Tim Ball – CO2 ingen växthusgas

Ball som är Kanadas ledande meteorolog är förmodligen mest känd för att han om Michael Manns hockeyklubbsgraf om de mänskliga koldioxidutsläppens temperaturhöjande verkan sa att ”Mann belongs in the state pen, not in Penn. state.” För det blev han stämd av Mann för förtal. 2017 avgjordes målet genom att Mann inte presenterade det material han lovat domstolen att redovisa till sitt försvar. Därmed begick han trots mot domstolen och enligt kanadensisk lag erkände han även att han forskningsfuskat på ett kriminellt sätt.
Nu har Tim Ball åter tagit bladet från munnen och förklarat att koldioxid inte är en växthusgas.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Tim Ball – CO2 ingen växthusgas

 1. Dandersan skriver:

  Den viktigaste växthusgasen, H2O, har inte direkt uppfört sig som förutspått.
  17% fler soltimmar tyder på mindre moln i luften.
  Den uppvärmning som skett kan ju bero på mer solinstrålning mellan molnen.
  Lätt att förstå svårt att få SMHI att undersöka.
  Till skillnad från Penn state är SMHI statens eget verk. Som vägrar göra annat än vad staten vill

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Läste om hur Mann försökte att även stämma Mark Steyn för förtal och många förväntade att Mann skulle bli tvingad att offentliggöra sitt material. Det har varit knäpp tyst länge.

 3. splintved skriver:

  Eftersom insolationen NH 65 blivit negativ sedan 3 000 år, har den globala temperaturen sjunkit.
  Detta sker dock ej i stadig trend, utan i ständiga oscillationer plus och minus. Det enda sättet att begripa långtids-trender är att tillämpa 1 000-årsperspektiv. Detta är ju inte förenligt med enskilda människans livscykel. Vissa människor oroar sig för vad som skall hända om 10 år utan vetenskapliga bevis. Detta har man trofast predikterat senaste 40 åren utan minsta utfall.

  Under Eemians neoglacials 175-årsperiod 118 225-118 050 steg globala temperaturen 2,3 C , d.v.s. 3 ggr mer än holocens senaste 160 år. Vilken trend var mest meningsfull? Lång tid eller kort tid. ( 1 000år / ca 100 år ) Speciellt med tanke på att temperaturanomalin för 118 050 år sedan ej återuppnåddes förrän 107 000 år senare.
  Var och en av de senaste 8 glacialerna startade när CO2 var som högst. Detta kunde ej avstyra neoglacialer. utan visade i stället påtaglig lag-time.
  Hur kan man då påstå att CO2 är någon slags termostat. Följer varken fysik eller logik.

 4. Göran skriver:

  Vill ni inte läsa artikeln som det länkas till, skrolla i all fall ned till figuren som visar växthusgasernas proportion i atmosfären. Jag tycker den visar klart och tydligt vilken galenskap hela koldioxid-teorin är. Några siffror.

  2,00 % av atmosfären består av växthusgaser
  3,62 % av växthusgaserna är koldioxid
  3,40 % av koldioxiden har människan bidragit med

  • Åke Sundström skriver:

   Ännu tydligare blir det om man slutför kalkylen och upptäcker att människans CO2-utsläpp utgör försumbara 0,02 procent av atmosfären. Vilket våra korrupta ”klimatforskare” hela tiden känt till. Finns det inga gränser för forskarfusket kan man återigen undra?

   Men det vore ändå värdefullt om Gösta Walin, Gösta Pettersson och Mats själv ville kommentera Balls slutsatser. Om jag minns rätt har den förstnämnde, i motsats till Ball, försvarat påståendet att man kan kalla koldioxiden för en växthusgas, trots att atmosfären saknar det glastak som stänger inne värmen i ett växthus.

   • Göran skriver:

    Jag tror du kan lägga till en nolla så det blir 0,0025 %.

    En sak jag har noterat över tid, är att vetenskapsmän har distanserat sig mer och mer från hypotesen som koldioxid som en växthusgas. De tar ett litet steg i taget.

    • Åke Sundström skriver:

     Rätt så, men det förändrar inte slutsatsen om den försumbara antropogena effekten eller om ”forskarnas” ogenerade ljugande.

     Likväl vore de kommentarer jag efterlyste av värde. Huruvida koldioxiden är en växthusgas eller inte är fråga av större politisk än saklig betydelse.

Kommentarer är stängda.