Europeisk vår?

Är de gula västarnas aktioner i Frankrike tecken på en europeisk vår, att Europas folk reser sig mot förtryck? Liknande protester hörs från flera andra europeiska länder, inklusive matta, men växande, sådana från Sverige.

Då passar systemmedia på att presentera en opinionsundersökning som visar att svenskar gillar EU mer än någonsin. Fan tro’t! Men Marcus Oscarsson på TV4 är eld och lågor.

(EU) -Eliten kommer med näbbar och klor, falska nyheter, manipulationer och lögner att försöka visa på att EU är nödvändigt i våra liv. Vilket det naturligtvis inte är. Det nödvändiga är att vi medborgare får vara med och bestämma. Att vår domvärjo är tillräckligt tydligt fysiskt avgränsad (vårt eget land) så att vi kan göra oss en rimlig föreställning om vad våra beslut får för konsekvenser. Att den makt vi överlåtit till politikerna inte kan säljas vidare och inte kan användas för att inskränka vår frihet och våra negativa rättigheter.

Gränsöverskridande traktat, mellan våra respektive nationalstater, ska inte tillåtas ändra inomstatliga lagar och rätt till egenart så länge fredlig samvaro respekteras. Sverige är i detta hänseende ett unikt land. Vi har landriksgränser  till endast två länder, Norge och Finland. Till Norge utgörs gränsen av vattendelaren och till Finland av ett gemensamt utflöde i Bottenhavet. Det finns inte mycket gemensamt att bråka om och Sverige skulle därför kunna vara mycket mer självständigt än de flesta andra länder.

I Europa är det endast England och Irland som kan sägas ha större möjlighet till självständighet. Spanien kan också enkelt vara självständiga. Frankrike kommer ganska nära vår möjlighet. Deras gräns mot Spanien är inget större problem, undantaget baskisk separatism, gränsen mot Italien är kort och bergig, mot Schweiz lite längre. Mot Tyskland och Belgien är det huvudsakligen Meuse som byter sida. Med god vilja från båda sidor går det säkert att ordna.

Portugal kan säkert enkelt sköta sitt, Italien likaså, trots utflödena från Alperna. Polen och Tjeckien kan säkert också sägas ha relativt naturliga gränser.

Där det blir mer förhandling och nödvändigt med mellanstatliga arrangemang är exempelvis där floder som Donau flyter fram genom flera länder. För den som inte minns så är det Tyskland, Österrike, Slovakien, Ungern, Moldavien, Serbien, Rumänien, Bulgarien, Kroatien och Ukraina. Av dessa verkar samtliga utom Tyskland (bland medlemsländerna) vilja ha mer frihet från EU än vad som idag är fallet. Inom avvattningsområdet finns i varierande grad även Polen, Schweiz, Tjeckien, Slovenien, Bosnien och Hercegovina, Montenegro, Makedonien, Moldavien och Albanien.

Grekerna kommer alltid att främja sig själva först. Det är därför det efter +4000 år i det dramatiska Medelhavet fortfarande finns greker och ett Grekland. I Finland fungerar det ungefär likadant, men de ordar inte så mycket om det.

Självständighet i fredlig samvaro med grannarna, utan inblandning av främmande imperier, har länge stått på önskelistan för de flesta länder inom avvattningsområdet. Så vad är det som hindrar en frihetlig europeisk vår? Svensk MSM har i alla händelser inget begripit eller valt att tiga. Barometern tror att det handlar om att informera bilister. SVT och SR har inget om protesterna på Mynttorget. TV4 och drakarna likaså.

Även om vi i framtiden tvingas läsa i skolan om de djärva fransmännen som modigt försvarade Europas frihet och säkrade självständigheten för Europas länder, skulle jag välkomna det. På villkor att det var sant.

Först struntar de i dig, sedan skrattar de åt dig, sedan bekämpar de dig, då vinner du.
– Mahatma Gandhi

Fria Tider om svenska protester

Expressen har fattat att Macron gjort förtroendeförlust

Barometern tror att gula västarnas protester kan avhjälpas med att informera bilister

White TV berättar om svenska protester

https://www.youtube.com/watch?v=TKzGXu–S-g

Det här inlägget postades i Frihet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Europeisk vår?

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Inget att ”skämta” om egentligen. men:
  Är man som enskild fotgängare numera ett fritt mål för inrikestrupper med tårgas och pansar då man tar på sig en varselväst?
  Tänk på alla grupper förskolebarn som mellan varven ”lyser upp” decembermörkret då de är ute och promenerar i trupp, iförda ”gula västar”.
  Mobilisera kravallpolisen kanske??

  • Mats Jangdal skriver:

   Kan vi hoppas på förnuft hos våldsmonopolet?

   • Stefan Eriksson skriver:

    19 000 av Franska statens inrikestrupper utkommenderade i den gångna helgen. Gissa om de var sura på att behöva jobba extra den tiden.
    Så pass frustrerade så att förnuftet hamnar i skymundan?

 2. Lars Mellblom skriver:

  Det framgår kanske inte så tydligt i svensk media att i alla större franska demonstrationer blandar sig ”casseurs”, närmast professionella vänsteranarkistiska våldsverkare, med demonstranterna. Les ”casseurs” blir inte Gula Västar bara för att de bär en sådan. De genuina Gula Västarna bränner inte bilar och plundrar inte butiker. De viftar med franska flaggor och ser Macron som en förrädare. Och det med all rätt.

  Polisstyrkornas insats i Paris, och endast där, var relativt framgångsrik, eftersom de fick betydande frihet att själva bestämma taktiken. Äldre pensionerade polisbefäl kallades in för planeringen. Ända sedan en incident 1986 har politiker bestämt förhållningsreglerna. De var bland annat att personskador och dödsfall skulle undvikas på bekostnad av materiella skador. Som följd därav har båda ökat under senare år. Invandrarungdomar och casseurs har i visshet om att inte bli arresterade och än mindre straffade, blivit djärvare och djärvare.

  Nu ska det bli intressant att se om samma hårda taktik kommer att användas nästa gång det blir upplopp i invandrarförorterna.

  • Mats Jangdal skriver:

   Bra med en rapport från marken! Jo, svenska media skriver om les casseurs, ibland som om de är de enda som är ute och protesterar.
   Det nya är att de faktiskt kallar dem både höger- och vänster-extremister. Men man drar inga som helst slutsatser för svenskt vidkommande.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Visst är det så att ”svansen” av detta ”gatans parlament” växer sig allt större med tiden.
   Kommer väl att rendera i att ”fredliga” åsiktsuttryck på gatan omöjliggörs framöver.
   Åsiktsfrihet och yttrandefriheten lär ”naggas i kanterna” pga. aktivisternas hämningslösa framfart.

 3. Lars Mellblom skriver:

  Även franska media använder uttrycket höger-och vänsterextremister, men proportionen är i storleksordningen 20 till 1 i vänsterns favör. Och de till höger kan i stor utsträckning kallas hobbyslagskämpar.

  Nej, jag tror inte att demonstrations-och protesttåg kommer att förbjudas, men att polisinsatsen kommer att variera i styrka beroende på vad det protesteras mot. Därför mina sista mening i förra kommentaren.

  Vad vi kan glädja oss åt, oavsett resultatet av protesterna, är att Macron nu förmodligen blivit en lame duck för resten av hans mandat.

 4. Göran skriver:

  Vill man ha uppmärksamhet i Sverige, förslår jag att man demonstrerar utanför SVT, TV4, Expressen eller något liknande.

 5. Åke Sundström skriver:

  Nyttig historieläxa, särskilt om de gamla grekerna och våra finska grannar, med så mycket klokare politiker än vi själva begåvats med. Självfallet bör frihetsvänner välkomna Brexit och EU:s slutliga upplösning. De borde också tänkande, antikommunistiska, socialister.

Kommentarer är stängda.