Tiden är ute för vita

Med röstsiffrorna 183 för och 77 emot, röstade Sydafrikas parlament för att tillsätta en kommitté som har fram till 31 mars 2019 att göra upp en lista på vilka egendomar som idag ägs av vita och som staten bör konfiskera utan att utge någon ersättning.

– Er tid är ute, vita människor, sa en av ledamöterna. Hur mycket av detta har ni hört i MSM? Skulle inte tro det. Dags för fackeltåg till stöd för utsatta (vita) människor i Afrika? Är Sydafrika ett lämpligt land att sälja svenska vapen och lastbilar till? Bistånd?

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Tiden är ute för vita

 1. Jan Andersson skriver:

  Jordbruket har de vita anlagt. När de slog sig ner i dagens Sydafrika för länge sedan var ursprungsbefolkningen herdar, jägare och ett krigarfolk, som fördrev dagarna med att vänta på att en lämplig fiende av sämre sort passerade så att de kunde köra spjutet i vederbörande.

  Så vilken rättvisa som nu utkrävs är sannerligen inte lätt att förstå, inte heller omvärldens kalla likgiltighet inför det folkmord på vita farmare som redan pågått länge.

  Och vilka kommer att exportera sydafrikanskt rödvin i framtiden? Och vilka kommer att köpa?

  Olof Palme vrider sig i sin grav. Hans kompromisslösa stöd till ANC (och svenskarnas via skattsedeln) visar sig nu vara ett monumentalt felgrepp och en snabbfil tillbaka till fattigdom, otrygghet och degression. När skall vi lära oss att inte lägga våra näsor i blöt överallt?

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Sydafrika blir inom ett par generationer ett land övertaget av nomader, kringströvande jägare, svedjebrukare, tjuvar och övriga brottslingar. Så slutar det förmodligen när människans skydd till LIV och EGENDOM upphör, det är arvet efter Palme. Han njuter i fulla drag där han befinner sig.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Är det sådant här som kallas ”den brända jordens politik”? Kanske inte men följderna lär väl bli de samma. Lider världens krigsindustrinationer brist på konflikter/kunder månne?

 4. Mats Jangdal skriver:

  Sveriges talman meddelade idag att vi får vänta ytterligare en månad, minst, innan vi kan få en regering. Han beklagade att det kan bli så att partierna går tillbaks till väljarna och säger att de inte kunde hantera valresultatet.
  Vad han kunde sagt är att om det blir extraval så är det besked till svenska folket att 80% av dem röstade på fel parti! Kastade bort sina röster.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Ett extraval där Mp hamnar under spärren på 4% skulle tilltala mig och förmodligen göra förhandlingarna om en ny regering avsevärt mycket lättare.
   (C och L får väl ”hoppa runt där i mitten” tills dess de anses vara överflödiga).

 5. Göran skriver:

  Tiden blir även ute för de svarta. Den svarta ledningen för landet, sänker landet och gör folk fattigare och de kommer snart bli svält i landet. Då, Mats, då kommer du få se fackeltåg på gatorna i Sverige för solidariskt stöd med den svältande svarta befolkningen och ropen skalla för bidrag till Sydafrika.

  När Zimbabwe gjorde samma sak, tog vita bönders ägor, blev det då ”svart jordbruk”? Nej. Jordbrukens utrustning således. Det blev inget för svarta att ta över. Dessutom delades inte jordbruken ut till de tidigare arbetarna på jordbruken utan det blev kompisar till regeringen som fick ta över. De var föga intresserade att driva ett jordbruk, flytta ut från städerna, och dessutom ingen som helst kunskaper i jordbruksdrift. Jag gissar att Sydafrika går samma öde till mötes.

 6. Åke Sundström skriver:

  Konfiskation av privat egendom är sannerligen ingenting nytt, det har ju Sverige praktiserat i ett halvt sekel. I borgerlig regi! Det var ju Bertil Ohlin och hans folkparti som på 50-talet tog strid mot Erlander, som föreslagit ett slopande av den krigstida hyresreglingen.

  Därmed fortsatte konfiskerandet av ägarnas tillgångar. I stället – och utan protester från det gamla högerpartiet, rättsstatens och äganderättens f d språkrör – erbjöds de boende att för en spottstyver överta de hyresrätter som de rätta ägarna inte längre hade råda att underhålla. Har någon hört Bildt, Reinfeldt eller Kristersson ta avstånd från denna borgerliga stalinism?? Några ekonomer, med nestorn Assar Lindbeck i spetsen, försökte avvärja övergreppet, men misslyckades. Han själv valde att i en (tyst) protest lämna det parti han tjänat i yngre dar.

  Afrikas vita farmare kan nog inte räkna med några hjälpande händer från sina hemländers regeringar. May-regeringen verkar inte ha för avsikt att via diplomatiska påtryckningar bistå de bestulna landsmännen. Men vad annat är att vänta av en förment konservativ regering som inte heller klarat av den enkla uppgiften att lämna fattigdomsunionen EU, utan kapitulerat inför Bryssels ekonomiska utpressningsförsök?

 7. Johan E skriver:

  I RSA finns det 4 officiella raser; black, white, asian och coloured. Allt som oftast bör man kruxa för ett av dem. i mitt fall ”white” (och inte caucasian.) Detta för att administrationen skall veta hur man rättvist skall besätta t.ex. akademiska tjänster. Rastillhörighet väger tyngre än akademiska meriter.
  De svarta består av zulu och xhosa. Den (impopulära) nuvarande presidenten är zulu. Mandela var xhosa. Zulu och xhosa visar gemensam front i det klart största och regerande partiet ANC, fastän de inte är världens såtaste bröder .
  Nu gäller det visst det gamla tricket att ena ANC genom att koncentrera sig på fienden och fara illa fram med den. Det finns ett 60 tal partier i RSA av vilka således ANC är det klart största och det innehar makten och härligheten. Men hur länge? Det är många partier som är mer än villiga att ta emot avhopparna från ANC.
  Så har vi det där jäkla näst största partiet DA som har makten i västra RSA, t.ex. i Kapstaden. De är många som flyttar från Western Cape till Eastern Cape p.g.a. av här fungerar allting bättre, bl.a. skolsystemet.

  • Johan E skriver:

   Tvärtom: Från Eastern Cape till Western.

  • Mats Jangdal skriver:

   Spännande och imponerande med alla läsare av Frihetsportalen som bor utomlands eller har omfattande kunskaper om andra länder, och som surfar in här för att hålla kontakt med Sverige.

 8. Eric Formgren skriver:

  Jag såg denna film i Stockholm 1966. Den var politiskt omöjlig redan då och förbjöds… Den kan ha viss anknytning till vad som händer i RSA och grannländerna femtio år senare…… https://www.youtube.com/watch?v=V355OG77SQM

Kommentarer är stängda.