Översyn av politik 2020

Med anledning av coronapandemin och svårigheterna att träffas, har EU beslutat senarelägga ett antal gröna beslut och projekt. Detta är möjligen den mest positiva effekten av corona, tillsammans med sänkt bensinpris.


Låt oss hoppas att när planerna presenteras samlat som de görs här och när folk inser vad svag (obefintlig) kopplingen är mellan grön politik och god hälsa, förslagen överges helt.

Det här inlägget postades i Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Översyn av politik 2020

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Kan man dra samhällsomstörtarna i lön också?

 2. Joachim skriver:

  Tyvärr kommer det bli klimatpolitiken som ska finansiera alla räddningspaket med höjda energiskatter etc. Den cyklande innerstadseliten förväntar sig att inte få några försämringar

 3. Stefan Eriksson skriver:

  ”Huuugaaliigen”, vad ska fröken Thunborg säga? Här håller byråkraterna som bäst på med att bomba tillbaka Europa till medeltiden, med avlatsbrev och hela kittet. Och ,,så kommer digerdöden,, och gör detta utan att byråkraterna behöver lyfta ett finger.
  Det hade nog inte översteprästerskapet räknat med, helt plötsligt är ju deras strävan umbärlig.

  Och….. så lägre dieselpriser ovanpå detta,,,, .

  Det går nog inte att ”pudla” sig ur den här situationen de försatt sig i.
  De kommer nog att ”köra på, ända in i kaklet”.
  Frågan är om man ens vill vara i närheten när det smäller till?

 4. Jonas skriver:

  Jag är helt klart orolig för EU´s ”återstartspaket”. Plötsligt kommer det finna flera hundra miljarder euro som politikerna kan satsa på tillväxt. Ser framför mig hur utbyggnaden av väderkvarnar accelererar katastrofalt, innerstäderna kryllar av el-cyklar, antalet ”forskare” ökar exponentiellt, tåg och tunnelbana är gratis , arvodena till EU tjänstemän och politiker skjuter i höjden.
  Tror tyvärr att många politiker har kapaciteten att bränna rätt många miljarder på helt meningslösa symbolhandlingar.

 5. Dandersan skriver:

  Det var ett angeläget beslut!

 6. Åke Sundström skriver:

  Du är ensam om dina EU-förhoppningar, Mats. Dårskapen lär fortsätta så länge korrupta ”forskare” ljuger om klimathotet.

  Och när samtidigt många skeptiker nöjer sig med att ifrågasätta IPCC;s katastrofscenarier, men avstår från att kritisera hotbildens verktyg, d v s den svenska straffbeskattningen av kol och olja. Lennart Bengtsson och Lars Bern tiger hårdnackat om saken, så även de kärnkraftskramare som döljer sig bakom Stockholmsinitativets falska kulisser. Inte ens Klimatsans kan ge ett rakt besked om energiskatterna. Att Mats håller sig till sanningen lär inte räcka för att ta död på växthusspöket.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Det enda som hjälper är en kraftigt reducerad lön/apanage/arvode för tjänstemän och politiker.
   Existensminimumnivån är passande!!! Kanske blir rätt pris på ”idealiteten” igen?
   Sverige skulle gå en blomstrande framtid i möte.

   • Göran skriver:

    Och vem ska reducera deras löner? Dessutom tycker minst 80 % av Sveriges befolkning att politikerna gör ett bra jobb.

    Det är bästa är att fortsätta med dårskapen tills Sverige kollapsar totalt.

   • Åke Sundström skriver:

    Viktigare,, menar jag, är att hårdbanta den ofantliga offentliga sektorn, avveckla minst hälften av alla myndigheter och utredningar. Lönebildningen skall däremot skötas av ”parterna” och är ingenting som politikerna skall lägga sig i. Utöver att genom att avveckla de dolda subventionerna till facken i form av monopol på att sköta A-kassorna. Det senare räcker ganska långt för att eliminera företagens underläge i avtalsförhandlingarna.

  • Mats Jangdal skriver:

   Min förhoppning står inte till politiker eller forskare. Den står fåfängt till att en obildad och felinformerad allmänhet till slut via sina egna logiska förmågor ska genomskåda spektaklet.

   • Åke Sundström skriver:

    En from förhoppning, men fåfäng som du själv skriver. Om alla berörda forskare mörkar och/eller tiger (den vanligaste formen av lögn) så kommer allmänhet att förbli förd bakom ljuset. Både om klimatet och om corona-pandemin.

    Det högst känsliga faktum som förtigs (i det senare ämnet) är att en betydande andel av de döda är offer för försummelser från de berörda myndigheternas sida. Samt av SVT:s maktlojala tystnad om denna förfärliga skandal.

    Ivar Arpi har i dagens SvD antytt att det förhåller sig på det viset, dock utan namns nämnande och utan kurage att dra en tydlig slutsats. Det bidde en öppen fråga i stället för ett logiskt konstaterande. Samtidigt som SvD på nyhetsplats kolporterar de gängse ursäkterna. T ex Emma Frans, som kallar sig forskare, men sprider samma typ av dimrådåer som folkhälsomyndigheten. Min egen kommentar på SvD.se har, naturligt nog, lämnats okommenterad av de läkare som därstädes publicerat en lika halvkväden visa som Tegnell, Löfven och Hallonborg.

    • Jan Andersson skriver:

     Man borde först definiera vad en ”forskare” är. Är det någon som på någon annans payroll har åtagit sig att bevisa ett samband? Och sluta leta när beställaren är nöjd och slutar betala?
     Eller som har fått Nobelpriset först? Eller någon mitt emellan?
     Varifrån har alla dessa 31000 klimatforskare kommit ifrån? Kan man få läsa deras CV:n?

     • Åke Sundström skriver:

      Det finns båda sorter, båda skojare och sanna forskare. Flertalet av de 31 000 hör till den förstnämnda kategorin. I Sverige hävdar jag att professor Gösta Walin hör till de få som förtjänar epitetet ”klimatforskare”. Medan jag själv hör till den lika blygsamma skara som förmedlar korrekt information om helhetsbilden, summan av naturvetenskaplig och ekonomisk analys, givet Göstas utskåpning av sina yrkeskollegor och med huvudsakligt instämmande av Mats. Ekonomiprofessorerna utmärker sig genom att gemensamt förtiga elementära fakta i ämnet och därför vara klimatljugandets främsta kolportörer. .

     • Åke Sundström skriver:

      Jag kunde ha nämnt även Gösta Pettersson som en av de hederliga naturvetenskapliga forskarna, men han har inte varit lika aktiv i debatten som Gösta Walin. Den senare har sedan decennier hävdad att det är ren hybris att tro sig kunna mäta koldioxidens effekt på klimatet. Professor Wibjörn Karlén var också tidigt ute i samma ärende.

 7. Göran skriver:

  Folk kan inte göra någon koppling till god hälsa på något sätt, så något samband med grön politik och god hälsa kommer aldrig att existera. Det enda som sker är kopplingen mellan grön politik och dålig hälsa vilket 99,99 % tror är god hälsa.

  Det är de sämsta människorna som styr och det kommer de att göra så länge som makten koncentreras mer och mer.

  • Stefan Eriksson skriver:

   ??. Göran! Den andra meningen i din kommentar här ovan, får jag inte ”ihop” riktigt. Vad menas?
   Med vänlig hälsning.

   • Göran skriver:

    Gröna politiker vill t.ex. att vi alla ska sluta äta kött och bli veganer, vilket kommer att leda till en sjuk befolkning både psykiskt och fysiskt. Jag kanske ska skriva, en ännu sjukare befolkning.

    Koppling är att folk tror att de äter hälsosammare om de äter grönsaker och frukt och drar ned på köttätandet utan att de har något belägg för det. De tror det på hörsägen utan att undersöka det det minsta.

    • Stefan Eriksson skriver:

     Japp, tack Göran, nu fattar jag, vad Ni sammanfattar. Exempel är alltid bra!

 8. Jan Andersson skriver:

  Kanske något off topic, men om logiskt tänkande fortfarande äger någon relevans, så borde det ”märkliga faktum” att CO2-halten i atmosfären är rekordhög just nu när alla andra utsläpp har minskat i samband med coronapandemin ruska om alla klimatalarmister ordentligt. Om mätningarna kan bekräftas från många mätstationer betyder det i klartext att det som alla klimatskeptiker alltid har påstått är det riktiga: att det saknas koppling mellan antropocena verksamheter och koldioxidhalten i atmosfären.

  Har inte den plötsligt spirande grönskan på fält och i lövskogar också ett finger med i spelet? Fotosyntesen har väl formligen exploderat på vissa håll? Hur ska vi i så fall kunna stoppa den, för att motivera en fortsatt utbyggnad av leksakssnurror och batteribilar? Hur ska klimatmupparna nu lägga upp sina lögntirader för att dupera världens folk fortsättningsvis?

  • Stefan Eriksson skriver:

   ”Mupparna” jobbar hårt på hur upplägget skall se ut, nu efter att vi har påmints om vår dödlighet, om än då av en annan liten illbatting.
   De kommer att koppla virusets förekomst till klimatförändringar, var så säker!

  • Göran skriver:

   Människan står för 4-5 procent av ökningen av koldioxiden under de senaste 100 åren, dvs. ungefär 4-5 ppm. Att människan nu skapar lite mindre koldioxid går inte se i den totala mängden koldioxid i atmosfären.

   Dessutom råder det ett förhållande mellan mängden koldioxid i haven och i atmosfären, vilket gör att en liten minskning i atmosfären blir ännu mindre när proportionerna har fördelats mellan hav och atmosfär. Det blir omöjligt att påstå att en minskning på beror på mänsklig aktivitet eller om det rent ut sagt bara är slumpmässigt. Kanske en vulkan som spytt ur sig lite mindre koldioxid. Det är inte bara klimatet som påverkas av solens cykler utan även seismiska aktiviteter på jorden.

 9. Samuel af Ugglas skriver:

  Allard: Sänk lönen för politiker och höga tjänstemän.
  https://nyheteridag.se/allard-sank-lonen-for-politiker-och-hoga-tjansteman-hoj-lonen-for-vard-och-omsorgsanstallda/
  Det är djupt tragiskt att Allard lär ha ett förflutet som helhjärtad ”marxist”. Ättling till en viss socialistisk vice ”Talman”, tror jag han är? Livets hårda skola kanske lärt honom något och han har ju rätt. Det enda som kan få folk att förstå verkligheten, tomt på matbordet och tomt i börsen.

Kommentarer är stängda.