De skiter i lantisarna

Mattias Goldmann tidigare statligt avlönad för att driva Gröna Bilister, numera VD på tankesmedjan Fores och Charlotte Unger Larson, vd för vindkraftbolagens organisation Svensk Vind, förklarar i en debattartikel i Aftonbladet att folk på landsbygden måste avstå från sina krav på att få bestämma om sin egendom och sin miljö. För stadsborna behöver nämligen deras mark till vindkraftsparker, för att rädda planeten.

Bristen på respekt för medmänniskorna, för deras rättigheter och inte minst äganderätt, kan knappast demonstreras tydligare. Inte heller kan bristen på proportioner i klimatfrågan  visas bättre. Samtidigt har de otur med tajmingen på sin debattartikel, för samtidigt kom nämligen en rapport som åter igen visar att vindkraft är katastrofalt dålig miljö- och energipolitik.

Men det kan väl inte bli på annat sätt när SVT lyfter fram operasångerskans skolkande tonårsdotter som en klimatexpert och dessutom Aftonbladet på ledarplats försöker sig på att utmåla alla som vet bättre och ifrågasätter hennes kunskaper, som ”högermän”. Man försöker alltså från vänsterhåll klistra det fulaste epitet man vet, både ”höger” och ”män” på den som med kunskap säger ifrån. Det säger egentligen mycket mer om vänstern än om oss andra.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på De skiter i lantisarna

 1. Jan Andersson skriver:

  Vindkraftsnurrorna har ungefär samma betydelse för elkraftproduktionen som väderkvarnarna har för spannmålsförädlingen.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Med en ”ynka” röstsedel kan grannen stjäla mitt LIV och min EGENDOM.
  Heter man Ernman ger det kusliga perspektiv!

 3. Anders Rydén skriver:

  Vad värre är, de nämner inte ens ordet markägare i debattartikeln.
  Är markägarens rådighet redan borta?

 4. Dandersan skriver:

  Det är bra att 15 åringen uppmärksammas.
  För hon representerar den del av befolkningen som klimaträdslan har greppet om.
  Känslostyrda och utan större kunskap!

  Har ni märkt att det saknas exempel på klimatförändringar i debatten. Tänk på det!
  Inget om Arktis is eller stigande hav.
  Något som kan mätas och bedömas.

  • Göran skriver:

   Var tredje kvinna i Sverige påstås lida av klimatångest. Arbetar klimatindustrin ihop med pillerindustrin? Det går att undra.

   Vad gäller 15-åringen anser jag att vi vuxna inte ska diskutera ett specifikt barns åsikter. Dels har barn gått i vår statliga skola och kan inte förväntas ha tagit till sig sunda åsikter och dels har ett barn ännu inte kunnat ta till sig all kunskap och visdom som en vuxen förväntas har gjort.

   Det är bara äckligt att se vuxna utnyttja barn på sådant sätt som ständigt sker i massmedia, politiker eller andra som vill exploatera situationen.

   • Åke Sundström skriver:

    Bra poäng där, Göran.

    Men sant också, som Dandersan noterar, att alarmisterna slutat argumentera i sak. De få tänkande och enbart taktiserande börjar nog inse att alla fakta ger skeptikerna rätt. Därför tryggast att hålla sig till testuggandet, det som inte bara 15-åringar utan en förfärande stor andel av förment läskunniga vuxna anammat som en sann hotbild.

    Stort grattis, alla ni tysta forskare – med kungens egen vetenskapsakademi i spetsen – som lyckats förgifta medborgarnas sinnen och undergräva folkstyret. Många skäms rimligen, men saknar kurage att sent omsider tala ur skägget. Det är det stolta vetenskapssamhällets värsta kris vi bevittnar. Förhoppningsvis inte dess undergång.

  • Mats Jangdal skriver:

   Undrar vad som skulle hända om man anmälde hennes mamma till socialen i Stockholm? Hon är ju uppenbarligen pådrivande till dotterns vanföreställningar och psykiska lidande.

   • Göran skriver:

    Om du gjorde en anmälan skulle säkert du bli omhändertagen, som inte förstår situationens allvar med klimatet.

 5. Ivar Andersson skriver:

  Stalinisterna på ”Aftonbladet på ledarplats försöker sig på att utmåla alla som vet bättre och ifrågasätter hennes kunskaper, som ”högermän”.

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  RF (regeringsformen) Kap. 2 Par 15, sista stycket ger socialisten lösning på alla problem!

 7. Göran skriver:

  Är det så att vänsterfolket inte har någon rädsla att bli kallade alla möjliga nedsättande epitet medan så kallade högermän har en fobi mot det? Vad har dessa högermän gjort som kan vara så hemskt? Ingenting vad jag kan finna. Har dessa högermän några hemska tanker? Inte en enda som inte går att finna på vänsterkanten.

  Jag kan lätt kalla mig högerman, för inte sjutton är jag en vänsterbliven person som vill inskränka vad folk tycker och tänker och säger; jag vill inte ha ihjäl folk för deras åsikter; jag vill inte stjäla andras egendom (inte ens för vindkraftverk); jag vill att alla ska ha ett bra välstånd; jag vill att alla ska få bestämma över sig själva; jag vill att folk ska få leva i trygghet; jag vill att folk ska få slippa påtvingad indoktrinering; och, jag vet att centralstyrning leder till ett slavliknande samhälle med lågt välstånd. Vänsterfolket vill precis tvärtemot vad jag vill, så tacka sjutton för att jag är en högerman.

  Så, alla ni som tar illa upp av att bli kallade högerman och att era åsikter skulle vara höger, sluta ta illa upp och var stolt och inse att ni har sunda och kloka åsikter. Alla former av kollektivt tvång hör hemma på vänsterkanten. Gå inte på vänsterns taktik att definiera om ord.

  • Mats Jangdal skriver:

   Rätt så! Det gäller att svara emot och ifrågasätta varför de menar något negativt med det de säger.

   • Jan Andersson skriver:

    Jordan B Petersons taktik lär vara att aldrig låta ett anklagande förbli obesvarat; han svarar omedelbart vänligt och korrekt utan att gå till personangrepp. Way to go!

 8. Samuel af Ugglas skriver:

  Undrar hur länge det dröjer innan Stefan Löfven och hans kompisar blir tvungna att skriva rekvisitioner för att Marlena Ernman och hennes dotter inte skall lida brist på livsmedel?

 9. Samuel af Ugglas skriver:

  Var det inte Anna Kinberg Batra som hade synpunkter på ”lantisarnas” intelligens, hon som lät Löfven genomföra en oblodig socialistisk statskupp 2014? (DÖ)

 10. kingcobra1221JMM skriver:

  Man vill utrota äganderätten för folk på landsbygden så att överstatliga institutioner kan ta över marken. Allt skylls på klimatförändringarna. Detta ingår i Förenta Nationernas Agenda 21/2030 och hållbar utveckling.

  https://jmm.nu/artskyddsforordningen-ett-mot-mot-aganderatten/

 11. Halsingen skriver:

  Och märkligt nog är det ingen som ens diskuterar secession från Europas näst efter Frankrike, mest centralstyrda stat, Sverige.

Kommentarer är stängda.