PK-sport

Svenska Riksidrottsförbundet har tydligen drabbats av någon politiker med PK-ambitioner, läs; Jenny Svender, jämställdhetsansvarig på RF, (jag läste först Jender eller gender). På kort tid har Orienteringsförbundet och Golfförbundet hängts ut, med draghjälp från SVT.


Det är för många vita män med svensk härkomst i dessa förbund. I Golfförbundet till och med många äldre vita män med svensk härkomst och pengar, fy skäms! Inte heller är det bra att golfrestaurangerna serverar mat som deras kunder efterfrågar, de äldre vita männen. Nej, golfrestaurangerna uppmanas servera annan mat som är mer inbjudande för icke-vita att spisa. Mer inkluderande helt enkelt.


En helt vanlig vit, äldre, svenskfödd man som jag själv frågar sig, vad i all världen har RF med det att göra? Alla är välkomna till dessa förbund och kommer det många nya medlemmar med utländsk bakgrund kommer det naturligt att påverka vad som sker i förbunden.


Varför ger sig inte jämställdhetsansvarige på ridsporten? Den marknadsförs ju och lyfts ständigt fram för att den engagerar så många flickor. Det är visserligen män som dominerar prislistorna i de professionella klasserna i hoppning, men bredden, den är flickornas. Så kan vi väl inte ha det? Se till att jobba för att fler pojkar upptäcker ridsportens tjusning!


Eller ännu hellre, lägg ner detta pk-trams och jämställdhetsflum!
Jender på RF lyfter vänsterblivna pk-aktivisters vanföreställningar till nya lägstanivåer.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på PK-sport

 1. Göran skriver:

  De flesta golfbanor eller golfklubbar driver inte egna restauranger utan har en entreprenör som hyr restaurangen. De flesta av dessa restauranger serverar mat till även icke golfare och de flesta av dessa restauranger skulle inte klara sig på endast golfarna som kunder utan behöver även andra som besöker restaurangen.

  Och, tänk, om en sådan restaurang drivs av en kvinna, hur blir det då med gubbmaten? Jag tror att de flesta restauranger försöker servera mat som lockar kunder.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Jenny Svender är välkommen att analysera golfsporten även om det blir svårare med åren att förstå vad det handlar om, disciplin.
  Som t.ex. Golfspelets anda
  I skillnad till andra idrottsformer spelas golf till största delen “UTAN” övervakning av domare. Spelet grundar sej på att kompromisslöst efterfölja regler och visa hänsyn mot andra spelare. Spelarnas goda uppförande, artiga sätt och sportslighet styr dem också i tävlingssituationer.
  Jag har sett många exempel på hur rabiata socialister blir riktigt trevliga efter ganska kort tid i en golfklubb, så välkommen Jenny, t.o.m. karriärister, hopplösa fall högt upp i kommunledningar klarar det.

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  Det är nästan nåt Freudianskt över det hela. Penisavund; de måste tvångsmässigt symboliskt kastrera fadersgestalten genom att förstöra aktiviteter som män finner glädje i (och då skall vi inte tala om natursymboliken att peta vita bollar i hål i naturen…).

  Freud var ingen vetenskapsman men jag kan inte annat än undra om han inte råkade på en sanning om alltför många kvinnor just med Elektrakomplexet, penisavund och hysteri/frigiditet. Det är alldeles för många gemensamma drag mellan feminister och de mans(lems)hatare han beskriver för att man skall tro på slumpen.

  Moderatbandy som så har jag inget till övers för, ej heller något emot för den delen: den lämnar mig oberörd. Skall jag bli upprörd över något är det om åkermark eller liknande förstörs för att anlägga banor, men då får jag s.m.s sträcka mig för att få ihop en gnutta harm.

  Ang. maten: bad jag tror det egentligen handlar om där, är att det inte serveras sojaprodukter, petmat (pytteportioner som ser ut som om ett sexmånaders barn gjort på sig på tallriken), samt kulturberikad mångfaldskost (för den kvinnotyp denna Svender tillhör är det exotiska alltid bättre än det hemtama; den sortens kvinna som väljer en man hennes far ogillar enkom för att reta fadern och för att demonstrera oberoende, inte olikt hur ett pott-tränat barn på trots kan göra i byxan).

  Det är som piplisa och hennes vänner under skolåren: grabbarna och en och annan tjej bygger kojor, klättrar på klippor och i träd och lever allmänt runt och har kul – den som inte vill vara med slipper och den som sig i leken ger får leken tåla.

  Men då kommer piplisa som kräver att vara med, för det är en rättighet minsann. Som kräver att få bestämma och bli åtlydd och ändra på allt. Och om hon inte får det ränner hon till Fröken. Varpå Fröken tvingar den glatt lekande barngruppen att ändra sig, varpå sagda grupp upplöses och antingen gör något annat eller drar sina färde. Tills det hela börjar om. Få fröknar har modet att ge piplisa med föräldrar en avhyvling på temat “Gör något själv; vill du leka med dem får be dem om lov att vara med – annars är du väl inte sämre än att du och dina vänner kan hitta på något själva?!”

  Öka skalan till nationell, så har du den kärringpolitik som präglat Sverige de senaste femtio åren.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Mats Jangdal skriver:

   En rak analys där jag utifrån egen erfarenhet kan instämma i allt, tror jag.

  • Göran skriver:

   Rikard! Den metaforen med Piplisa sammanfattade mer eller mindre allt som fel i samhället. Det finns inget att tillägga.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   “Skall jag bli upprörd över något är det om åkermark eller liknande förstörs för att anlägga banor”
   Det är en stor missuppfattning Rikard att god åkermark förstörs även om den moderna anläggningen av golfbanor i något enstaka fall går till överdrift när det gäller att flytta jordmassor. De stannar trots allt på vår egen planet än så länge.
   Däremot har jag upplevt när socialister lyckats stänga banor för att vinna röster i allmänna val och resultatet av det är definitivt inget efterlevnads värt exempel. Det tar inte särskilt många år innan mark förbuskas och växer igen till ingen världens nytta och länsstyrelse socialister tvingas vidtaga åtgärder för allmän framkomlighet, för skattebetalares utplundrade pengar. En golfbana i min närhet upphörde med golfspel för några år sedan. Den var anlagd på god åkermark. Marken är åter tagen i bruk för livsmedelsproduktion med den bonusen att både rotogräs och fröogräs blivit totalutrotat under golfspelsperioden.
   Så Rikard, att marken skulle bli ödelagd för framtiden är ohyggligt överdriven och är ett socialistiskt propaganda försök som jag hänför till avdelningen “FAKE NEWS”.
   Hjälp oss bekämpa den villfarelsen.

 4. Dandersan skriver:

  Fler caddys?

  • Anders Rydén skriver:

   Caddy är väl ett så kallat enklare jobb?

   • Mats Jangdal skriver:

    Det beror på. Fanny Sunsesson var den kvinnliga svenska caddie som kunde ge råd till Nick Faldo vilken klubba han skulle använda så att han både vann British Open och blev världsetta.
    Men det var väl inte bra nog åt Jender.

 5. En annan Göran skriver:

  När det gäller imamer i mosken är det 100% män. Där har dom ett kvoteringsproblem som heter duga.

Kommentarer inaktiverade.