Utvisning ger ekonomisk depression

Politikerna vet det förmodligen, men kan inte säga det högt. Skulle man skicka ut alla de olämpliga människor som vistas i Sverige skulle bostadsmarknaden kollapsa. Samtidigt satsas det i Stockholmsregionen på att där ska finnas ytterligare 1 miljon människor år 2060, huvuddelen inflyttade från andra länder. Uteblir alla invandrade hyresgäster och bostadsköpare skulle vi få tusentals tomma lägenheter, inte minst i stora och mellanstora städer.

Kollapsar bostadsmarknaden, kollapsar även byggföretagen och fastighetsföretagen. Kollapsar bostadsmarknaden är det många svenskar med högt belånade bostäder som inte längre har säkerhet för sina skulder. Då kollapsar bankerna. I slutet på denna kedja kollapsar kronan helt och svenska politiker har inget manöverutrymme alls.

Att exportindustrin kan exportera billigare räcker inte för att hålla sysselsättning och beskattningsunderlag igång, eftersom modern industriproduktion till stora delar handlar om att plocka ihop produkter av bitar från flera underleverantörer i olika länder. Vi är alla globaliseringens gisslan. På gott säger vissa, på ont säger andra.

Utan höga skatteintäkter faller välfärdsstaten. Med kollapsad välfärdsstat får Sverige hastigt och mycket olustigt ett arbetslöst trasproletariat på 5-6 miljoner människor. Vart det leder är omöjligt att säga, men sannolikheten för att det blir bra är mycket låg.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Utvisning ger ekonomisk depression

 1. Jan Andersson skriver:

  Givetvis kommer den svenska produktionsapparaten och den vidhängande tjänstesektorn att kollapsa när invandrarna är i majoritet och tar över det svenska samhället. Det finns inte ens en teoretisk möjlighet att det skulle fungera annat än i enstaka fall. Även om produktionsenheterna finns kvar så blir det svårt att sälja produkter från det nya Sverige på export, och då kan vi inte heller importera särskilt mycket heller.

  Ovanstående är dock vårt enda hopp att få behålla vår nationalstat Sverige, eftersom den gradvisa degenerering som iscensattes av Olof Palme för femtio år sedan och nu accelererar kommer att göra det omöjligt att behålla våra generösa bidrag till icke arbetande invandrare så länge till. När 100% skatt inte räcker, så borde till och med svenska politiker begripa vartåt det barkar.

  Först måste det bli sämre innan det blir bättre men det inger ändå ett hopp för våra yngsta att en gång kunna se en vändning och jobba för det.

  Vi som passerat bäst-föredatum kommer aldrig att få veta hur det går, men det är vår förbannade plikt att slå på alla trummor så hårt som möjligt så länge vi orkar.

 2. Niklas skriver:

  Tja, det är ju betydligt lättare att bygga upp ett nytt samhälle när det gamla samhället väl har kollapsat. Å kollapsa lär samhället göra förr eller senare. Troligtvis förr, med tanke på alla skjutningar och explosioner som det rapporteras om i nyheterna.

 3. Dandersan skriver:

  Vi får satsa på cirkulär ekonomi.
  Om alla i en ring masserar framförvarandes axlar så kan betalningen gå samma väg runt!Fast glöm inte offentliga sektorns svarta hål i mitten-den skall ha mer än hälften-men det går en återledning som göder ringens svagaste.

  • Jan Andersson skriver:

   Bra liknelse. Den förste masserar med tio fingrar, den andre med nio (symboliserar skatteavdraget), den tredje med åtta, och så vidare. Den förste i en ring med tio får massage med ett finger. Och i verkligheten tar staten åtta fingrar redan från den förste…

 4. Anders Rydén skriver:

  Jag ser det mer som vi har en skuldbubbla där de lånta pengarna främst har gått till stigande fastighetspriser.
  Vad som får bubblan att spricka är att folk slutar att låna av en eller annan orsak.
  Det kan vara sjunkande bostadspriser, men det kan lika gärna vara andra saker också.

  Så vi befinner oss kanske i något som verkar vara ett metastabilt läge.

 5. Rikard skriver:

  Hej.

  Så vilken sorts kollaps vill vi ha? Man har bara att välja på möjliga alternativ, inte önskade sådana, och samhällskollapsen som började för ca femton år sedan är nu oundviklig.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Åke Sundström skriver:

   Nej, Rikard – ingenting är oundvikligt, inte ens den påbörjande svenska kollapsen. Men sant att undvikandet förutsätter en politisk ryggrad som just nu inget politiskt parti besitter. Men snabbt kan skaffa sig. Det räcker att Ulf Kristersson dricker kaffe med det näst största partiets ledare för att allt skall förändras. Så sätt fokus på den personen och hans parti, sluta skylla på ett förutbestämt öde!

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Svårt att sammanfatta helt kort men den viktigaste orsaken är att ”FOLKET” aldrig fått tillfälle att förhindra politikers parasitism och kleptokrati. Hur kan man annars förklara att i Sverige finns en marknad för mänskligt, manuellt arbete som ingen vågar anfäkta för då ramlar det dagliga service arbetena ihop fullständigt. Återställ arbets och hyresmarknaden och tvinga politikerna att agera därefter, det kan bara folket göra.
  Rätten till LIV och EGENDOM är okränkbar!!! Det lär sig aldrig en socialist därför måste Rosenbad saneras.

  • Åke Sundström skriver:

   Men återigen, Samuel; de arma medborgarnas problem är ju att inte heller de borgerliga partierna anser att rätten till liv och egendom är okränkbar. Jag vill snarare påstå att Alliansen, under Reinfeldts ledning och med Fp och C som pådrivare, kränkte denna rätt i högre grad än vad socialdemokraterna någonsin gjort, med löntagarfonderna som ett undantag, sedermera eliminerat.

 7. Dan Ahlmark skriver:

  Man måste först bestämma sysselsättningsgraden hos aktuella personer. Om den är låg betalar skattebetalarna notan. Att folk då försvinner från landet är helt hanterbart för det gäller då främst att dra ned olika aktiviteter successivt och klokt så olika företag kan anpassa sig till nya villkor. Det berikar samtidigt svenskarna, som kan få lägre skatter. Tillfälliga brister i särskilda yrkeskategorier kan man också så småningom anpassa sig till, om det hela sköts rätt. Det hela är uppenbart hanterbart vid professionell skötsel.

  • Jan Andersson skriver:

   Näringslivet växer organiskt när de rätta förutsättningarna finns: vilja, kunskap, råvaror, arbetskraft, kunder, logistik, energi; ALLT måste klaffa. Det kan ingen rikspolitiker åstadkomma eller tvinga fram. Lyhörda lokalpolitiker kan hjälpa till genom att hålla tassarna borta och stötta när miljöpatisterna vill förbjuda satsningarna.

  • Åke Sundström skriver:

   Inte bara hanterbart, Dan – det är givetvis en ren vinst. Mats har för ovanlighetens skull misstagit sig eller överdriver medvetet. Tagen på orden, underskattar han marknadsekonomins anpassningsförmåga.

   Att bostadsbyggandet sjunker spelar ingen roll, det överskuggas med råge av de vinster det innebär att folkhushållet befrias från människor som inte förmår stå på egna ben. (Eller inte ens tillåts försöka).

   Varken byggbolagen, bankerna eller kronan “kraschar”. De förstnämnda tvingas förstås banta men har kvar en jättemarknad i form upprustningen av tidigare decenniers fuskbyggen. Den svenska kronan STÄRKS, eftersom produktiviteten (produktionen per arbetad timme och satsad kapitalkrona) tar ett jätteskutt UPPÅT, medan de oerhörda vinster bankerna gör med dagens nollränta bara obetydligt naggas i kanten.

   De enda förlorarna är de unga familjer som tvingats köpa alltför dyra bostadsrätter under de senaste åren. Skulden för detta vilar till 100 procent på 7-klöverns alla antiliberaler, inte bara vänstern utan också Alliansens förmenta, men svekfulla, frimarknadsvänner.

   • Mats Jangdal skriver:

    Visst kan man se det så, som nationalekonom. Jag var helt medveten om att det jag skrivit inte stämmer med de teorierna.

    Samtidigt har jag fått bekräftat att kommunpolitiker ser tomma miljonprogramsbostäder som en kostnad för den kommunala ekonomin.

    Redan på 70-talet importerade Södertälje kommun människor från Turkiet, för att inte göra hyresförluster. Alla som sa att de vara förföljda kristna fick permanent uppehållstillstånd.

    På andra håll har kommunerna fyllt dåliga bostäder med förföljda kommunister från Chile eller förföljda muslimer från Palestina och Syrien.
    Och det har pågått i 40 år, inte bara 4 år, som det kan låta ibland.

    • Dan Ahlmark skriver:

     Mats!
     Säkert finns det kommuner, som kommer att ha tomma bostäder och får sämre ekonomi för sina kommunägda lägenheter, när invandrare som själva betalar hyran lämnar. Men om det offentliga betalar hyran spelar det ingen roll. Hyresdelen av socialbidraget kan istället direkt gå till fastighetsbolaget och resten av socialbidraget behöver inte betalas ut och det blir ren vinst.

     Vad vi vinner är att vi inte behöver bygga i främst storstäderna. Bostäder är den oslagbart dyraste konsumtionsprodukten och om vi slipper bygga 300 000 nya bostäder är det en nationalekonomisk vinst av största betydelse. Säg att varje våning kostar 2 000 000 kr att bygga. Det blir då 600 miljarder kr lägenheterna kostar dvs inga småpengar!

     • Mats Jangdal skriver:

      Visst, men har du hört kommunpolitiker resonera så?
      För tomma lägenhetr får de inget statsbidrag. Men för inhysta migranter, utbetalas statsbidrag, inklusive hyran.

    • Åke Sundström skriver:

     Jo, jag antydde du medvetet överdrev. Men den metoden kan vara ett tveeggat svärd, när vi själva – som skeptiker – sprider lika osanna hotbilder som Al Gore och de andra ledande alarmisterna.

     Det blir fel också att hänvisa till effekterna i enskilda kommuner, eftersom dessa problem är följden av beslut i riksdagen. Reinfeldt och Löfven är de ansvariga, inte de kommunalpolitiker som tvingas leva med konsekvenserna av den blocköverskridande dårskapen, knäsatt och genomförd i solklar insikt om bristen på demokratiska förankring.

Kommentarer inaktiverade.