Zombiestationer som tillverkar tempdatafusk

Ni måste bara ta del av Tony Hellers avslöjande om amerikanska mätstationer som noterar den temperatur klimatalarmisterna för tillfället tycker att de ska notera. Heller kallar dem zombiestationer. De är sedan länge tagna ur praktiskt bruk. Men NASA använder deras position och sigtnatur för teoretisk beräkning av av temperaturer.
Resultatet blir att ”värdena” från dessa stationer styr perceptionen av temperaturutvecklingen. Det vill säga att de används för att ljuga och manipulera budskapet.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Zombiestationer som tillverkar tempdatafusk

 1. Göran skriver:

  Man skulle kunna tänka sig att man slår på och av varje mätpunkt i förhållande till om de visar sådan data man vill ha eller visar sådan data man inte vill ha.

  Om man tittar på svenska myndigheter, så kan vi kanske tror idag att de beter sig underligt. Jag tror de har gjort det hela tiden. Skillnaden är bra att idag med Internet kan vi avslöja dem bättre, mer omfattande och därtill kan vi sprida det till en större publik.

  Redan är jag började använda internet på 1990-talet så sade jag till mig själv, att detta kommer politikerna att försöka stoppa.

  Finns det någon som minns socialdemokraternas försök att försöka stoppa möjligheterna för svenskar att se danska och norska TV-sändningar? Svenskarna kunde få olämplig information, sades det från socialdemokratiskt håll.

  • Mats Jangdal skriver:

   De förökte stoppa paraboler också, censur på videofilmer, kasettskatt, stoppa TV3 från England, Radio Nord, med mera. Sossar är totalitära!

 2. Dandersan skriver:

  Han gör en fantastisk insats! Kollar hans sida dagligen!
  ”Hello this is Tony Heller..”
  Det är bedrövligt med all manipulation som görs mer eller mindre medvetet.
  I Coronatider lär man sig hur viktigt det är med datainsamling och olika kontroll och redovisningsmetoder. Pandemi eller ej kan avgöras med brister i insamlingen av data!

 3. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Temperaturmätstationer
  Antalet stationer på jorden, som mäter temperaturen, har minskat kraftigt sen början av 1990-talet. 1970 fanns det cirka 12 000 mätstationer på jorden. År 2000 hade antalet sjunkit till drygt 5 000. Under samma period har jordens medeltemperatur stigit dramatiskt. Detta enligt en rapport till Europaparlamentet från november 2009. Den stora nedgången i antalet mätstationer inleddes, när Sovjetunionen kollapsade år 1991. Då stängdes tusentals mätstationer, bland annat i Sibirien och andra kallare delar av Sovjetunionen. Och när temperaturen inte längre mäts inom kalla och vidsträckta områden av jordklotet, som till exempel i Alaska USA och i det jättelika Sibirien, ja då påverkar detta naturligtvis den globala medeltemperaturen. Försvinner låga temperaturer ur statistiken, så är det naturligtvis självklart, även för allmänheten, att jordens medeltemperatur stiger!

  Undertecknads översättning av Andrew Montford´s inlägg:
  Det är rättvist att säga att detta har varit något av en förlägenhet för klimatmodellerare. Men det slutar inte där. Under de senaste dagarna har en ny skandal över integriteten av temperaturdata dykt upp, denna gång i Amerika, där det nu har visat sig att för så mycket som 40 procent av temperaturindata inte finns eller baserats på verkliga termometer avläsningar. Många temperaturmätstationer har tidigare stängts, men i stället för att stoppa indata från dessa tjänster, har myndigheterna tagit ett betydande steg genom, att ”uppskatta” temperaturer baserade på uppgifter från omgivande mätstationer. Så stora delar av temperatur uppgifterna är faktiskt uppgifter från ”zombiemätdata” för mätstationer som för länge sedan har försvunnit. Detta är illa nog, men det har också visat sig att USA: s National Oceanic and Atmospheric Administration använder temperatur uppskattningar även när finns bra rådata tillgänglig för, att kunna justerats historiska dokument. Varför skulle de göra det?

  Många har noterat att effekten av alla dessa ”zombie” baserade förändringar är att producera / publicera en varmare nuvarande och ett kallare förfluten temperatur, med nettoresultatet att ge intrycket av en mycket snabbare uppvärmningen.

  Naturligtvis, om nu amerikanska temperaturmätdata faktiskt visat sig ha manipulerats är det inte osannolikt att detta kraftigt påverkat vår helhetsbild av stigande temperaturer i slutet av förra århundradet och en stillastående temperatur därefter.

  Andrew Montford
  ”ABOUT THE AUTHOR Andrew Montford is the author of eg The Hockey Stick Illusion: Climategate and the Corruption of Science (2010), a history of some of the events leading up to the release of emails and data from the Climatic Research Unit at the University of East Anglia.”

  Läs mer: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2681829/Global-warming-latest-Amount-Antarctic-sea-ice-hits-new-record-high.html#ixzz40JS909yZ

  Mvh,

  • Åke Sundström skriver:

   Man upphör aldrig att förvånas! Kan det verkligen vara sant att man inte korrigerat för bortfallet av mätstationer i Sibrien? Men någon borde åtminstone ha gjort en bedömning av hur den globala medeltemperaturen påverkats? T ex inläggsförfattaren? För om man kan visa att effekten varit väldigt liten blir informationen ganska ointressant.

   • Dandersan skriver:

    Tony Heller visar att där det saknas stationer så är uppvärmningen störst. Afrika är ett exempel.

Kommentarer är stängda.