Efter stormen

Det börjar finnas kritik även inom MSM mot den ensidiga och enfaldiga klimatpropagandan. Johan Hakelius började redan i november ifrågasätta metoden att hänvisa till barn som alibin för vuxnas dåliga beslut. Han räknade upp Jan Björklund och Malena Ernman. I en annan krönika varnade han för knäppgökar inom akademia som föreslår totalitär styrning som lösning på samtidens problem. Torbjörn Tännsjö var ett namn han särskilt pekade ut.

Efter Jul har Jennifer Wegerup, mest känd som fotbollsreporter, men numera allmänreporter bosatt i Italien, även hon ifrågasatt vad det är för mening med att en skolkande barnrumpa vara vara riktkarl i vetenskaplig fråga, när finns kunnigt vuxet folk att fråga.

Samhällsnytt och andra alternativmedia har skrivit om hur Greta och Malena lanseras med hjälp av en eller möjligen ett par reklambyråer. Det är klart som korvspad att sådant ger mediautrymme. Men det är inte rätt och rimligt.

I andra sammanhang har jag hört uttrycket att stormen bryter nacken av sig, sedan mojnar det. Är det det vi ser nu, när klimatlarmet nått hysteriska nivåer och till slut inte kan skrika högre än så?

P.S. SVT har noterat att stormarna inte har blivit värre, bara dyrare på grund av byggande och teknikutveckling. Kors i taket! En början till tillnyktring?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Efter stormen

 1. Jan Suhr skriver:

  De kommer snart att få annat att tänka på, många talar nu om att vi är på väg in i en ”Super Grand Solar Minimum” som inträffar om ungefär 5 år. Det skulle då komma att bli ännu värre än under lilla istiden.

  Flygskatten gjorde alltså nytta kommer man då att hävda 🙂

  • Göran skriver:

   Flygskatten är rolig. Tar man IPCC:s uppgifter om hur mycket koldioxid som behövs för att värma upp jorden 1 grad Celsius och låter endast flyget orsaka den uppvärmningen behöver vi flyga runt i ungefär 128.000 år och då är det inte medräknat den koldioxid som absorberas av världens hav, så tiden blir en bra bit till.

   Men tänk så mycket skatt vi har samlat in under den tiden. Verkligen en våt dröm för politikerna.

 2. Ivar Andersson skriver:

  Det skulle vara trevligt med fler vuxna inom MSM som inte tror på alla sagor om vädret.

 3. Samuel ar Ugglas skriver:

  Borde det inte vara minst lika viktigt att påpeka att Herman Sundqvist missbrukat sin position som GD för ”skogsstyrelsen” när han inte kan få ”Vattenfall” att sköta ledningsnätet för vår eldistribution? Eller är det strömlösa Roslagen redan glömt? Skogsägare i landet skall ju stå modell till de socialistiska markstölder som HS är satt att initiera!

  • Mats Jangdal skriver:

   Med ”efter stormen” syftar jag inte på Alfrida eller Jan, utan på den storm av klimathot som piskat oss under lång tid. Skogsstyrelsen kommer snart att få kritik.

   • Stefan Eriksson skriver:

    Här om kvällen gjordes gällande att de extremt stora mängder snö de har att ta hand om i Bayern o Österrike berodde på förändringar i klimatet.
    Jetströmmar i de övre lagren av vår atmosfär har uppenbart ändrat bana.
    Men så var det en TV-meterolog som levererade dessa hotfulla skrönor.
    Vargen kommer!!

    • Mats Jangdal skriver:

     Så länge jag kan minnas har det då och då, olika år kommit enorma mängder snö i alperna.
     När vi 1968 passerade St Gotthard hade de nyss öppnat vägen och skurit sig genom mer än 5 meter höga drivor för att komma ner till vägen.

     • Stefan Eriksson skriver:

      Jo men visst är det så. Att vi ”glömmer så lätt” utnyttjas av klimatmaffian. Domedagsrubriker skapas med folks goda(eller dåliga) minne.

Kommentarer är stängda.