Uppmuntrande skiften

Det händer saker i politiken på olika håll i världen. Partier som utmanar dogmen om klimathotet vinner framgångar. Som alla vet började de gula västarnas protester i Frankrike som en protest mot mot höjda energiskatter och klimatpolitik. President Macron har backat från det ursprungliga förslaget, men protesterna fortsätter.

I Kanada har man valt nya ledare i delstaterna. Både i Alberta, den oljerika delstaten och Ontario, den folkrika delstaten har man valt ledare som lovat avskaffa de energiskatter tidigare ledare eller den federala staten infört. Doug Ford i Ontario och Rachel Notley i Alberta.

I Australien fick premiärminister Malcolm Turnbull avgå för att ersättas av Scott Morrison. Morrison har lovat sänka energiskatterna och förbättra leveranssäkerheten. För det ändamålet ska de fortsätta använda kol i kraftverken och öka kolproduktionen.

I Holland blev det nya partiet Forum för demokrati under ledning av Thierry Baudet det största partiet. Han kampanjade på att stoppa statens penningrullning till klimatåtgärder drivna av klimathotshysteri.

I Finland blev det en stor framgång för Sannfinländarna, som gick till val på minska stödet till klimatåtgärder när alla andra partier lovade öka stödet (och därmed sammanhängande beskattning).

I Tyskland vill den nya ledaren för CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, inte höja koldioxidskatten, kanske rent av sänka den. Beslut kommer efter EU-valet.

I svenska medströmsmedia har inget av detta berättats. Motståndet mot klimathysterin finns inte, om man får tro svensk press. Fake news, false flag och desinformation är vad som präglar dessa skatteunderstödda dinosaurier som inte tjänar demokratin eller svenska folket.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Uppmuntrande skiften

  1. Dan Ahlmark skriver:

    Ja, jag ser konturerna på en motrörelse till klimatfanatikerna. Hur viktig den kan bli vet vi inte, särskilt nu när klimatrörelsen lagt på ett extra kol med uppvigling av ungdomarna, har ett effektivt samarbete med EU och FN etc. Men jag tror att den allmänna opinionen kan vara på väg att vara mindre stödjande, men det är troligen en lång process.
    Jag ser nu den största fördelen knuten till en krasch för tron på global uppvärmning et al i, att FN förlorar i trovärdighet och prestige. Efter EU är FN det största hotet mot nationalstaterna med sin drive för ”One-world government”. Det är en socialistisk ide´ som måste motarbetas på alla sätt.

    • Åke Sundström skriver:

      Jag klassar för egen del den intellektuella prostitutionen som det största hotet. Utan den skulle intresset för att göra FN till en världsregering vara begränsat, även i länder som styrs socialistiska partier.

  2. Sten-Arne Persson skriver:

    Tack Mats för lite ljus i mörkret, det kan behövas.

    • Åke Sundström skriver:

      Men visst vet vi att sanningen brukar segra, förr eller senare. Att det ganska ofta tar alldeles för lång tid är förstås ett stort bekymmer, men vi kan se de nyheter Mats förmedlar i dag som ett tecken på att vi närmar oss en vändpunkt. Det är som bekant allra mörkast strax före ljusningen.

      • Dan Ahlmark skriver:

        Yes, sure, eller också är det som Peanut/Snobben sade: ”Det är som mörkast just före det blir helsvart”.

Kommentarer är stängda.