När galningarna kräver att få styra världen

Roger Hallam, medgrundare av Extinction Rebellion XR, påstår i princip att världen går under inom tio år om vi inte avskaffar civilisationen, se video.

Dessa yttersta av tider, varför är de alltid tio år bort? Så där kommer säkert att låta tills jag dör och då är det fortfarande tio år kvar. Jag kommer aldrig att få uppleva Jordens undergång. De bara lovar och lovar!

De betalas dessutom med tusentals kronor i veckan för att göra det, enligt Daily Mail. Flera kända britter i underhållningsbranschen lär vara engagerade för detta. Underhållningsbranschen (taskspelare, som de en gång kallades), vad vet de om naturvetenskap? Men de vet att synas i media och det är i många fall det enda försörjningssätt de känner till.


Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på När galningarna kräver att få styra världen

 1. splintved skriver:

  Sic transit gloria mundi
  Que sera, sera.
  Men inte enligt Hallam, utan i stället motsatt klimat enligt Zharkova, men även alternativt enligt Greyerz

  https://www.youtube.com/watch?v=JyyuouPSNEA

  https://kingworldnews.com/greyerz-this-is-a-snapshot-of-the-terrifying-collapse-the-world-will-endure/

 2. Göran skriver:

  Roger Hallam är filosofie doktor i civil olydnad och det är ganska uppenbart att han lever på att vara aktivist. Det går direkt att se på honom att han lider av ganska stor brist på näring. Han äter näringsfattig mat med andra ord. Med det sagt, att med näringsbristen kommer även skador på hjärnan, såsom paranoida tankar; förstorar upp något till onaturliga proportioner.

  Om man ska gå efter Willie Soons förutsägelser om solen påverkan på jordens klimat, kommer det att sakta bli kallare för att bli som kallast runt år 2070. Kanske blir det svält i värden som Roger Hallam påstår, men inte om tio år, utan några årtionden senare är problemet matproduktion i ett kallare klimat, dvs. kortare odlingssäsonger kombinerat med sämre tillväxt.

  Vilken soppa vi lever i. Vad som behövs är en massa vita bönder som odlar i Afrika. Sydafrika ska dock göra sig av med sina 30.000 vita bönder, vilket kommer att leda till i stort noll matproduktion i Sydafrika. Vita män är världens störts problem enligt alla som inte är vita, men en värld utan vita män är en värld i fattigdom och svält. Det är ett större problem för jordens befolkning än koldioxid.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Hur många med handen på hjärtat vågar erkänna att sättet att plundra sina medmänniskor på LIV och EGENDOM, utgör grunden för det socialistiska samhällets sammanbrott?

 4. Stefan Eriksson skriver:

  Han säger att “vreden i samhället ökar med 10-potensen” på en skala. Detta rättfärdigar rebellmetoder, för alternativet är så mycket värre för mänskligheten.
  Han säger att allmänheten är införstådd med detta sätt att agera.

  Utrotningsrebellerna bör se sig om efter en ny ledare, då denne man har helt klart svårt att förhålla sig till verkliga problem och hur man hanterar dessa.

  Ett vårdfall!

  • Åke Sundström skriver:

   Ett vårdfall, helt klart. Men varför offra tid och spaltutrymme år sådana dårfinkar när det finns så många viktiga frågor att diskutera?

   • Mats Jangdal skriver:

    Därför att man måste visa upp vilka de troende lierar sig med. Då kanske man kan göra tvivlare av vissa.

    • Åke Sundström skriver:

     I det här fallet borde väl inte det behövas?? Den som inte på egen hand genomskådar Hallam är nog bortom alla räddnings- eller omvändningsförsök?

    • Åke Sundström skriver:

     Efter att ha lyssnat till intervjun tvingas jag byta fot. Detta var en skrämmande upplevelse som så många som möjligt bör ta del av, för att förstå graden av den indoktrinering som många andra ägnat sig åt, men som trots alla överdrifter aldrig tagit sig så groteska proportioner. “6 miljarder människor kommer att dö”, påstår denne klimatrebell. Utan att blinka eller förklara sig.

     Dårskap i kubik, men han har en poäng som även skeptiker har anledning att noga begrunda. Nämligen att de “vanliga” alarmisterna, politiker och andra, drivit – och än i dag driver – ett dubbelspel. Att å ena sidan påstå att Harmageddon står för dörren, men att å den andra inte vida en enda verkningsfull motåtgärd för att förhindra denna katastrof.

     Ett magstarkt hyckleri, som man förvisso kan uppröras över, precis som Hallam, utan att därför köper hans orimliga och ovetenskapliga åsikt om konsekvenserna i form av svält och massdöd.

     BBC-intervjuare lyckades inte heller särskilt bra i sin avsikt att avslöja bedragaren. Därför att han själv, liksom BBC och en stor majoritet bland maktlojala journalister och fuskande klimatforskare accepterar den gängse hotbilden men samtidigt tycks tro att världen i en handvändning och utan att markant sänka välståndsnivån kan avvara några av de allra mest värdefulla råvarorna, de fossila bränslena.

     • Mats Jangdal skriver:

      Ja, visst är det skrämmande! Både Hallams resonemang och intervjuarens oförmåga att ordentligt visa upp galenskapen.

Kommentarer inaktiverade.