Men oljepengarna då?

Alarmisterna har åter börjat tjata om skeptikernas oljepengar. Visst har oljebolagen betalat för en del egna undersökningar. Självklart vill de veta hur det verkligen förhåller sig, det handlar ju om deras business. Men man bör veta att de sedan decennier nu är energibolag. De har diversifierat och är inte längre oljebolag. De tjänar pengar på dina bränslepellets och din subventionerade vindkraftsel, oavsett hur mycket du hatar dem.

De pengar oljebolagen spenderat på klimatforskning är en spott i havet i jämförelse med de stora pengarna som kommer från dig och går till alarmisterna. Via skatten betalar alla västvärldens medborgare varje år miljardbelopp som staterna köper riktad forskning om klimathotet för. Den klimatforskare, ja rent av vilken forskare som helst oavsett disciplin, som inte har med en passus om genus och klimathotet, får nästan utan undantag, inga pengar längre.

Med dina skattepengar köper politikerna också en klimatalarmistisk opinion. De gör det när de betalar mångmiljonbelopp till organisationer som Naturskyddsföreningen, WWF och Jordens Vänner. De gör det också när de betalar mångmiljonbelopp i presstöd till massmedia som legitimerar politikernas klimathotspropaganda.

Politikerna behöver klimatångesten för att bli valda att göra något den. Därför behöver de klimatforskare, påtryckare och media som håller grytan kokande, ångesten vid liv. De tänker inte göra något åt klimatet, för det vet de att de inte kan. Men det kan användas till vilka tvingande åtgärder och lagar som helst. Ett perfekt alibi för bedragare. (Håll Gretan kokande!)

Enligt parisavtalet ska västvärldens länder betala 100 miljarder dollar årligen till IPCC. Pengar som sedan ska slussas till fattiga länder. Mot en avgift till FN förstås. Dessa pengar är inget som regeringen har i en särskild kassa som inte berörs av skatter och annan regeringspolitik. Sveriges betalning till denna fond belastar skattebetalarna direkt och pengarna ska betalas i $.

Eftersom vi har en regering som misskött ekonomin i flera år sjunker kronan som en sten mot andra valutor. På några få år har kronan sjunkit i runda tal 20% mot US-dollar, Euron och pundet, $ € £. Det lägger ytterligare en börda på ett redan skattetyngt folk.

Det som sänkt kronan mest är klimatpolitiken och migrationspolitiken, de frågor som vänsterväljare håller högst av alla för självbilden av sin egen godhet. Vore man konspiratoriskt lagd kunde man tro att vänsterregeringar avsiktligt för en politik som missgynnar vänsterväljare, för att dessa väljare ska bli upprörda och kräva mer vänsterpolitik. På det viset säkras vänsterregeringarnas eviga maktinnehav.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Men oljepengarna då?

 1. Göran skriver:

  Mats! Du är inte konspiratoriskt lagd vad gäller vänsterpolitiken. Det är så. Jag har lyssnat på en poddare i USA som har gått ingen det här med demografi från alla möjliga riktningar, för USA som helhet och hur det se ut i olika stater.

  Läget är sådant att med invandringen och födelsetalen hos invandrarna kommer USA att få bara demokratiskt styrda stater och likadant med federationen. Republikanerna kommer aldrig att få tillbaka makten och det kan se redan efter Donald Trumps andra period.

  Demokraterna är klart medvetna om detta, och därför kritiserar de Donald Trump även om arbetslösheten är låg och i stort alla andra siffror är de bästa i USA:s historia. Demokraterna vill ha tillbaka sina väljare på matkuponger, till arbetslöshet m.m.

  När USA har fallit för ett socialistiskt träsk, då är det kört med hela världen. Då kommer vi att vara livegna under socialistiskt vanstyre hela bunten.

  Det lustiga är, att desto mer socialism fallerar, desto mer socialism vill folket ha. När folket demonstrerar i Venezuela är det inte mot ett socialistiskt system utan bara mot att de anser att de har en dålig socialistisk ledare och vill i stället bara ha en annan socialistisk ledare, som självklart har lovat folket ännu mer elände inlindat i ett omslag av guldpapper.

 2. Göran skriver:

  Om oljepengar. I den artikel som du, Mats, hänvisade till en annan blogg i om en annan Mats som var klimatalarmist, tog den personen upp att Willie Soon hade fått oljepengar från Exxon. Om jag inte minns helt fel, så tog Willie Soon upp just det på Klimatkonferensen i Mölndal den 16-17 februari 2018.

  Universitetet fick oljepengar, men hur sedan dessa används har Willie Soon ingen makt över. Han kan inte ens veta varifrån pengarna till hans forskning kommer ifrån.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jo, han nämnde vid ett tillfälle.
   I den fria världen får universiteten forskningspengar från många olika håll.

 3. Niklas skriver:

  Ska vi få någon reell förändring i politiken, så kräver det radikalt sänkta skatter och avgifter. För då får politiker, myndigheter etc. mycket mindre pengar att röra sig med och tvingas då prioritera det nödvändigaste.

  Å för att detta ska ske, måste folket dagligen upplysas om vårt höga skattetryck. Alltså, ta bort all källskatt och låt varje medborgare själva betala in sina skatter och ”arbetsgivaravgifter” till skatteverket. Självfallet ska ju löntagarna också få ut hela lön + arbetsgivaravgifter, vilket gör det hela till ett nollsummespel.

  Steg två är ju att bolag och affärer börjar redovisa priser före och efter skatter på produkten.

  När detta är genomfört, finns en helt annan grund för att förändra samhället.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jo, sådan tydlighet vore önskvärda reformer.

  • Göran skriver:

   Följande exempel är en bra illustration:

   Du ska köpa en hammare för 100 kr. Hur mycket skatt kommer staten att få? Skatter i ordning nedan

   Moms 25 %: 20 kr
   Skatten på vad du måste tjäna för att få ihop till en hundralapp i handen: 42 kr
   Arbetsgivaravgift: 45 kr

   Total skatt på hammaren: 107 kr

   Hammaren kostar utan moms 80 kr, så staten tar 133 % i skatt.

   Och, jag kan glädja er med att inte alla skatter finns med i exemplet ovan. I de 80 kronorna ingår skatter som har uppstått i produktion och distribution av hammare. De är mer löneskatter, transportskatter, drivmedelsskatter, skatter för marknadsföring.

   Kan ni förstår hur pass mycket mer produktivt Sverige skulle vara utan alla dessa skatter?

   • Niklas skriver:

    Japp! Ett tionde borde täcka samhällets behov av pengar. Således 90% till den egna plånboken.

    • Göran skriver:

     När jag gick i grundskolan fick jag lära mig i ämnet historia att kungen eller kyrkan skulle ha en tionde av bonden. Jag minns än idag hur förfärligt jag tyckte att det var.

     Och sedan när jag växte upp blev det väldigt många gånger mer förfärligt.

     • Niklas skriver:

      Jo, men nu snackar jag 10% skatt som enda pålaga och 90% till den egna plånboken. Alltså ingen extraskatt om 10%…

 4. Jan Andersson skriver:

  Att vara Vänster är att vara emot allt som sägs av folk med mer pengar, oavsett vad det är. Att motståndarna oftast har kunskap och erfarenhet av att tjäna pengar till allas fromma är det som Vänstern avskyr mest, kanske för att de själva inte har en aning om hur man gör.

  • Göran skriver:

   Jag läste följande som kan appliceras på vänsters tänkande:

   Människor som lyckas, vill att andra ska lyckas också.
   Människor som misslyckas vill att andra ska misslyckas också.

   Vi skriver gärna att vänstern är lata, kanske bara som ett hån. Men, det kanske ligger något i det. Människor som lyckas har ingen speciell utbildning, de har inte ärvt pengar och de har inte tur. De har bara två egenskaper i princip. Arbeta hårt, och vara konsekvent.

   Eller som en rik person sade: ”Lär dig att utföra tråkiga arbetsuppgifter.”

 5. Ivar Andersson skriver:

  Det vi säkert vet är att det slösas med skattemedel på klimathotet och de klimathotstroende och allt grönt. Allt grönt behöver bidrag och subventioner. Intäkterna från energi- och miljöskatter uppgår för 2017 till 74,3 miljarder kronor enligt https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Energi/Styrmedel/Energi-och-miljoskatter/

 6. b-j skriver:

  Man kan påminna om ett av Jonas Ns första inlägg i Climate scams barndom…
  http://www.klimatupplysningen.se/2008/04/04/vaxthuseffekten-en-bluff/#comment-811

 7. Rikard skriver:

  Hej.

  När någon donerar medel till en sak jag anser rätt, sann och viktig är det godhjärtad altruism av framsynta mecenater.

  När någon donerar medel till en sak jag anser fel, falsk och oviktig är det cynisk makthunger av ondsinta konspiratörer.

  När en stat konfiskerar mina medel och använder dem enligt ovan, är den enda skillnaden att jag tvingas vara med och finansiera det hela.

  Det är lönlöst att söka representera en slags tredje väg: den finns inte.

  ”Självklart tar vi emot donationer från X – det förljugna och förtryckande [ideologiskt/religiöst korrekt term] som du företräder har ju köpt, mutat och tvingat till sig allt kommunikationsutrymme och tolkningsföreträde!” är ärligare då man öppet väljer sida, än att låtsas att det finns någon sorts objektivitet.

  Såväl sådana som Chomsky som Scott Adams som Trump vet hur man gör. Vi kan lära av dem. ”Win bigly” av Scott Adams rekommenderas varmt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Göran skriver:

   Vad gör du om du har gått i grundskola i 9 år, gymnasium 3-4 år sedan på universitet i 4-5 år och sedan doktorerat och sedan får veta att när du forskar måste du ha en genusvinkling och kanske en klimatvinkling? Du måste ställa mat på ditt bord. Vad gör du? Vilka vandrar ut med huvudet högt?

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Vad gör du när du får order att skjuta civila?

    Samma fråga, i annan situation. Jag kan inte svara åt andra. Däremot kan jag fråga vad ens status, eller vad man investerat, har med saken att göra.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

 8. Göran skriver:

  Ursäkta om jag spammar ned kommentarsfältet, men nu ska tydligen Socialdemokraterna gå till EU-val på att bekämpa klimathotsförnekare.

  Jag undrar när Socialdemokraterna ska börja bekämpa något som finns i verkligheten än en massa hjärnspöken?

Kommentarer är stängda.