EU avskriver klimathotet

När europeiska rådet sammanträdde 21 och 22 andra mars i år bestämde de sig för att avsluta försöken att styra klimatet. Nej, de sa inte exakt så. Men kontentan av vad de faktiskt beslutade blir den. Rådet är alltså medlemsländernas ministrars sammanträden.

Nedan kan man se vad som står om klimatet i den sexsidiga pamfletten om slutsatser som publicerats efter mötet. Rådet reiterates sitt vidhållande av prsiöverenskommelsen (som alltså inte är ett avtal). Itället för reiterate tolkade jag det som regurgitate (idissla).

Det slående är dock att inga tidsplaner finns med, i ett ärende som är så akut att vi bara har 8 – 10 – 12 år på oss att agera! Att fatta beslut om handling utan att bestämma en tidplan måste betyda att de inte längre tänker göra något åt saken. Troligen har de insett att det bästa de kan göra är att inget göra. Detta kommer att klarna för allmänheten med tiden, när de som fattat dagens beslut inte längre är ansvariga.

Även andra har noterat detta, men inga svenska media.

II. CLIMATE CHANGE 

5. The European Council: 

– reiterates its commitment to the Paris Agreement and recognises the need to step up the global efforts to tackle climate change in light of the latest available science, especially the IPCC Special Report on the impacts of global warming of 1.5°C above pre- industrial levels; 

–  emphasises the importance of the EU submitting an ambitious long-term strategy by 2020 striving for climate neutrality in line with the Paris Agreement, while taking into account Member States’ specificities and the competitiveness of European industry;

–  calls for the timely finalisation of the national long-term strategies;

–  recognises that the implementation of the Paris Agreement objective offers significant opportunities and potential for economic growth, new jobs and technological development and for strengthening European competitiveness, which must be reaped while ensuring a just and socially balanced transition for all;

–  calls on the Council to intensify its work on a long-term climate strategy ahead of a further discussion in the European Council in June 2019.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på EU avskriver klimathotet

 1. pellebath skriver:

  ?

 2. Åke Sundström skriver:

  En ny bekräftelse på att klimatpolitiken inte alls handlar om klimatet utan om makt, pengar och en systematisk mörkläggning i syfte att eliminera allt medborgerligt inflytande. D v s att förvandla demokratin till sin motsats, en Potemkinkuliss bakom vilken den politiska eliten (inkl korrupta forskare och en maktlojal press) kör sitt eget race i hopp om att hinna kvittera ut sina sinekurer och pensioner innan bedrägeriet till sist uppmärksammas.

  Den dagen närmar sig dessbättre, om än kanske inte med stormsteg.

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Ja, det oroar. Vad hittar man nu på istället? Eller har man redan nått sitt mål så klimat
   köret behövs inte? Alltså, demokratin har nog redan drabbats av totalt förfall, det enda som kan återstå är ett ”förtydligande”…

   • Åke Sundström skriver:

    Jo, man kan hävda demokratin redan nu präglas ett totalt förfall. Men jag vågar ändå vara relativt optimistisk om att den perioden blir ganska kort. När folk i gemen börjar fatta att de blir grundlurade kan normaliseringen bli snabb.

    Och är vi kanske redan vid en vändpunkt, nu när en fjärdedel av LO-medlemmarna övergivit sitt gamla parti, trots att det leds av den tidigare så pragmatiske och sansade fackföreningsbossen Stefen Löfven? Den person som omöjligen gick att känna igen i Agenda-intervjun i söndags, när han fumligt duckade inför de svåraste frågorna, som dessutom var mindre ödmjukt formulerade än vi vant oss vid.

    Är måhända även SVT på väg att tillnyktra? Det vore en revolution lika viktig som att återupprätta respekten för våra grundlagar. För utan vänstervridna radio och TV-kanaler hade politikerfrälset inte hunnit eller kunnat underminera demokratin i så hög grad som nu är fallet.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  En verkligen bra intervju: https://www.swebbtv.se/
  Kanske lika viktig som greterierna?

 4. Stefan Eriksson skriver:

  Konstigt är att inte det väloljade propagandamaskineriet har uppmärksammat oss mindre vetande om katastrofen som bortser från den förhoppade katastrofen och lurar oss på katastrofens vedermödor. Rent katastrofalt om ni frågar mig.

  Men, det kommer väl rubriker i sinom tid, och höjer upplagan så att katastrofen undviks. Tillsvidare.

Kommentarer är stängda.