Tulsi Gabbard som demokraternas presidentkandidat?

Tulsi Gabbard har fört en presidentnomineringskampanj lite i skymundan. Hon lovar inte så mycket gratis, trots att hon står ganska långt till vänster. Hennes opinionssiffror har hittills varit låga, men det blir det nog ändring på nu. Hillary Clinton attackerade nämligen Tulsi Gabbard för att vara en rysk marionett.

Gabbard gjorde det nästan otänkbara, hon gick till motattack mot ikonen Hillary Clinton och kallade henne krigsmånglare, att idka krypskytte mot Gabbard och annat, uppmanade henne ta debatten med henne offentligt.

Amerikanska journalister har inte begripit sig på Gabbards kampanj. Så därför har de i stort sett ignorerat henne. De har begripit lika lite som de begrep om Donald Trumps kampanj. De tror att smutskastningen och pajaserierna som drivs i storstadsmedia tilltalar medelamerikanen.

Men liksom Trump har hon insett att medelamerikanen bor någon annanstans och har andra prioriteringar. Hon är före detta officer, major tror jag, har varit på uppdrag i Mellanöstern. Hennes kampanj är centrerad kring budskapet ”For the America We Love”, lite som MAGA alltså.

Att hon är kvinna och född i Amerikanska Samoa och uppvuxen på Hawaii gör henne till en unik outsider, men ändå är hon lika alldaglig som grannflickan. Hon svarar så ärligt hon kan på frågor och lyfter alltid fram det lokala, det nära och familjära. Tulsi Gabbard är med andra ord passabel för de flesta och överallt. Media har bara inte upptäckt det ännu.

Jag noterade hennes annorlunda profil för flera månader sedan och tänkte att hon kan nog bli en kandidat. Men hennes kampanj har inte lättat från marken riktigt, trots att hon samlat in bra med pengar.

Så när detta med Hillary händer, då undrar jag om det är planerat. Att hon egentligen har Hillarys välsignelse, men av taktiska skäl måste distansera sig från den gamla stridsmärren. Vilken bättre start då, än att få ge den gamla haggan på nöten.
Underskatta aldrig en rutinerad officers förmåga till strategiskt tänkande och taktiska manövrar. Nu har hennes opinionssiffror börjat röra på sig. De nedan är från innan Hillary-incidenten.
Dessutom är alla de tre som leder opinionsmätningarna egentligen alldeles för gamla. Vill man ha förnyelse utan totalt kaos är Tulsi Gabbard en lagom kandidat. Ska bli spännande att se nästa.

Hon står alldeles för långt till vänster för min smak, men hon kan bli den sortens president som USA inte har haft sedan Ike’s dagar.

Elisabeth Warren 30
Joe Biden 29
Bernie Sanders 14
Pete Buttigieg 5.6
Kamala Harris 5.2
Beto O’Rourke: 2.8
Andrew Yang 2.2
Amy Klobuchar: 1.8
Cory Booker: 1.6
Tom Steyer: 1.4
Tulsi Gabbard: 1.2
Michael Bennet 1.0
Julián Castro: 0.8

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Tulsi Gabbard som demokraternas presidentkandidat?

 1. Åke Sundström skriver:

  Väljer demokraterna någon av dagens tre toppkandidater bör en ny period för Trump vara ett ganska givet utfall. För hur skall din nya favorit (eller någon annan i bottenklungan) inom ett halvår kunna ta sig fram i täten och utmana Biden, Warren eller Bernie Sanders? Trots pengar och kompetens?

 2. Göran skriver:

  Tulsi Gabbard lär nog inte komma ikapp de i toppen, även om hon på den listan är den som är mest sansad och förmodligen är den mest intelligenta av dem allihop, och minst skadlig för USA.

  Bäst är om Elisabeth Warren vinner nomineringen, för hon kommer inte ha någon som helst chans mot Donald Trump.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Det som talar emot Tulsi Gabbard är att hon har hela socialistmaffian i demokraternas parti där tydligen obama verkar vara tongivande emot sig och att President Trump betraktar henne som en hederlig person. Vi har aldrig fått en fullödig analys av alla de korrupta och kriminella personerna som stod bakom obama. Vem är Bill Ayers och för inte att förglömma Alinsky och Axelrod?

Kommentarer inaktiverade.