Hur chanslöst är förnuftet?

Hur chanslöst är förnuftet?

Jag noterade som barn att jämnåriga flickor ansåg det viktigt att så att säga vinna diskussioner över pojkar. Det handlade inte om att ha rätt, utan om att få rätt. De ansåg, tydligt uttalat, att det manliga könet hade fått rätt så länge att det nu var kvinnornas tur, oavsett hur galet de än resonerade.

Dessa flickor växte upp till att bli de första vad vi skulle kunna kalla för fullblodsfeminister. De ville inte som tidigare kvinnosakskvinnor få rätt till lika lön, respekt för sin egen person, med mera. Dessa feminister ville krossa mannen i grunden, vad de slagordsmässigt kallade patriarkatet.

I varje diskussion skulle männen, i synnerhet vita män tillintetgöras. Jo, jag fick det kastat över mig redan på 70-talet. Det kanske var vanligare med dessa illröda rödstrumpor i Norrbotten än i övriga landet, där uppe var de i vart fall legio.

När jag var aktiv i centerpartiet på 90-talet, visade det sig att partiet i princip inte kunde bestämma något som gick emot ungdomsförbundarna. För centerkvinnorna tog ungdomarnas parti, oavsett de hade rätt eller fel, hur galna idéer de än hade. För målet var att platta till männen i partiet.

Jag tror inte detta är begränsat till centern. När vi som är pålästa män idag kommenterar om greta-ungdomarnas klimatstrejk att de är ute och cyklar, inget kan om naturvetenskapen, är påhejade och styrda av illasinnade vuxna i bakgrunden, då dyker det alltid upp kvinnor i kommentarsfälten som anser att vi gubbar ska hålla käft och låta ungdomarna få bli trodda och respekterade för sitt engagemang.

Som om engagemang och tyckande kan ersätta kunskap. Kommentarer om detta censureras vanligen bort i kommentarsfälten. Det finns naturligtvis kvinnor som kan sin sak om klimatet och också instämmer i kritiken, men de är för få och blir inte hörda. Dessa kvinnor borde bli rättmätigt vreda över att de inte blir hörda, tagna på allvar.

Det där reflexmässiga manshatandet hos vissa kvinnor är bekymmersamt för demokratin. Det verkar också sprida sig och bli normaliserat, för att inte säga normerande. I jämförelse med alla andra tråkiga sätt att förlora demokratin känns detta som det mest onödiga.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Hur chanslöst är förnuftet?

 1. Dandersan skriver:

  Det gäller inte att få rätt utan att veta att man har rätt.
  Den tanken tänkte jag igår när SMHI inte ville skriva in solens roll som klimatvariabel.
  17% fler soltimmar bör ge avtryck i klimatet tyckte jag men de vägrar ta upp det på sina sidor.
  De skriver inte in det eftersom det inte passar in i den CO2 teori de vill att vi skall fokusera på.

  Funderade ett tag på JO och juridiken men så dök devisen ovan upp!

  • Ivar Andersson skriver:

   Dandersan Du får enligt de klimathotstroendes bibel inte ha andra gudar än koldioxiden som styr allt i världen. Undrar om koldioxidguden straffade människorna med Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot med flera för att människorna inte trodde på klimathotet 🙂

 2. Göran skriver:

  En sak jag har konstaterat i många debattfält är män som hänvisar till kvinnor. Till alla män: sluta hänvisa till kvinnor. Det är inget argument att som man hänvisa till våldtäkter som ett argument att stoppa invandringen och utvisa invandrare. Nu blir det likadant med klimatet och jämlikhet och allt vad det nu kan heta.

  Om det är som Mats skriver, då får ni börja säga emot. När någon yttrar sig korkat om klimatet säg emot. Sitt inte och knut nävarna i fickan. Och säg aldrig att någon som kvinna bör tänka på, såsom vad skulle islamiseringen av Sverige betyda för dig som kvinna. Det är totalt ointressant. Som man ska man bara säga att man inte vill ha någon någon islam i Sverige för det passar inte mig. Tala inte om problemen i tredje hand utan att problemen är dina. Exempel på det är att i stället för att säga att svenska kvinnor ska inte gå omkring i en hijab, ska man säga att mina barn ska aldrig bära en hijab och min fru ska aldrig behöva göra det, och det går att lägga till, att jag kommer att använda alla nödvändigt metoder för att det aldrig ska bli så.

  Strunta i att argumentera med kvinnor. Det är meningslöst. De kommer aldrig att ändar på sig. Kör över dem i stället rent metaforiskt. Jämlikhet, feminism eller vad det nu kan heta för ta paus nu. Nu har vi problem att lösa och det är bara vi män som kan lösa dem.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jag inser att det där är en kritik av mitt inlägg ovan. Jag accepterar det och medger att du har en poäng. När en man yttrar sig om kvinnor så väcker det motstånd hos kvinnor.
   Å andra sidan, som du själv är inne på, anser man sig ha något viktigt att säga så bör man säga det, oavsett. Möjligen bör man tänka efter hur man presenterar sitt budskap.

   När det gäller islam och kvinnor kan man väl åtminstone säga att om svenska kvinnor börjar leva enligt sharia, oavsett de tvingats eller gör det frivilligt, så betyder problem för svenska män. Det bör man ju få säga, och det är lämpligt att säga det så snart man insett det.

   Att klimatalarmismen tagit kvinnorna och deras barn och barnbarn som gisslan på samma motbjudande och osakliga sätt som jag skrev om i centern, måste också få adresseras. Vi måste befria dessa kvinnor och barn från en totalitär hydra.

   • Thomas Gunnarson skriver:

    Att konvertera till Islam tar högst fem minuter… och sedan kan du lappa till din käring, kräva att hon skaffar en hijab (eller vad det heter) och om du känner för det, skaffa en käring till… What´s the problem?

 3. Mats Jangdal skriver:

  I Tyskland har de i alla fall vett att göra narr av fenomenet.
  https://www.zdf.de/comedy/die-anstalt/die-anstalt-clip-6-152.html

  (Stefan som kan tyska får gärna förklara.)

  • Stefan Eriksson skriver:

   Bakgrunden till denna sketch är att vissa framträdande politiker (Merkel t.ex.) har lovordat ungdomars engagemang i politiska frågor.
   Här får man ”lov att dra öronen åt sig” en aning enligt sketchen.

   ”Ungdomar som VI VET, inget kan, inget vet och inget orkar, går frivilligt ut i den friska luften för att demonstrera”.
   Samma ungdomar som skall ha en ny smartphone varje halvår och blir körda av mamma med sin SUV ända IN I KLASSRUMMET, är på gatan som ”ekoaktivister”.

   Det är ”något som inte stämmer här”.

   Ju yngre ungdomarna är desto ”klatschigare” budskap på plakaten,( ex: DET ÄR VÅR FRAMTID ERA ARSLEN)

   Om jag (skådespelaren) skulle demonstrera skulle mitt plakat se ut så här. (se bilden), för det är ju det språk som våra politiker möjligtvis skulle förstå, är hans ”tips” till ungdomarna som skolkar för klimatet. (Fridays for future).

 4. Rikard skriver:

  Hej.

  Kvinnor vill prata om att göra saker.
  Män vill göra saker att prata om.

  Är det svårare än så?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 5. Stefan Eriksson skriver:

  Är Alfred Nobel ett namn att förknippa med förnuftet i egenskap av hans entreprenörsgärning?
  ”Greta” nomineras till fredspristagare.

  En talande detalj i rapporteringen är hur hennes protester började som en sittstrejk utanför (och nu kommer det), framför den Svenska regeringens säte i OSLO.
  ”He,he,he”!!

  (Länk kommer).

 6. Stefan Eriksson skriver:

  Någon på korrekturen har vaknat till. Nu står det faktiskt Stockholm.
  Men vad gör det?, när vi alla skall lida i evigheten till tidens ände.

Kommentarer är stängda.