunktur existerar inte. Det finns bara ett normalt tillstånd där bubblor skapas av politiker som spricker och blir lågkonjunkturer.

      • Gunnar Littmarck skriver:

        Så du anser att de statliga infrastrukturprojekt som drivits till höga kostnader under högkonjunktur och därmed även fördyrat privata investeringar då de konkurrerar om samma resurser har varit en bra politik?

  8. Samuel af Ugglas skriver:

    Genom 80 år har socialisterna aldrig, aldrig känt hotet ifrån en väljarkår som haft en avvikande mening än de den socialistiska, därför ser Sverige ut som det gör idag. Svensk folket har missat chanser att slänga ut missbrukarpolitiker och folkets gunst har politikerna köpt med utplundrade medel (skatter).
    Och min närmaste granne/grannar har kunnat göra det med hjälp av en”röstsedel”!!!
    Jag är väldigt nyfiken på huruvida Kristersson kommer att acceptera Jimmy Åkessons anbud om att avgå som representant för Sverige Demokraterna.
    Gör Kristersson det har jag tappat allt förtroende för dem som talar för ”moderat politik” och ännu mer de ynkryggar till personer som försvarar den!
    Kristersson har mängder med lik i och utanför garderoben som sällan luftas.
    https://newsvoice.se/2018/10/dick-sundevall-ulf-kristersson-gaderoben/
    Varför diskuterar man personer överhuvudtaget, Sverige har ju inte personval direkt av befolkningen.

    • Göran skriver:

      Av vilken anledning ska Jimmy Åkesson avgå? Det pyttelilla krav SD ställer på moderaterna gör ingenting för Sverige. SD kan lika bra lägga ned partiet. De finns hur mycket som helst att ta upp på dagordningen som kan skapa rubriker vart enda dag i fyra år. Någon måste sköta det. Nu ska SD abdikera.

      Följande är något som SD måste ta upp på agenda så fort som möjligt. Läs artikeln ”BEKRÄFTAT: Sverige ska skriva under FN:s migrationsramverk – och öppna gränserna” på Samnytt.se. Skrämmande läsning om framtida integration och censur:

      https://samnytt.se/bekraftat-sverige-ska-skriva-under-fns-migrationsramverk-och-oppna-granserna/

      Läs även om den socialistiska attacken mot äganderätten i Sverige gällande skogsbruket. Artikel i Nya Wermlands Tidning ”Fondsocialism i skogen”. Jämförelse med löntagarfonderna:

      https://nwt.se/asikter/ledare/2018/10/04/fondsocialism-i-skogen

  9. Göran skriver:

    När det görs undersökningar på vad svenska byråkrater anser om privat företagande burkar svaret vara att 60-70 % ogillar privat företagande. Är det så Socialdemokraterna har uppfostrat svenska folket?

    Timbo och Svenskt Näringsliv arbetar bara med att försöka utbilda gamla stofiler. De måste vända sig till alla ungdomar i Sverige. Se till att mata dem med rätt tankar om frihet, entreprenörskap, självägande, äganderätt och hur skadligt centralstyrning eller planekonomi är.

    Vänster talar om att alla människor ska ha samma möjligheter. Till vad? Att vara beroende av andra på samma villkor? Vänstern uppfostrar folket till att vara beroende och inte att vara sin egen herre. Allt är tvärtom idag. Återgående till ett slavliknande förhållande kallar de för frihet.

  10. Göran skriver:

    Nu påstår en Torbjörn Dalin följande: ”Kommunalarna bär inte bara välfärden på sina axlar, de försvarar den också som idé. 68 % röstade på S+V+MP”

    Låt mig göra följande påstående. De som bär välfärden på sina axlar är alla som arbetar inom privat sektor. De betalar skatten som välfärden betalas med. Kommunalarna får sin lön av de som arbetar i privat sektor och betalar därmed ingen skatt. Vad kommunalarna försvarar är rätten att få leva på de privata arbetarnas axlar.

    • Åke Sundström skriver:

      Korkade påståenden som Dalins borde inte behöva bemötas, allra minst i detta forum. Kärnan är den terminologiska förvirring som råder, att ordet ”välfärden” (=socialförsäkringssystemet) regelmässig används som synonym till välståndet eller ”samhället” – sorgligt nog även i borgerlig press. Att kommunalare jobbar inom vård och omsorg och i den meningen ”bär den kommunala sektorn på sina axlar” kan ges ett nyhetsvärde bara av den som är ute i partipolitiska ärenden.

Kommentarer är stängda.