När den västliga civilisationen förstörts

När en helt ny kategori människor med en helt annorlunda kultur och tro importerats till våra länder och de vuxit i antal så att de med god marginal är i majoritet och med demokratiskt envälde kan bestämma över våra liv. Vad är det vi kommer att sakna mest då?


Yttrandefriheten? Att få kritisera den rådande ordningen? Nej, bortklemade västerlänningar som nu i generationer itutats att man inte behöver försvara det man har, sitt eget, kommer ödmjukt att acceptera förändringen. Den är ju ändå troligen till det bästa, kommer man att intala sig.


Är det hårdrocken, den där in-your-face musiken där män som innerst inne är rara lamm, väsnas övermåttan för att ingen ska uppmärksamma deras mjukhet? Nej, naturligtvis inte.


Men Elvis då, den rebelliska, rytmiska backbeatmusiken, de suggestiva höftrörelserna? Nej inte det heller.


Beatles, med sitt lite filosofiska stuk, haschdimmor och LSD-trippar som landar i socialistisk kritik av kapitalet? Nej, inte alls.


Men Michael Jackson då, the king of pop, den store svarte underhållaren (för dem som glömt Satchmo), förföraren av barn? Nej, glömd men inte saknad.


Den stil som kommer att saknas mest är den som kan exemplifieras med Burt Bacharachs musik. Lättsam, sorglös, sval, en musik för människor utan bekymmer, en ljus framtid och svaga minnen av en svunnen tid då arbete och villkor var tuffare. Den där känslan av att ha övervunnit alla mänsklighetens stora sorger och gissel, att från och med nu väntar en lugn slör i lugna vatten, iklädd sandaler och hawaiiskjorta, med paraplydrink i handen livet ut. Den känslan, inte ens delar av den, kommer vi aldrig att få tillbaka.


https://www.youtube.com/watch?v=OT1HCQcSHW0

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

30 svar på När den västliga civilisationen förstörts

 1. Jan Andersson skriver:

  Björn Afzelius, Ulf Lundell, Cornelis Vreeswijk, Evert och Sven-Bertil Taube, Monica Zetterlund, Jan Johansson, Bellman, Leonard Cohen, Paul Simon, Leo Kottke, Frank Sinatra, Tony Bennett och många andra. Men de är i och för sig redan borta. Spelas aldrig i “svensk” radio. Kulturrevolutionen har pågått länge redan.

  • Mats Jangdal skriver:

   En del av dem du nämner är ju sådana som vurmat fram socialistisk kultur.
   Nu är det många år sedan jag slutade lyssna på svensk radio. Det blev outhärdligt! Både musiken och mellansnacket.
   Men det finns tack och lov andra musikplattformar.

   • Göran skriver:

    Jag har också slutat lyssna. Mellansnackarna är dessutom så förbaskat ointelligenta så jag har i många år funderat på om det är ett kriterium för att bli anställd som mellansnackare?

   • Jan Andersson skriver:

    Man har en skyldighet att lyssna även till motståndarnas argument. Ingen har 100 % rätt eller fel hela tiden.

    • Mats Jangdal skriver:

     Inte när det bara är nonsens.

     • Jan Andersson skriver:

      Hur vet du det Innan du har lyssnat?

      • Mats Jangdal skriver:

       Så länge jag lyssnade så blev det nonesens de sista åren. Varje gång jag råkat höra en liten snutt av dessa människor efter det har det också bara varit nonsens.

       • Åke Sundström skriver:

        En känsla som är lätt att känna igen. Fast jag kanske ändå lyssnar ibland, på jakt efter det stora ÖGONBLICKET, när t ex Kristersson börjar förstå hur fel han haft och hur galet han fortfarande resonerar.

        Löfvens gäng är faktiskt något mindre galet – och framför allt skickligare maktspelare.

        Och hur skall man förstå frånvaron av seriös intern M-debatt om de ödesdigra vägvalen? Hur står en förnuftig person som Gunnar Strömmer ut och varför är det nya stjärnskottet Heberlein så tyst om allt väsentligt, men så flitigt tjattrande om trivialiteter?

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Mats, det är inte känslan av något Du skriver ovan som försvinner utan det faktum att socialisterna långsamt och säkert tar ditt, mitt och många andras LIV och EGENDOM ifrån oss.
  Det socialistiska våldsmonopolet vänds mot befolkningen, berövar oss först den svenska kulturen. Därnäst vårt välstånd och sist våra liv. “SAMHÄLLSKONTRAKTET” är den värsta bluffen, helt i klass med klimatskojeriet kanske inte med samma omfång men lika hänsynslöst.

  • Mats Jangdal skriver:

   Att känslan försvunnit är ett tecken på att verkligheten förändrats.

  • Åke Sundström skriver:

   Sant, det brutna samhällskontraktet är ett väl så stort och hänsynslöst svek som klimatbedrägeriet. Man kan förstås också tala om siamesiska tvillingar, två sidor av samma politiska sönderfall.

   Men man skall nog inte överdriva hotet mot våra fysiska LIV, däremot är förvisso den västerländska livsstilen (och det är nog den du egentligen avser) under stark press när “en ny kategori människor med en helt annorlunda kultur och tro importerats till våra länder”, som Mats inledningsvis konstaterade.

 3. Åke Sundström skriver:

  Överdrivet pessimistiskt, Mats. Visst går det att återskapa ett fungerande, liberalt Sverige. Dels därför att en överväldigande majoritet av landets inbyggare önskar en sådan kontrarevolution, men svikits av de borgerliga partier som påstått sig vilja ta oss dit.

  Fast också därför att snabba och radikala frihetsreformer är vad som krävs för att rädda det välstånd som även socialistiska väljare uppskattar. Men då måste borgerliga partier och press vara tydliga med att ett bibehållande av dagens levnadsstandard förutsätter en helt annan ekonomisk politik än den som ALLA partier i 7-klövern hittills valt att stödja – och som även SD i huvudsak bejakar.

  Mest obegripligt är naturligtvis att Löfvens stödpartier, L och C, i överlagd dumdristighet just nu gräver sina politiska graver och skadar sina egna kärnväljare. Till eländesbilden hör också att Svenskt Näringsliv så passivt åser sönderfallet, därför att en sjunkande svensk krona håller deras vinster på en acceptabel nivå. Men deras berättigade lönsamhetskrav är faktiskt lätta tillgodose med en går lätt att tillgodose med en sant liberal ekonomisk politik. Så vår djupa kris (skickligt dold via den negativa realränten) , är i grunden en produkt av våra förment borgerliga partiernas kapitulation i det snöda egenintressen av att temporärt få njuta maktens sötma i Rosenbad.

  • Göran skriver:

   Nu var du riktigt rolig Åke. Först säger du att utvecklingen går att vrida rätt och sedan bara öser du pessimistiska åsikter att det i princip inte går. De så kallade liberaler som du talar om, de är några tusen i Sverige, kanske. Alla andra talar om välfärd.

   • Jan Andersson skriver:

    Snart är vi borta och nya krafter ska ta över. Kanske klokare än vi, de har inte så mycket att beklaga och förlora, och kanske sår de nya frön i askan.

    • Mats Jangdal skriver:

     Har du gått och blivit resignationens filosof, Jan?

     • Jan Andersson skriver:

      Med ålderns rätt och klokhet, ja kanske. Det går ju t.ex. inte att stoppa elbilsvsnsinnet, därför att alla unga är helt fascinerade och kanske kommer de att anpassa sitt bilägande och bilanvändande på ett sätt som vi inte kan tänka oss.

   • Åke Sundström skriver:

    Ånej, Göran, det är ingen motsägelse alls att peka på formidabla problem och samtidigt räknat med att väljarna till slut inser att de blivit grundlurade, kastar ut den gamla nomenklaturan och väljer en ny, mer förnuftig.

    Inte heller korrekt att begränsa antalet svenska liberaler till “några tusen”. I själva verket delar i stort alla, utom avgrundvänstern, en insikt om den fria konkurrensens betydelse. Det gäller inte minst arbetarklassen, som förstår sitt eget bästa och därför redan nu revolterar mot att Löfven & Co fortsätter att undergräva välståndets fundament.

    Därför kan man vara optimistisk om att vändningen kommer – och att den kommer ganska snart, troligen redan i nästa fas av skuldkrisen, när räntorna normaliseras och byggsektorn golvas för ett decennium eller två.

  • Göran skriver:

   Det var så här Rom gick under. Import av en massa främmande kulturer.

   Framtiden ser ut som ett “mellan-u-land” typ Mexiko. Massor med våld och få saker som fungerar och ingen du kan lita på.

   Och vad säger svenskarna om det? Jo, de korkade och indoktrinerade svenskarna säger att det är en form av en återbetalning för vad svenskar har gjort i världen. Så alla är nog nöjda så länge som de kan dra barnvagnen på bidrag från staten i stället för att kunna det med sin egen lön.

   • Jan Andersson skriver:

    Inflation knäckte Västrom. Andra betalade legosoldaterna bättre.

   • mktafskum skriver:

    mellan-u-landet med större frihet och vidare horisont än i mellan-mjölk landet

   • Åke Sundström skriver:

    Vi är väl redan där? I våldets Sverige, där ingenting fungerar och ingen går att lita på (utöver Mats då, förstås).

    Men återigen, det beror INTE på att svenskarna är mer korkade än andra européer, däremot mer hårdhänt indoktrinerade – med de borgerliga partiernas som i högsta grad medskyldiga. Det är Reinfeldt och Kristersson som är dramats huvudskurkar och de två som först skulle hamna på Långholmen (eller i galgen) efter en folklig revolt av äldre modell.

    • Göran skriver:

     Det hela börjar långt tidigare än Reinfeldt och Kristersson. Största skurkarna är socialdemokraterna och LO. Med deras indoktrinering i skolan får vi borgare som tror att de är borgare men egentligen är socialister.

     • Åke Sundström skriver:

      Självfallet har dagens djupa kris gamla rötter. De borgerliga partiernas skuld är att så länge ha administrerat Palmes “starka stat” och i huvudsak blundat för den vänsterindoktrinering som pågått i skolvärlden, inte minst i de många nya högskolorna. I regeringsställning borde Alliansen för länge ha slagit till bromsarna och vänt skutan på rätt köl.

      Dessa underlåtenhetssynder gör det motiverat att numera betrakta det moderata bunkergänget som de värsta skurkarna. Men också därför att de mest förödande besluten – främst avtalet med MP om asylpolitiken men också rättsstatens förfall och att en vägran att återinföra marknadsekonomi i den viktiga bostadssektorn – berör förment konservativa kärnfrågor.

      Det betyder att M politiskt har lämnat walk over och att Sverige förvandlats till en vänsterdiktatur, där regeringsinnehavet broderligt fördelats de två imaginära blocken emellan. Värre svek än detta är svårt att föreställa sig.

     • Åke Sundström skriver:

      Borde förstås, som det allra värsta exemplet på moderaternas underliga vägval, ha nämnt den senaste “bedriften”, att avböja KD-propån om att bilda regering tillsammans med SD. Det gör Kristersson till en väl så stor antidemokrat, frihetsfiende och smygsocialist som sin företrädare.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Det finns faktiskt några som vågar, Håkan Samuelsson på Volvo, Leif Östling, trodde ett tag han skulle pudla men han höll hjärnan klar. Och så Lars Berns formidabla utskåpning av alla socialisters helgon, P G Gyllenhammar. https://anthropocene.live/2016/07/15/gyllenhammar-forharligar-sig-sjalv-igen/

 5. splintved skriver:

  Tyvärr finns dolda missdådare i den västliga världen. Nämligen globalisterna. Försöker robba makten och förmögenhet till elitisterna. Bl. a. genom att inneha makten över MSM. Och genom fake news samt f.a. underlåta att sanningar kommer fram.
  Sanningar? t.ex. att Deep State i USA i hemlighet låtit digitalisera fram minst 21 trillions dollars.
  för att motverka effekterna av att stora delar av samtliga länder , f.a. de största genomför dedollarisation genom massiva Treasury-avyttringar.
  Andra undanhållna sanningar.: Tysklands militär har gemensamma övningar med Kinas militär.
  Tyskland samarbetar med Ryssland genom hundratals dotterbolag, och undviker sanktionerna.
  Turkiet, NATO-medlem och största militärmakt i EU, tätt vapeninköps-samarbete med Ryssland.
  Detta har visserligen framkommit i MSM, men implikationerna??
  Stagflation anländer s.s. Ändå är USA´ekonomi mer lysande än den någonsin varit ????
  Inflation är i antågande.

  https://usawatchdog.com/21-trillion-missing-biggest-story-on-planet-rob-kirby/
  https://usawatchdog.com/who-bails-out-central-banks-in-coming-chaos-james-rickards/

  • Åke Sundström skriver:

   Rätt analys, fel skurk. Det är politiker som styr världen, inte några globablister. I den mån de förra lyssnar på de senare ligger ansvaret likväl i de berörda regeringarnas knän. De kan inte skylla ifrån genom att skuldbelägga Soros & Co.

   • Göran skriver:

    Åke! Du verkar inte ha en aning om hur mycket pengar Soros lägger ned på att få vissa politiker valda och vissa ämbetsmän att hamna på visa positioner.

    Politiker styr världen och vilka styr politikerna?

    • Åke Sundström skriver:

     Varför inte gendriva mitt argument om att ANSVARET likväl ligger hos de politiker som låter sig påverkas eller köpas? Korruption kallas det visst.

 6. Pingback: Sommarveckorna som gått - Frihetligt

Kommentarer är stängda.