CO2 lagrar inte värme

Professor Nasif Nahle i Monterrey, Nuevo Leon, Mexiko, kommer med värdefull information om koldioxidmolekylen. Omnämnt även på Notrickszone. Hans uppgifter stämmer mycket väl med vad fysikern Håkan Sjögren skrev här på Frihetsportalen för flera år sedan och även andra fysiker bekräftat. Nämligen att koldioxidmolekylen inte kan absorbera värme, dvs. IR-strålning. Den spottar omgående ut strålningen igen, utan att värmas. Många påstår att CO2 absorberar IR-strålning, men stannar den bara 0,0001 sekund och inte värmer molekylen, kan man inte tala om absorption.


Nahle har noterat att CO2-molekylen behåller IR-fotonen i en tiotusendels sekund, sedan är den ute igen. På väg åt ett annat håll. Vidare har Nahle räknat ut att CO2-molekylerna är så få i atmosfären att det är i genomsnitt 33 meter mellan varje sådan molekyl. Vi antar, bara för tankeövningens skull att koldioxid faktisk absorberar IR-strålning.


En tiotusendelssekund i varje molekyl, 33 meter mellan varje molekylträff. Med 100 km upp till Kármán-linjen är det i genomsnitt 3030 CO2-molekyler ivägen för en IR-stråle raka vägen ut i universum. Ingen hänsyn tagen till atmosfärens uttunning. Inte heller någon hänsyn tagen till att det även i sidled är 33 meter mellan varje molekyl. Med en uppehållstid på en tiotusendels sekund i varje molekyl fördröjs strålen med 0,3 sekunder på sin väg ut i rymden. Om den träffar varenda CO2-molekyl på vägen ut, vill säga. Det blir inte jorden varmare av. De som kilar mellan CO2-molekylerna, vilket jämnt fördelade strålar bör göra, når rymden 0,3 sekunder före.


Eller för att uttrycka det i klarspråk. Det finns inga växthusgaser och därför inte heller någon växthuseffekt. Därför kan hela AGW klimathotet avskrivas i sin helhet och mänskligheten ägna sig åt viktigare saker. Ett genomsnittlig avstånd mellan enskilda CO2-molekyler visar också hur viktigt det är växterna att luftmassan rör på sig. Så att CO2 kan fångas upp av deras klyvöppningar.

Ett färskt diagram där den globala medeltemperaturen jämförs med den IR-utstrålning som mäts av satelliter på hög höjd, visar att temperatur vid jordytan och utstrålning sker i princip utan eftersläpning eller fördröjning. Detta visar också på att ingen växthuseffekt som bromsar, isolerar eller annat, över huvud taget finns. Att gaserna i atomsfären fördelar och därmed jämnar ut värmen är en annan sak. Men det är inte växthuseffekt.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på CO2 lagrar inte värme

 1. Dandersan skriver:

  Glädjande nyheter!?
  Växthuseffekten är nödvändig för vår överlevnad.
  Storleken av CO2 påverkan har diskuterats. 1,5 eller 4,5 graders ökning vid dubblad CO2 halt.
  Men noll?
  Jag är skeptisk!

  • Sure Åström skriver:

   Du måste skilja på den verklighet som gäller och det ord som används för att beteckna verkligheten.

   Den verkligheten gör att temperaturen vid markytan är mycket högre än vad den skulle varit om vi inte haft någon atmosfär. Den verkligheten har alarmisterna tillskrivit koldioxiden, som de därför kallat ”växthusgas”. Den värmande effekten har de kallat ”växthuseffekt”.

   Men uppvärmningen beror på ALLA atmosfärens gaser och bör därför kallas den ”Atmosfäriska Effekten”:

   https://klimatsans.com/2017/11/18/atmosfarens-tjocklek-gor-planeten-beboelig/

   Studier av andra planeters atmosfärer visar att halten koldioxid inte har någon mätbar verkan.

   Det finns helt enkelt inte något som logiskt kan kallas ”växthuseffekten”. Den är ett verktyg för bluffmakarna.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Nog för att andelen CO2 i vår atmosfär är mycket liten (400ppm) så tycker jag att 33 m. mellan varje molekyl låter väldigt lite?
  Når det förhåller sig så, är ju varje tanke på att denna enskilda andel i vår atmosfär en ickefråga som knappast behöver kommenteras öht.

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  Det naturvetenskapliga i sig lägger jag mig inte i.

  Däremot är det illa när man ser att varken vetenskapsmän själva, eller härskare (må de sedan vara politiker, adel eller magnater) inte kommit en ångström längre i sin utveckling sedan Swift så träffsäkert satiriserade sin samtids lika tvärsäkra vetenskapsmän, och de dåtida potentater som lät sig villigt förledas av akademiserade alkemister och kolpärter i löften.

  (Den som bara exponerats för Disney-version av Gullivers Resor har något att se fram emot, när den läser om Gullivers besök på Balnibarbi, ön där vetenskapsmän styr och lovar att ”om bara tio år kommer det att fungera”, allt medan ön under den ständiga nutiden läggs i ruiner; Swift häcklar sina samtida politiker som söker implementera vetenskap de inte begriper och vetenskapsmän som inte begriper den praktik deras hypotes skall appliceras på, främst jordbruk.)

  Om sex år fyller boken 300 år. Den är 100% applicerbar än idag, inte bara i det stycket. Vad är väl Sverige om inte de två öarna befolkade av Lilliputtar, vilka tror sig vara stormakter och krigar om från vilka ända ett ägg skall öppnas.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Mats Jangdal skriver:

   Ett bevis så gott som något på att kultur kan vara ett skarpt vapen. Men alltför ofta en varm kofta att svepa omkring sig när man vill drömma sig bort från verkligheten.

 4. Göran skriver:

  Så dumt. Att jag aldrig har funderat på hur stort avståndet kan vara mellan varje molekyl. Med 33 meter så är det dagens stora skratt.

  Nästa uträkning för Gretas skulle vore att räkna ut hur många koldioxidmolekyler som ett flygplan krockar med i genomsnitt per minut.

 5. Jan Suhr skriver:

  Blair Macdonald har ju också visat detta med Raman Laserspektorskop som kan mäta atomers värmeinnehåll.

  https://www.academia.edu/37577750/Quantum_Mechanics_and_Raman_Spectroscopy_Refute_Greenhouse_Theory?fbclid=IwAR2vDYxFIPLjyyvD4B5AvKCuyjQKzmoSqcDDQUNv_f-HcG4xR-Xa2haCi0U

  Det är gravitationen som ger luften den värmebevarande effekten.

  Samtidigt kan man ju fråga sig vad en skillnad på några tiondelar spelar för roll när vi varje dag har en temperaturdifferens på över 100°C mellan den varmaste och kallaste platsen på planeten.

Kommentarer är stängda.