Niemöller i klimathotet

Först tog de våra journalister, och vi protesterade inte. Sedan tog de våra politiker, och vi protesterade inte. Så tog de våra företag, och vi protesterade inte. De tog våra pensionsfonder, och vi protesterade inte. Därefter tog de våra professorer som tog våra barns lärare, och vi protesterade inte. Efter det tog de våra barn, och vi protesterade inte. Nu kommer de för att ta oss, och det finns ingen kvar som kan hjälpa oss att protestera.

Egentligen har det varit ett avancemang på flera fronter samtidigt, detta klimatbedrägeri. Det har varit välorganiserat med ett erbjudande som de flesta haft svårt att tacka nej till.

Vårt motstånd har varit splittrat och okoordinerat. Vi har förlorat mycket mark och mycket tid. Men motståndet finns där. Vi blir fler och fler som bjuder motstånd. Nu har det pressats samman likt en hårt spänd fjäder. Snart trycker det tillbaka och när fjättrarna brister finns det inget som kan stoppa oss.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Niemöller i klimathotet

 1. Göran skriver:

  Alla säger att skolan är dålig. Alla kräver att barnen ska vara i skolan.

  Alla säger att utbildning måste man ha, helst så lång som möjligt. Alla har inte så stor användning av utbildningen.

  • Ivar Andersson skriver:

   På fredagar ska skolbarnen strejka för klimatet. Då gäller inte skolplikt.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  På ”Zornhatardagen”, midsommaraftonen kanske vi borde fundera över vad det vulgärsocialistiska uttrycket ”ALLEMANSRÄTT” har betytt för att påskynda Sveriges resa mot undergången.
  Den innefattar naturligtvis alla de makabra ingreppen Mats nämner ovan. Den finns ju inskriven i ”grundlagen” som den tjänstvilliga domarkåren tolkar helt fritt.
  Glad Midsommar.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Vem är Niemöller frågas?
  Glad midsommar på er alla! Här är vädret (som vissa förväxlar med klimat) som det brukar vid midsommartid dvs ”helgarderat” med lite regnskurar mellan varven och 20 grad C.
  Inget nytt under solen, som det brukar heta.
  Knotten är här som vanligt, de ser inte ut att ha drabbats av klimatets ”dramatiska” vandel.
  Sillen finns som vanligt på burk och ”potätera” ser ut som de brukar.
  Ingen anledning till ångest och panik med andra ord.
  God helg.

 4. Rikard skriver:

  Hej.

  Fritt inspirerat av Rossana Dinamarcas t-tröja i riksdagen:

  Inte mina journalister: de har aldrig fört min talan, brytt sig om hemlösa, trasiga, sjuka eller fattiga svenskar av det slag jag levt som och bland. Ta dem, och väl bekomme.

  Inte mina politiker: de har aldrig representerat de som är födda fel, eller som slitits sönder i arbetslivet, eller bara haft otur – endast parasiter, egoister och ägarklassen har representerats. Ta dem, och ställ dem mot en vägg.

  Inte mina företag: det närmaste jag och hur många andra som helst kommit att kunna säga ”vårt” eller ”mitt” om företag var när el, telefoni, och liknande var statens och verksamheten bedömdes efter samhällsnytta istället för 0,3% ökning till nästa kvartal, genom att säga upp 25 av arbetarna. Ta företagen, låt ägarklassen sälja dem till kineser, amerikaner, tyskar och araber: de ägande har aldrig brytt sig om land och folk mer än de kan tjäna pengar på dem.

  Inte mina pensionsfonder: född fattig, alltid fattig hur mycket du än arbetar med gårdagens, dagens eller morgondagens system. Ta dem, och dela ut pengarna bland de redan rika ägarna och politikerna.

  Inte mina professorer och lärare: de ligger i graven, eller nästintill. Dagens? Ta dem. De kan skura toaletter, gräva diken och rensa ogräs längs järnvägar.

  Inte mina barn, som är vuxna. Jag har aldrig röstat bort deras framtid som herrar i eget hus. Jag har inte röstat för att deras pengar skall rädda banker och företag som gör usla affärer. Jag har aldrig röstat för att deras resurser skall gå till Nuon, EU, FN, SIDA, Nya Karolinska, moskéer och koranskolor, idrott som är så infernaliskt tråkig att den inte bär sig själv, villaidyller skyddade av murar av låneregler, ränteavdrag och höga trösklar för den fattige arbetaren.

  Midsommar är vår, svenskarnas, egentliga start på det nya året. Blomningen och med den hoppet om god skörd, gott fiske och god jakt (och icke att förglömma gott om bär och svamp) var löftet om att överleva den kommande vintern.

  Se protesterna, oavsett dessas politiska färg, oavsett om upphovsmannen är av samma -ism som man själv, som detta hopp. Ger man upp, blir det aldrig skördetid.

  Glad Midsommar,
  Rikard, fd lärare

  • Mats Jangdal skriver:

   Dinamarca har ju förekommit på twitter med två olika t-shirts. På den första sotd det ”Sveriges sexigaste politiker 2015” och på den andra, den hon bar i riksdagen, ”SD=rasister”.
   Tycker inte att någon av dem ger mig associationer till din tänkvärda text.

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Det är rätt person men det var inte en t-tröja: det var när hon vägrade tilltala Björn Söder med ”herr talman”. Hon replikerade hans åthutning med ”Du är inte min talman”.

    Behöver inte hon visa ämbetet vederbörlig respekt som så kallad folkvald representant i den lagstiftande församlingen, så behöver knappast en enkel löneslav som jag det heller.

    @Jan Andersson: tack. Det värmer – ärlig är nog sant, ärlig som en räv eller en korp: jag är den jag är helt enkelt och kan inte vara annorlunda. Jag får i retur önska dig en glad Midsommar. För egen del är det i år första gången på över tjugo år jag firar vanlig svensk Midsommar, med resning av stång, dans, spelmansmusik och så vidare.

    Malmös kommunala firande var… av sådant slag att Mona Sahlins beskrivning faktiskt blev en sanning.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    • Mats Jangdal skriver:

     Ah, så var det ju. Det hade hon väl snott från amerikaner som protesterade mot Trump med plakat med texten ”Not My President!”
     Hoppas din Midsommar blir allt du önskar dig.

  • Jan Andersson skriver:

   Richard, du är något så ovanligt som en genomärlig och välmenande människa. Jag önskar dig allt gott och en fin sommar.

  • Åke Sundström skriver:

   Alla dina fördömanden – av politikerna, professorerna, lärarna, pensionssystemet, bankerna mm – kan jag och säkert alla andra läsare instämma i. Men påståendet att ”ägarklassen aldrig brytt sig om land och folk mer än de kan tjäna pengar på dem” var orättvist och oförskämd. Tror du att det var med lätt hjärta som ur-smålänningen Kamprad såg sig tvingad att skattskriva sig och sitt företag i Holland. Möjligen var det något lättare för skåningar som Rausings att fly till England, men med rimligare skatteregler hade även de säkert stannat i Sverige.

   Ansvaret för denna ägarflykt ligger till 100 procent på våra makthavare, riksdag och riksdag. Och de förment borgerliga partiernas svek är förvisso allra störst – för vem kan klandra socialister som Palme, Persson och Löfven för att gilla socialism och skattekonfiskation?

 5. Göran skriver:

  Nu vill fackföreningen i USA som organiserar arbetare som bygger bilar i USA att Kongressen ska införa hårdare regler för utsläpp från bilar och stoppa Donald Trumps avregleringar.

  Jag undrar hur det känns som arbetare inom bilindustrin att ens så kallade fackförening vill döda bilindustrin i USA?

  • Mats Jangdal skriver:

   Total hjärntvätt alltså.

   • Göran skriver:

    Jag lyssnade på en 17-åring idag som berättade om hur skolan är totalt förstörd med indoktrinering. Klimathotet får inte ifrågasättas i skolan. Plus en massa annan indoktrinering som inte får ifrågasättas.

    Jag undrar hur det blir för företagen i Sverige, när dessa ungdomar kommer in på företagen och mer eller mindre kommer att förstöra dem, med sin indoktrinering.

Kommentarer är stängda.