La France en marche – tågar mot presidenten

Här kommer en förenklad översättning och sammanfattning av en fransk text från tidningen Economie Matin. Denna ohederlighet är bara en del av det som får de gula västarna i Frankrike att demonstrera i över ett år.
Den uppseendeväckande skandalen med otillbörligt förmånliga tariffer för el som produceras av de sex offshore vindkraftverk som för närvarande planeras kommer inte att stoppa president Macron och hans miljöiminister François de Rugy. Den garanterade intäkten om 220 euro per MWh (anslutning inkluderad) för dessa sex projekt har tidigare avslöjats av Le Figaro.
Benjamin Frémaux – tidigare kollega till Christine Lagarde – erkände detta i en artikel i la Tribune med titeln ”De orimliga kostnaderna för fransk vindkraft till havs”, liksom det framkommit i den skriftliga frågan den 6 februari i ärendet från biträdande Julien Aubert i nationalförsamlingen till ekonomi- och finansministern (skriftlig fråga nr 5074).
Alla dessa berättigade frågor hade tvingat regeringen att inleda en omfattande omförhandling av inmatningstariffen för marin vindkraft i mars, med hänvisning till att priset som sattes till fyra gånger den vanliga bruttotariffen verkade oproportionerligt.
La commission de régulation de l’énergie (CRE) nämnde i juli 2017 en subvention motsvarande 40 miljarder euro. Revisorerna såg sig föranledda att i en rapport i februari 2018 offentliggöra att priset på övertagande av offshore vindkraft var orimligt och politiken ineffektiv på detta område.
Genom en ändring av avsnitt 34 i lagen om ”société de confiance” (betrodda företag) tvingade regeringen vindkraftutvecklare att omförhandla denna oproportionerliga inmatningstariff.
En rättelse (med sänkta garantipriser) är betungande för utvecklare som inte förväntat sig det från en regering nödgad att rädda ansiktet, eftersom utvecklarna vant sig vid en viss servilitet i saken. Nu skulle de behöva förhandla med högre tjänstemän i Bercy som är mer nogräknade med offentliga medel och inte längre med representanter för miljöministeriet som är helt underordnade vindkraftlobbyerna.


Förhandlingarna körde omedelbart fast och blev stående så. Slutligen måste president Macron, trots allt arbete som utförts av de tjänstemän som ansvarar för omförhandlingarna och besluta den 20 juni att de sex kraftverken får fast ett pris för köp av elektricitet till sjöss, till ett ohemult pris på 150 euro per MWh. De behöver inte heller bekosta anslutningen. Beslutet tillkännagavs i förbigående när presidenten hälsade nya ledamöter i nationalförsamlingen välkomna.
Det pris som nu erbjuds, 150 euro per MWh är 3 gånger det vanliga priset, där det faktiskt förbinder Frankrike till ett slöseri med 25 miljarder euro under 20 år och en explosionsartad ökning av elräkningen för fransmännen.


Detta ekonomiska slöseri, detta slöseri med ”galna pengar”, som president Macron och minister Rugy kommer att behöva genomföra om de inte överväger att avgå liksom Nicolas Hulot som angav motståndet mot vindkraft som en av orsakerna till hans avgång.
Idag växer upproret i Frankrike när det gäller installation av vindkraftverk vare sig på land eller till sjöss. I den offentliga opinionsundersökningen angående vindkraftverk som planeras mellan Yeu och Noirmoutier, uttryckte mer än 80% av de tillfrågade opposition mot planerna.


Macron och Rugy, genom att installera dessa sex vindkraftverk till sjöss i utkanten av våra kuster, kommer de att ha förstört den franska kusten och källan till en dynamisk turismekonomi, ha förstört för de fiskhandlare som redan drabbats av de få tester som för närvarande utförs av vindkraftutvecklare i de planerade områdena, för att ha förstört det marina och naturliga landskapet, rikedomar av vårt gemensamma vilda arv samtidigt som de berikats med skattebetalarnas och konsumenternas pengar till ett värde av 50 miljarder euro. Aktieägare som till följd av olika övertaganden snart inte längre är franska?
Detta slöseri är en synd och en veritabel ruin av Frankrike.
Historien kommer att döma, men fransmännen kommer inte att släppa detta!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på La France en marche – tågar mot presidenten

 1. Thomas Ferraton Nilsson skriver:

  Jag har aldrig litat på Macron han är globalisternas egen ”lille springpojke” och hög tid att inte bara Macron utan många andra av dagens illa utbildade politiker i hela EU får sparken.

  • Göran skriver:

   Att ge dem sparken är lindrigt. De ska sitta i fängelse hela högen för allt de har stulit från de europeiska folken.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Jag har en bekant i Kassel, som 2005 lät installera en förhållandevis ”stor” solcellsanläggning på sina egna industritak. Då,,, (vid den tiden) garanterades upplägget med ett fastpris (löptid 10 år)
  motsvarande 50 cent per levererad kWh. Det blir då 500 Euro/ MWh.

  Sedan dess har en del hänt som naturligtvis påverkat budgeten i sådana exempel (ex. slopade importtullar på kinesiska solfångare) (ett fördubblat elpris för kund) ( minskade direktsubventioner),
  men min bekanta tar det hela med ro, då denna anläggning är sedan länge betald med ränta av Tyska skattebetalare.

  Så,, är det någon som vill ha en hop med väl använda solfångare (gratis) så hör av er till mig så skall jag fixa det.

Kommentarer är stängda.