Om anstötlighet vid badet

En svensk man greps av polis vid en badplats i Lomma häromdagen. Han hade begått det oerhört grova brottet att 400 meter från land bada naken, endast iförd keps på huvudet. Några hade ringt och klagat hos polisen, som ryckte, ja vadade ut och grep honom. Han är inte misstänkt för förargelseväckande beteende. Nej, han är ju en svensk , vit, medelålders man 57 år gammal. En sådan måste naturligtvis åtalas för sexuellt ofredande, i förebyggande syfte, så att alla vet att sådana män ska osynliggöras i vårt samhälle.

Polisen i Malmö har förmodligen ändå inget bättre för sig, kan man tänka. huvudsaken är väl att de rör sig, kan man tänka. De blev blöta om knäna, kan man tänka. Huvudsaken är att de blev rena, kan man tänka.

I Frankrike, Grenoble den gamla vinter-OS orten. Där väcker ett gäng kvinnliga muslimska aktivister missnöje för att de badar i burkini på ett sätt som är ägnat att provocera och normalisera muslimskt företräde. Men där förbereder lokalbefolkningen moteld, just genom att bada helnäck. Vilket ju egentligen är det enda naturliga och riktiga sättet att bada.

Jag har tidigare skrivit om den gammaltestamentliga synen på badande kvinnor i Mellanöstern. En av mina populäraste krior. Jag har även skrivit om den muslimska ockupationen av Lannabadet utanför Örebro. Det kanske är sådant invånarna i Grenoble vill undvika?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Om anstötlighet vid badet

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Detta är ett intressant fenomen som kan utvidgas. Hur kommer sommarstugeområden att utvecklas? En del områden blir mer ”kommunala”, dvs offentliga badplatser där burkinis och dylikt blir normen, medan andra områden blir ”gated communities”, eller vad det kallas.. Fenomenet kan man se på vissa ställen i Bohuslän sedan länge, där nybyggda ”sjöbodar” med kajplats framför inhägnats effektivt. Tiderna förändras, som man alltid tycker när man hamnat på åskådarläktaren.. Detta är särskilt tydligt i badtider. Att solbada naken var inte så vanligt på tidigt 70-tal i Bohuslän, för då fanns fortfarande de kyrkliga traditionerna från 1800-talet kvar hos åtminstone lokalbefolkningen. På 1980-talet noterade man att alla, nästan, gick runt spritt nakna när solen sken… Sedan, vid sekelskiftet, var situationen annorlunda igen och numera är det prydare än på Schartaus tid. Varför? Nog är det värt en fundering alltid….

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, en annan är uppväxt med att det är strängt förbjudet med badkläder (eller fy hemska tanke, underkläder) i en bastu, även i blandat sällskap.
   För dagens ungdomar verkar det nästan vara tvärtom. Men jag vägrar kläder i bastu!

   • Thomas Gunnarson skriver:

    jag har slutat med bastu… av just den anledningen.

 2. Rikard skriver:

  Hej.

  400 meter från land? Nog för att Lomma är långgrunt men antingen har någon varit närmare än så (inom femtio meter i alla fall) eller så har man använt kikare.

  Idioti är det i vilket fall. Förhoppningsvis gör den gripne en anmälan om trakasserier och brott mot religionsfriheten samt olaga diskriminering.

  Relaterade läsning: Bo Rothsteins bok ”Förargelseväckande beteende”; Lars Åbergs recension från tiden innan Åberg blev svartlistad som journalist:

  [https://www.gp.se/kultur/bo-rothstein-förargelseväckande-beteende-om-konsten-att-inte-sitta-stilla-i-båten-1.1198131]

  Undrar om det är samme man? [https://www.sydsvenskan.se/2019-05-21/polisen-letade-efter-naken-cyklist-i-lund]

  Minns från åren i Malmö att man ibland vid Södervärn kunde se en man cykla i riktning Ribban iförd sandaler, huvudbonad och cykel, och i övrigt klädd som Adam.

  (Att tiotusentals Malmöbor öppet stödjer utrotning av judar, både i Sverige och MENA, är dock inte förargelseväckande för stadens politikerparti. Jag nämner det enkom för att det är genom praktik värderingar påvisas.)

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. Ivar Andersson skriver:

  Rikard
  Alla vet inte att stadens politikerparti har en ros som partisymbol och förkortas vanligen SAP och har en svetsare som partiledare.

Kommentarer är stängda.