Om otrohet

Buddy Holly gav 1956 ut en sång som handlar om en otrogen kvinna. Den har flera gånger under senaste åren återkommit i mina tankar. Nu kan jag inte undanhålla den från er längre.

Annie’s been workin’ on the midnight shift

The vandals are here and Mother Svea has left the building!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

35 svar på Om otrohet

  1. afugglas skriver:

    Om nu Lööf kan förråda så många väljare, framför allt sina egna, kan man förvänta sig att hon med en ansenlig njutning sticker kniven i ryggen på LÖFVEN?

  2. Niklas skriver:

    Tja, den tänkta mittenblocket har ju ingen egen majoritet i riksdagen, utan behöver ytterligare stöd. Vad säger kommuni… äum vänsterpartiet om en sådan antisocialistisk politik? Kan mycket väl vara så att de föredrar ett nyval, för att slippa både Liberalerna och Miljöpartiet i riksdagen.

    Sedan ska ju Annie Lööfs vackra ord om bl.a. strandskydd, skogsbruk och äganderätt omsättas i praktiken också. Alltså manglas igenom diverse riksdagsgrupper, utredningar, departement, riksdag, aktivistiska myndigheter och domstolar, samt EU, innan förslagen eventuellt når landsbygdens fotfolk.

    • Göran skriver:

      Annie Lööfs ord om strandskydd m.m. är bara för att lura sina egna i Centern. Hon använder alla medel som finns för att driva igenom sin agenda om att förstöra Sverige.

      Hon och Stefan Löfven kommer säkert att lyckas med att riktigt ordentligt förstöra Sverige. Frågan är dock om det ur askan kommer att resa sig det som de tror ska ske? Jag tror inte det. Det blir nog de som får offra sina huvuden på schavotten.

      • Göran skriver:

        Blev något fel? Min kommentar ovan var är på afugglas inlägg.

        • Mats Jangdal skriver:

          Ja, det blev tydligen lite fel där. Det beror på vilken ”reply”-knapp man klickar på. Jag kan inte flytta på det utan att riskera sabba mer.

      • Gunnar Littmarck skriver:

        Helt rätt men strandskyddet är ett resultat av folkföraktande politik utövad av maktberusare ledare som kortslutit demokratin.

        Där strandskydd kunde behövts är det bebyggt fullt långt tidigare.

        Med min verison av direktdemokrati ska givetvis maximl subsidiaritet tillhöra.

        Jag röstade för EU för att konvergenskraven var huggna i sten och organisationen skulle bli världens mest dynamiska genom regelreformering och byråkratiska synnergiweffekter.

        Då ledarna fattade beslut på beslut från visionen ändrande jag mig till motståndare.

        Men just subsidiaritetsprincipen har följt med mig, direktdemokrati ska fungera så att inte ett land eller en union ska kunna bestämma lokala regelverk som i huvudsak bara påverkar lokalt.

        Om vi inte skapar ett system som går den vägen kommer vår högkultur gå under i enlighet med alla tidigares mönster.

        Den enda skillanden nu är att länder som Sverige föraktar egen etnicitet och kultur, nationalism är fint om det är inflyttade kulturer eller minoriteter som samer och romer är nationalism tvärt om fint och skattesubventioneras.

        Den formen av självförnekelse har jag inte funnit i tiodigare högkulturers förperiod till sin undergång.

        Enklast är att läsa om de senaste Sovjet och Nazityskland, men om ni går vidare så ser ni hur mönstret av allt längre avstånd till folkvilja och verklighet alltid föregår en undergång.

  3. Rikard skriver:

    Hej.

    Annat låtförslag: ”Evil Woman” med Black Sabbath. Kan avnjutas på vinyl eller U-tub. Text:
    [https://www.azlyrics.com/lyrics/blacksabbath/evilwoman.html]

    Eller för den som vill ha lite mer tempo: ”Judas” av Helloween. Text:
    [https://www.azlyrics.com/lyrics/helloween/judas.html]

    Eller lite hemodlat: ”Varje val – inget val” av Asta Kask, från den tiden de inte sög på PK-spenarna. Text: [http://www.songlyrics.com/asta-kask/varje-val-inget-val-lyrics/]

    Eller kanske lite klassiskt engelsk, av bästa sort: ”One law for them” av 4 Skins. Text finns under U-tubklippet: [https://www.youtube.com/watch?v=7OJP7UwmjE4]

    Fast mest passande kanske Iron Maidens låt ”Powerslave” är?
    U-tub: [https://www.youtube.com/watch?v=TzrfJsIQNrg]

    Själv tänker jag lyssna på ’Danny Deever’ och associera fritt…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    • Mats Jangdal skriver:

      Är det någon symbolik i att C sammanträder på adress MALMSKILLNADSGATAN för att bestämma om de sälja sig till sossarna?

    • Anders Rydén skriver:

      ”Your time is gonna come” med Ulf Kristersson, förlåt Led Zeppelin.

  4. Mats Jangdal skriver:

    I media upprörs man över Sara Skyttedals kommentar om C som ”quislingar”. Man tycker det är fult att jämföra dem med nazister. Men det är bara ett utslag av senare års svenska nazi-fobi.
    Quisling kom mycket snabbt efter kriget att betyda landsförrädare, oavsett vilket motiv landsförrädaren haft. Detsamma som femtekolonnare.
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Quisling
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Femtekolonnare

    Tycker Ebba kunde ha instämt och stöttat sin partikamrat.

  5. Gunnar Littmarck skriver:

    Jag undrar om ni funderat på väljarkårens mognadsgrad?

    Krävs det inte en trolig mycket djup ekonomisk kris för att Sveriges ledare ska tvingas till en makträtrett till förmån för folket?

    Med extrema nedskärningar blir det lika extrema prioriteringar och om gulavästarna lyckas driva upp rädslan lite högre i maktenskorridorer så kommer de legitimera vissa gemnom folkomröstning, är de smarta så kräver de att de röstande klarar en test för att visa att de satt sig in i frågan och slipper därmed både modern klanröstning och traditioenll svensk där väljare röstar efter vilken samhälslgrupp de identifierar sig med.

    Kommer väl den bollen i rullning kan ingen stoppa och vi kommer se ledare ta åt sig äran för att tekniken ersätter politikerförakt med samhällsengagemang.

    För Sveriges skull är det på sikt bäsrt att dagens mest ansvariga står vid rodret då moder Svea går till botten likt regalskeppet Vasa som ersatt ssjöduglig barlast med kanoner på högre däck likt Sverige ersatt mindre och mellanstora företag med stora multinationella.

    Visst har jag rätt även i denna anslys som energitekniska där massproduktion av walkaway safe kärnkraft som drivs av att transmutera alla ämnen i dagens kärnavfall som kräver länfgre slutförvar än 305 år är den mest resursskapande energiteknik mänskligheten nu vet fungerar?

    Eller hur Åke?

    • Mats Jangdal skriver:

      Jo, väljarkårens mognadsgrad har jag mången gång undrat över. Mest problematiskt bedömer jag dock att det är politikernas okunnighet i politisk filosofi, parat med total faktaresistens och vanföreställning om att vara god bara för att man är med i ett parti.

      • Åke Sundström skriver:

        Mats och Göran: Jag vidhåller att sönderfallet är en produkt av en förödande intellektuell kris, som visserligen sjösatts av politiker men hållits vid liv av ”forskare” utan etisk ryggrad. Som fredar sina samveten med påståendet att hederlighet i dagens Sverige är detsamma som att förlora jobbet. Vilket är en sanning med betydande modifikation.

        KVA:s ledamöter riskerade ingenting alls när de så skamlöst hyllade IPCC:s forskarfusk. Johan Norberg skulle nog inte heller bli arbetslös om han vägrade ställa upp på samma grönstalinistiska agenda.

        Att skylla på väljarna är att underskatta betydelsen av den antiliberala hjärntvätt som pågått sedan Olof Palmes galna 70-tal. Nog har du väl funderat, Mats, över varför så förfärande få vågar tala klarspråk om den svenska demokratins demontering och den framtidsimperalistiska ekonomiska politiken?

        När professorerna tystnar och SVT fungerar som maktens lydiga megafon är väljarnas ”mognadsgrad” ett givet offer. Återigen, låt oss rikta kritiken mot de skyldiga pianisterna: vår så kallade kunskapselit. Utan att för ett ögonblick glömma partiernas ansvar. Den nomenklatura som Sara Skyttedal på så goda grunder jämför med en norsk landsförrädare. Om än just nu med i första hand C och L i åtanke. De övriga är lika goda kålsupare, hennes för tillfället ett undantag, men i det förgångna inte märkbart mindre Quisling-likt.

        • Mats Jangdal skriver:

          Att fråga mig varför folk inte säger sanningen, är att fråga fel person. Jag aldrig tvekat att säga den sanningen jag ser, även om den ibland varit felaktigt uppfattad och jag senare fått ändra mig och till och med om ursäkt.

          Men jag har aldrig förstått mig på människor som inte är som jag, förstår fortfarande inte.

          Somliga kanske inte ser sanningen. Det kan jag förstå, men inte hur de kan vara så många, om det är den enda anledningen.

          Andra kanske inte vågar. Det kan jag inte förstå. Visst kan man tillfälligt förlora pengar, position eller något annat. Men om man inte står fast vid sanningen förlorar man ju allt!

          Jag har mött några som lider av en närmast sjuklig njutning av att bedra, men de måste vara relativt få. Åtminstone har jag bara avslöjat ett fåtal.

          För mig har detta varit ett av livets stora mysterier.

          • Jan Andersson skriver:

            Jag har i hela mitt vuxna liv varit kritisk till alla makthavare med totalitära snarare än lokalt praktiska ambitioner och söker därför kunskap överallt där den finns. Självklart finns inte den viktigaste och mest avslöjande informationen på första sidan i main stream media; de törs inte rota i ormbon utan håller sig till bortsprungna katter.

            Men jag har också ett givande och trevligt umgänge med kloka och ganska framgångsrika bekanta. Vi undviker politiska frågor, men det har inte alltid varit möjligt under de senaste åren, men alla tycker ganska lika om avvecklingen i det svenska samhället.

            Däremot rabblar alla också upp en massa rubriker och åsikter som de okritiskt snappat upp i MSM. Det gäller främst de yngre (under 40 år) som ofta blir riktigt arga när man ifrågasätter vissa profetior om till exempel klimatet och elbilar.

            Där har du svaret, alla försöker nog hänga med, men läser inte alternativmedia och är inte tillräckligt tekniskt/analytiskt kunniga för att bilda sig egna åsikter.

            Så nog fungerar den massiva indoktrineringen i MSM som det är tänkt; köpt, levererad och betald genom det statliga presstödet.

            De som förstår och ser sanningen men ändå aldrig utåt kliver ur åsiktskorridoren är fruktansvärda lögnare och landsförrädare som till varje pris måste avslöjas och löpa gatlopp för sitt svek mot oss alla andra som ser sina livsmål tyna bort och försvinna för evigt i historiens glömska.

            • Mats Jangdal skriver:

              Är man lögnare om man tror på det man säger?
              Okunnig, vilseförd, marionett, nyttig idiot, går jag med på som alternativ.

              Det är tråkigt med dem som bara sväljer den enklaste informationen och inte letar efter mer.

              • Åke Sundström skriver:

                Men Mats, medborgarna skall inte själv behöva leta efter information. De betalar notan för de hundratusentals högutbildade som har en förbannad SKYLDIGHET att utan politiska sidoblickar berätta sanningen som de ärligen förstått den. Det är den faktakällan som nu i så hög grad fattas oss. Särskilt i politiskt känsliga och viktiga ämnen.

          • Åke Sundström skriver:

            Mats, jag delar din förvåning, men tycker nog att du fortfarande duckar i kärnfrågan om den intellektuella elitens ansvar och om den genuina svårigheten för enskilda att motstå en ständig indoktrinering som efter ett halvt sekel börjat påverka människors sinnen och självtillit.

            Varför inte fokusera, i än högre grad än nu, på att jaga de tongivande syndarna, om det nu är KVA, Johan Norberg eller alla de andra som säljer sig yrkesheder genom att axla rollen som dårskapens PRIMÄRA möjliggörare. Och avstå från att skuldbelägga de enskilda medborgarna, som inte har samma solida kunskapsbas som du själv.

            Återigen: vad kan vi vänta oss av en obildad journalistkår när de allra kunnigaste, de berörda professorerna, hukar bakom sina taburetter, i rädsla för att förarga den statsmakt som styr över guldkalven, extraknäcken och forskningsanslagen?

            • Mats Jangdal skriver:

              Du har en klar poäng.
              Men jag vill nyansera kraven på akademia.
              Allt de producerar via skattefinansiering, även delfinansierat, ska vara gratis att ta del av elektroniskt.
              Alla krav på att vara anställd eller inskriven som student vid en nation måste avvisas. Alla medborgare måste ha rätten att informera sig och även kritisera forskningen.

              Men måste de säga sanning? Det finns bevisligen folk som ”forskar” för att publicera en åsikt. Den åsikten, om osann, förväntar vi därmed ska motbevisas av annan forskning.
              Att tänka sig att i förväg bestämma vilken sanning forskningen ska komma fram till känns motbjudande. Möjligen skulle vi kunna införa en ”på heder och samvete”-klausul med återbetalningsskyldighet om man publicerar verifierad osanning?
              Självklart måste vi kunna avvisa all vidare forskning producerad av människor vilka bevisats vara lögnare.

              KVA, liksom Svenska Akademien finansieras väl av oss skattebetalare, om jag är rätt underrättad. Men de har getts så stor frihet att välja in sina egna kompisar och sätta sin egen dagordning att de inte är ansvariga inför någon, inte ens vårt avlövade majestät.
              Därför hamnar vi lite grand i det här läget.
              En kommitté är en skara odugliga, utsedda av de ovilliga att i okunskap uträtta det omöjliga.

              • Åke Sundström skriver:

                Självklart måste forskare, värda namnet, tala sanning. Även KVA! Hur kan du ifrågasätta den saken? I en sant akademisk miljö avslöjas fuskare av sina ärliga kollegor. Det är den mekanismen som sattes ur spel, när staten tog makten över våra universitet.

                Borde vi inte vara eniga om att återställa den gamla ordningen med fria universitet, där en majoritet inom fakulteterna avgjorde alla viktiga ärenden och var noga med att låta argumenten avgöra, inte politiska direktiv?

                De vet lika bra som jag att det går att formuera sanningar även i komplicerade frågor, som t ex klimatet. Visst, även de mest kompetenta kan ibland ta miste, som Einsteins vedersakare fick lära sig, den hårda vägen. Men sådana undantag är få jämfört med all den dårskap som blivit följden när sanningen relativiserats och underordnats politiska ideologier.

                • Mats Jangdal skriver:

                  Jo, visst måste vi kräva sanning. Men hur ska vi kunna tvinga fram det?

                  Skulle gärna se att staten backade undan från stora delar av akademia, av politiska skäl.
                  Men notera att forskare hade fel även förr, som med, kreationism, flogiston eller kalori. Det är ändå inte så länge sedan, vetenskapshistoriskt sett.

                  Jag riktar då hellre mina blickar mot media. Om det är någon enhet i samhällsstrukturen vi måste kräva sanning och inte minsta sökandet efter sanning av, så är det media.
                  Men idag är samhället, vetenskapen och teknologin så komplicerade att det kräver mycket av det media som ska finna sanningen. Där har de gruvligen misslyckats och det har fått allvarliga återverkningar på deras ansträngningar att söka politiska sanningar.

                  Men utan media på folkets sida i sökandet efter sanning står vi oss slätt i demokratierna mot odemokratierna.

                  • Åke Sundström skriver:

                    Du tycks mena att det är viktigare att hålla koll på pressen än på professorerna.

                    Där är vi oense, av skäl som du avstått från att kommentera: skillnaden mellan privatägda media och universitetsfolk, ämbetsmän och public service. De senare lever på SKATTEBETALARNAS pengar och har betalt just för att vara strikt objektiva.

                    Min fråga kvarstår: Vad kan vi förvänta oss av obildade murvlar, när kunskapseliten tiger eller t o m aktivt springer politiska ärenden? Som nu KVA, det mest flagranta exempel jag för egen del kommit i kontakt med.

                    Folket behöver inte alls alla sorters media på sin sida, det räcker gott om SVT och SR lever upp till kraven i sina sändningstillstånd.
                    Det är DÄR det brister och är det är dessa två aktörer som – tillsammans med universiteten – står för merparten av den socialistiska indoktrineringen.

                    Att övriga media talar i egen sak är både naturligt och lätt av leva med.

                    • Mats Jangdal skriver:

                      Media får också de i stor utsträckning del av skattemedlen.

                      Skillnaden mot professorerna är att både väljare och valda får sin för demokratin nödvändiga information från media i förhållande 10-100 mot 1 från prof.

                      Visst kan vi kräva sanning. Men precis som med lagar så blir kraven effektiva först när vi kan beivra tillräckligt stor andel av brott eller missbruk.

                      För både prof. och media kan det vara bättre att vi betalar enskilt till dem vi lärt oss lita på, än att vi betalar kollektivt till dem vi inte kan kontrollera.

  6. Samuel af Ugglas skriver:

    ”Mognadsgraden” i väljarkåren borde väl stå i något förhållande till de politiska ledarna kan man tycka. Men när politikerna har tappat fullständigt kontakt med verkligheten blir det bekymmersamt. Det senaste strömavbrottet i Roslagen är väl ett praktexempel på politikers oduglighet och tillkortakommande. En GD, Herman Sundqist som är den högsta ansvarige tjänstemannen i skogsammanhang kan inte ens sörja för att ledningsgatorna till våra el-nät hålls intakta. Eftersom väljaren i Sverige inte kan sparka koruppta politiker far befolkningen illa. Metoderna som politikerna praktiserar liknar mer Stalinmetoder att se till att landsbygdsbefolkningen fryser ihjäl eller fördrivs från hus och hem.

    • Göran skriver:

      Mognaden bland väljarna står helt i förhållande till politikerna. Idioter väljer idioter.

      • Åke Sundström skriver:

        Nej Göran, väljarna är inga idioter. Däremot är många naiva och grundlurade av sina politiska ombud på Helgeandsholmen. En stor majoritet är insiktsfull och utrustad med gott s k bondförstånd. Med sunda åsikter om det mesta, t ex om vikten av fri konkurrens i motsats till planekonomi, men ofta omedvetna om i hur hög grad sådana liberalkonservativa grundprinciper har övergivits av de politiska partierna, även av det gamla högerpartiet.

        PROBLEMET är att det inte längre finns några partier som delar majoritetens värderingar, allra tydligast förstås i migrationsfrågan, och att därför demokratin i praktiken är avvecklad. Den förändringen är dessvärre mycket tydligare i Sverige än i andra jämförbara länder.

    • Jan Andersson skriver:

      Håller med till hundra procent. Våra högsta chefer vet inte vad de sysslar med. Ut ur kontoren, på med grova skor, besök er verklighet. Varje duglig ledare är halva sin arbetstid ute i den egna verkligheten. Ekonomin kan man med fördel helt outsourca, likaså de flesta meningslösa möten i organisationer och med myndigheter.

  7. Stefan Eriksson skriver:

    Jag säger ”by,by” till C, och så var den historien all. Trist att de så här går hädan, men mest trist är det förmodande faktum att många av dess vilsna själar kommer att sätta sitt pund på Mp vid nästa valtillfälle.
    Kanske kan det nu finnas plats för ett ”äkta” decentraliserat landsbygdsparti där Stureplan lämnas ifred åt sitt eget öde.

    • Jan Andersson skriver:

      Jag tror nog att Centern har varit ett äkta decentraliserat landsbygdsparti fram till nu, med många utmärkta, erfarna och förståndiga kommunpolitiker ute i glesbygden. Om de nu stöder Annie Lööf för att ”ändamålet helgar medlen” och för att själva få vara kvar i ett existerande riksparti så tänker de tyvärr precis som Annie själv bara på sitt eget och deltar i ett historiskt svek mot svenska folket. För Stefan Löfvéns katastrofalt dåliga ledarskap vill naturligtvis ingen ha tillbaka i en ny mandatperíod.

      Stefan Löfvén själv begär jag inget av, han skulle ändå inte förstå. Nu blir han träfiguren som hänger under bogsprötet på skutan medan de andra slåss om ratten utan att läsa av vindriktningen. Och han ensam får ta den första smällen i alla ombordläggningar. Och vad lasten består av vet nog alla vid det här laget.

      • Stefan Eriksson skriver:

        Nja, om jag inte missminner mig var det Olof Johansson som i egenskap av statsråd som skrev på ”Åhusdeklarationen” som i ett slag perforerade den äganderätt som vore önskvärd för alla de som investerar i skog och jord. Han högg kniven i ryggen på Svenska lantbruksföretagare.

  8. Niklas skriver:

    Man måste noga se upp med centerpartister och liberaler i trafiken, då de blinkar höger men svänger vänster. 🙂

Kommentarer är stängda.