NWO, AI och befolkningsminskning

Jag har ju i många år, sedan 60-talet egentligen, till och från hört tvärsäkra eller alarmistiska uttalanden om överbefolkning – befolkningsminskning, urbanisering, artificiell intelligens (AI, fast fram till cirka 1990 betydde förkortningen AI artificiell insemination) och New World Order (NWO). Men jag har aldrig kopplat samman uttrycken förrän jag häromdagen såg långfilmen Sameblod.

Först insåg jag att den moderna tiden, med mekanisering i form av snöskoter, motorcykel och helikopter, gjorde vissa samer överflödiga i rennäringen. Dessa flyttade till städer som Kiruna, Luleå, Umeå eller Sveriges största sameby, Stockholm.

Sedan insåg jag att mekaniseringen av jordbruket varit än mer brutal. Det gäller både i växtodling och djurhållning. Nu pågår där en automatisering med självgående traktorer med positionsprecision under 3 cm. I djurstallarna kan hundratals mjölkkor skötas helt automatiskt. Många landsbygdsbor har inte haft någon lokal industri eller annan arbetsgivare att söka jobb hos. Många har flyttat in till städerna.

Varken hos samer eller annan landsbygdsbefolkning har viljan att flytta in till städer varit dominerande. För de flesta har det varit ett tvång.

Inom industrin är mekaniseringen gammal och automatiseringen har även där kommit långt. Nu kan en ingenjör sitta i Singapore och rita nästan vad som helst i sin dator och få det utskrivet som en färdig produkt i en 3D-skrivare var som helst i världen. Blir det några industrijobb kvar?

Jag har tagit god tid på mig att fatta vad som sker, varit lite trög helt enkelt. Andra har observerat att Karl Marx har beskrivit att när maskiner tillverkar och servar allt, nästan utan att det kostar något, då blir merparten av mänskligheten överflödig, ungefär så. Men makten över energin blir avgörande.

Med utvecklingen av AI, som vissa välkomnar och andra bävar inför, skulle som exempel världens rikaste tiondel kunna leva gott på vad intelligenta robotar producerar och tillhandahåller. Dessa människor skulle inte ens behöva folk som odlar mat, skottar snö, klipper gräs, tillverkar kläder, bilar eller skjutsar dem. Allt detta skulle intelligenta robotar sköta. Robotar som bara står stilla och väntar när de inte behövs.

När folk ur denna elitklass uttalar sig om AI, NWO och i synnerhet när de gör det i samband med en önskad befolkningsminskning på Jorden, då menar de allvar. De behöver ingen som sköter gården, skogen eller liftanläggningen. Det gör robotarna. Hela livet för denna elit kan bli en enda lång semester. Plan B är att befolka Mars.

För att åstadkomma en rejäl befolkningsminskning utan att direkt bloda ner sina egna händer måste de få folk att slåss mot varandra. Religionskrig och folkvandringar är gamla beprövade sätt att skapa oro. Till detta har de fogat klimathotet, för att vanligt folk inte ska göra slut på oljan innan eliten får ha allt för sig själv. Därav Bilderberggrupp, Romklubb med mera.
Skulle det kunna vara så?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på NWO, AI och befolkningsminskning

 1. Göran skriver:

  Nu kan jag förstå rädslan för de vissa högermänniskor från denna globalist- och elitsekt. De kommer inte nöja sig med att låta typer som Annie Lööf, Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt m.fl. att få leva i sus och dus. De kommer att jaga ned dessa människor och ställa dem till ansvar.

  Mest lustigt är att alla nyttiga idioter såsom t.ex. klimatalarmisterna driver på denna utveckling. De tar över denna utveckling från fackföreningarna, som är de som har drivit fram robotteknologin.

  Observera en annan sak med robotteknologin. I Japan forskare de på att robotar ska vara service åt människor. De tänker på sin åldrande befolkning som någon måste sköta om. I väst går robottekniken ut på att kontrollera människor.

  Och ha allt ovan, i artikeln, och tänk på hur Stefan Löfven agerar och vad han säger. Han slänger ur sig satser som är precis tvärtemot vad som händer och sker. Han säger starkare samhälle och i verkligheten blir det svagare och hela hans regering jobbar för att vittra sönder samhället. Socialdemokrater skriver insändare om att polisen ska bli bättre, men i verkligheten kommer den att bli sämre. Det talas om att Dan Eliasson förstörde polisen, men bara en liten klick talar om alla poliser som avskedades och ersattes med partipolitiska politruker.

 2. Jan Andersson skriver:

  Det här var det ovanligt lätt att svara på!

  Typiska robotar med manipulatorarmar började komma in i industrin av två orsaker:

  – att få bort tunga, farliga, repetitiva arbetsmoment
  – att öka precisionen i vissa av dessa repetitiva arbetsmoment

  Exempel på det första är att stapla cementsäckar eller gipsplattor på lastpallar i åttatimmarsskift eller hantera glödande stålämnen för smidning, medan exempel på det andra är att möjliggöra ny svetsteknik för bilkarosser med smalare precisionsfogar och utan att behöva vända på arbetsstyckena så att en handsvetsare kommer åt.

  Jag garanterar: ingen saknar de gamla skitjobben som ersatts av robotar. Vill man vara krass och vända på resonemanget kan man även påstå att ingen ville ha jobben, så robotiseringen var nödvändig för att fortsätta driften.

  Men robotarna var dyra och krävde en ny slags kompetens för att underhålla och programmera deras rörelser med datorer som inte var så vanliga eller tillförlitliga i början. Det kunde ta veckor och månader att hitta rätt rörelsemönster och kringutrustningen måste kanske bytas ut också. Roboten och dess styrsystem krävde nya utrymmen som inte fanns, med säkerhetsinhägnader så att ingen fick robotarmen i skallen om de gick för nära när roboten plötsligt startade. Datorerna krävde nya luftkonditionerade lokaler.

  Det blev nödvändigt att införa treskift i hela fabriken för att motivera robotarna ekonomiskt, och på de jobb som fortfarande gjordes på det gamla viset behövdes nu fem anställda på varje position istället som förut en enda. De flesta platschefer har åtminstone vid något tillfälle slitit sitt hår i förtvivlan och ångrat att de överhuvudtaget gav sig in i dessa projekt.

  Men en rätt installerad och underhållen robot håller oförtröttligt samma precision dygnet runt, sju dagar i veckan, även på måndagsmorgnar, fredagseftermiddagar och julafton, och behöver inga kafferaster.

  Sedan är naturligtvis processindustrins tysta revolution från sextiotalet, när de flesta ventiler handreglerades i rörsystemen av folk som sprang av och an i trappor och gångbanor, till dagens helautomatiserade drift med en enda skiftoperatör som styr och övervakar allt via en datorskärm också en slags robotisering om man så vill. Tvättmaskinen hemma hos många svenskar är även den en fullfjädrad robot.

  Det mekaniserade industrialiserade jordbruket har på samma sätt fått bort de sämsta jobben; att handmjölka hundra kor varje dag gav förstörda knän redan i tjugoårsåldern.

  Men: en robot kan inte tänka själv, bara följa en datorkod som noga har anpassats för en viss arbetsuppgift. Givetvis kan man montera sensorer som kan skilja på grönt eller rött eller läsa EAN- eller QR-kod och göra på olika sätt därefter, men allt måste vara förprogrammerat. Den robot som inte lyder instruktionskoden hamnar utan dröjsmål på skrothögen.

  Inget land i världen har så hög automatiseringsnivå som Sverige. Det beror huvudsakligen på arbetsgivaravgifterna, men också på att vi tillverkar precisionsprodukter och är mån om säkerheten och att ingen skall skada sig i jobbet.

  Renhållningen är en annan gåta. Hur kan det bli ett ekonomiskt överskott av att sälja litet renskav när man måste ha helikoptrar för att valla renarna på fjället? Jag har för övrigt aldrig ätit renkött och aldrig sett det till salu i Mellansverige.

  • Dandersan skriver:

   Renkött är gott.
   Att jobben skall försvinna har alltid oroat mig. Men påhittigheten är enorm.
   Nån har tom byggt ett hus i is som folk reser långt för att få bo i-huva.

   Samernas mekanisering går hand i hand med deras kamp för sin tidigare livsstil, eller i alla fall rätten till att deras områden inte förändras , med gruvor och företag som ger den metall som är en nödvändighet för deras nuvarande livsstil.
   Därtill så är de väldigt upprörda över tidigare rasbiologiska mätningar som drabbade deras förfäder, samtidigt som de uppträder som en kulturgrupp som är begränsad.

   Renhållningen är ett mysterium som kan skapa jobb om vi har råd. Kan man bo i is kan man väl bo i kåta?

   • Göran skriver:

    Jobben försvinner inte på grund av automatiseringen. Det är kostnaden som bestämmer om ett jobb utförs eller inte. I princip finns det oändligt antal jobb för det finns mer eller mindre oändligt antal saker som behöver fixas. Om de blir fixade eller inte beror på om värdet av fixandet överstiger kostnaden för fixandet.

    Så kallade minimilöner (kollektivavtal i Sverige) infördes av fackföreningarna för att medvetet stänga ute vissa grupper av människor från arbetsmarknaden. Till slut tar de bort sig själva från arbetsmarknaden. Dock kommer fackbossarna alltid att ha jobb och leva i sus och dus.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Funktionen, kommunikationen mellan människan och våra husdjur och växter fungerar inte utan närvaron och engagemang av bonden eller skogsmannen.
  Att en totalt ointresserad socialistisk tjänsteman som fungerar som robotar till okunniga politiker skulle kunna producera livsmedel till svenska folket är en lika stor utopi som socialismen i sig.
  Varför mördade Stalin kulakerna i Ryssland? Han inbillade en plågad befolkning att hans robotar skulle mätta en förblindad, förvillad befolkning.

 4. Ivar Andersson skriver:

  Autonoma bilar är ett bra exempel på svårigheterna med robotar och AI. Nivå 1-3 är hjälpsystem och föraren ansvarar för bilens framförande. Hjälpsystem kan vara t.ex. konstantfarthållaren som kom för 30 år sedan. På nivå 5 behövs ingen förare och ingen ratt och inga pedaler. Rimligtvis är tillverkaren då ansvarig eftersom det inte finns någon förare. Hit är det mycket långt enligt min bedömning. Nivå 4 finns idag inom begränsade områden. Bilen ska inte behöva ha förare utan ska vara ansluten till en ledningscentral som ingriper vid problem. Bilen ska stanna på ett säkert sätt och kontakta ledningscentralen vid problem. Rimligtvis är tillverkaren ansvarig då bilen framförs autonomt och operatören i ledningscentralen då han/hon ingriper. I Kista finns eller fanns en autonom bil på nivå 4 som kör/körde en begränsad sträcka med hastigheten 20 km/h och som stannade för alla hinder/fotgängare. En förare åkte med i bilen eftersom ledningscentral saknades och man inte litade helt på systemet.

  • Göran skriver:

   Det tar nog lång tid innan vi ser t.ex. lastbilar som gör omkring helt autonomt. Däremot kan chaufförerna utföra andra sysslor medan lastbilen kör sig själv i stort sett, som kanske gör viss administrativ personal överflödig. På landsvägar och motorvägar går det nog bra, men chauffören får gripa in när det blir knepigare vägförhållanden.

 5. Thomas Gunnarson skriver:

  Man kan spåra denna ”utveckling” i skolans funktion. Förr var skolans uppgift att lära folket läsa, skriva och räkna. Sedan uppstod ett bildningsideal… Som präglade skolan under första delen av 1900-talet. Folkskolan, realskolan, studenten och universiteten… Någon riktad yrkesutbildning var inte det ideala. Med Grundskolan kom ”utbildningshysterin”… Alla skulle bli ”utbildade – till ett yrke, att bli en produktionsfaktor… givetvis var kommersialiseringen av skolan då en ”naturlig” utveckling. Sedan blev skolan en ”förvaringsplats” för ungdomar fram till 20-årsåldern… De mest produktiva och kraftfulla, de blivande männen, måste då neutraliseras, då kvinnorna hade visat sig vara den ideala industriarbetskraften – och de effektivaste byråkraterna, så feminismen blev det kommersiella svaret på anpassningen till det postindustriella samhällets behov… Det är detta som islamismen reagerar mot.

 6. Åke Sundström skriver:

  På din avslutande fråga är jag benägen att svara nej. Romklubben bestod av okunniga virrpannor som enbart förtjänar en barmhärtig tystnad. Och Bilderberggruppen har nog aldrig smidig några särskilt sinistra planer, utan bara i kraft av sina rikedomar velat frottera sig med världens sanna makthavare.

  Sådana illasinnade avsikter har däremot varit legio i många politiska grupperingar, oftast med vänsterstuk. Ibland, som i klimatfrågan, med hjälp av en korrupt FN-byråkrati och ”forskare” som sålt sin yrkesheder på marknadstorget.

  Så gör det enkelt, Mats! Det behövs inga nya skurkar, de gamla och välkända duger gott.

Kommentarer är stängda.