Trumps lista på tänkbara domare

Det finns en ledig stol i USAs Supreme Court (Högsta Domstolen). Det är presidentens privilegium att utse domare till USC. Nu har Vita Huset presenterat en lista med 20 namn på jurister vilka är tänkbara att utses.


De är alla mycket meriterade, med doktors grad i juridik, erfarenhet från privata advokatfirmor, tjänstgöring vid USC och delstatsdomstolar, politiken i form av politiska uppdrag och som rådgivare.


Om man tittar på vilka som är de mest kända och mest meriterade är det nog Ted Cruz och Tom Cotton som ligger bäst till. Det som kan ligga dem i fatet är att de båda är vita män. Sådan är tyvärr verkligheten i en vänstervriden politiserad värld. Cruz var en utmanare till Trump om nomineringen till presidentkandidat 2016. Om det är positivt eller negativt i detta läge är svårbedömt.


Han är också uttalad klimathotsskeptiker och det vore välgörande med en sådan i USC där det kan tänkas att en del vidlyftiga stämningar eller andra rättsfall med bäring på klimathotsalarmismen slutligen kommer att avgöras.

P.S. Domare Ruth Bader Ginsburg avled igår 18 september. President Trumps lista över tänkbara kandidater är därmed helt aktuell och kortandet av densamma kommer påbörjas omgående! /M

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Trumps lista på tänkbara domare

  1. Dandersan skriver:

    Ted Cruz gjorde en bra insats när han bjöd in en panel för att redovisa klimatfrågan för en samling politiker.
    Fast det var nästan pinsamt låg nivå på dem som visste att allt går fel om vi inte slutar med fossil energi.
    Är han inte från den latinamerikanska minoriteten?

    • Mats Jangdal skriver:

      Jo, jag tror att efternamnet Cruz kvalificerar för att vara latino. till skillnad från Warren som inte gör någon till indian.

  2. Göran skriver:

    Ted Cruz vore perfekt. Mycket frihetligt sinnad. Mycket intelligent. Har bondförnuft och sunt förnuft.

  3. Berit skriver:

    Mats, så vitt jag vet finns det absolut ingen öppning ännu. Ruth Bader Ginsburg kommer nog att klamra sig fast till efter valet och sedan pensionera sig.
    Om Ginsburg eller någon av de andra domarna dött eller pensionerat sig skulle det vara på förstasidan i alla tidningar och nyhetssändningar här.

    • Mats Jangdal skriver:

      Aha! Artikeln jag läste till var alltså en spekulation i att Trump vinner och hon inte överlever en mandatperiod till. Eller att någon annan lämnar sin post.

  4. Gunnar Littmarck skriver:

    Jag håller med om att Texaskillen vore bra, har hört honom en hel del det senaste året då jag (och säkert många av er) anser att valet på min födelsedag i höst är en möjlig vändpunkt från maktkoncentration till att mänskligaheten får makt som individer i takt med teknikutveckling.

    Sverige skulle som exempel kunnat haft under 20% i skattetryck och världens bästa välfärd om produktivitetsutvecklingen inte blivit besudlad av maktgalna politiker genom sjuka skatter och allt dryrare regelverk.

    1950 var skattetrycket just 20% i Sverige.

    Då kunde en med sex års skolgång bilda familj bygga hus och föda fyra barn med den ena föräldern hemma och ändå vara skuldfri 20 år senare.

    • Jan Andersson skriver:

      Så hade det mycket sannolikt varit. Att vår egen trygga välfärdsskapande industri nu ersätts med snabba cash genom att vi istället importerar görbilligt och säljer dyrare lägger oss helt i händerna på krafter vi inte kan påverka. Politikerna ler förnöjt fast risken för att utplånas som nationalstat och kulturbärare (inte minst av miljövård) aldrig har varit större. Under Kalla kriget kunde vi fortfarande försvara oss och det fanns under en period åttahundratusen utbildade värnpliktiga som kunde mobiliseras. Idag räcker det med att sabotera elförsörjningen en vecka; kan utföras samordnat av tjugo insider-sabotörer med okänd lojalitet. En torparfamilj för hundrafemtio år sedan hade inte märkt mycket av en sådan ofärd, men hade ändå bössan hängande ovanför utdragssoffan. Vi bör jämföra oss med Schweiz, som har haft en långt bättre ekonomisk utveckling trots avsaknad av egna råvaror, som vi har i överflöd. Idag råder hos oss en akut brist på ingenjörer som är de enda som i praktiken kan vända utvecklingen. Man kan ju utan större förkunskaper bli e-handlare i stället och rik på andras försörjningsstöd.

    • Jan Andersson skriver:

      Och när fossilbränslena ”fasats ut” är det definitivt slut med det svenska välståndet. Oljan tog oss in i det moderna välfärdssamhället och kommer att ta det med sig när våra möjligheter att tjäna pengar till vårt uppehälle också ”fasas ut”.

      • Gunnar Littmarck skriver:

        Men svensk kärnavfall kan producera större mängd syntetiska drivmedel än all olja i Nordsjön om snabba saltsmältreaktorer läggs i Gotlands kalkberg.

        Haven tar upp CO2 bildar Kallsen bi krossar och bränner den då vi producerar cement då frigörs ren CO2 som ifs tas upp då vår syntetiska kalksten brinner men 100% CO2 som förenas med vätgas kan bilda alla ämnen vi får från olja.

        Vidare är både olja och metangas förnyelsebar vilket enklat kan visas genom dels världens djupaste borrhål där ren vätgas återfinns men ingen stans på joden strömmar mängder med vätgas upp.

        Gigantiska mängder vatten och organiskt material hamnar kontinuerligt under jordskorpan men tränger upp drivet av gravitationskrafter.

        Vissa platser under jordskorpan har 2000C och där spjälkas vatten naturligt.

        På vägen upp under årmiljoner förenas vätgas med organiskt och mineraliskt kol så olja och metangas blir resultatet.

        Allt fler allt större fyndigheter öppnas många km djupare än någonsin fossiler påträffats.

      • Åke Sundström skriver:

        Där tror jag att du tar miste, Jan. Vårt välstånd är ingalunda beroende av låga energipriser (som förvisso många okunniga ”experter” påstår).

        I så fall skulle vi redan ha märkt av den saken, eftersom bensinen via de extremt höga CO2-skatterna redan hamnat på nivåer som måste kallas prohibitiva och som på en fri marknad och i reala pengar knappast kan uppnås på denna sida om 2075.

        Vi är däremot starkt beroende av kunniga ingenjörer, skickliga förmän och en även i övrigt högproduktiv och flexibel arbetskraft. Det allvarliga är att vi har regeringar som gör sitt bästa för att avhända oss denna fördel. Genom extremt höga skatter, som ökar exporten av denna avgörande produktionsfaktor. Folk kommer att rösta med fötterna om en normalisering uteblir.

        • Gunnar Littmarck skriver:

          Jag ger dig helt rätt.

          Närmar vi oss månne en samsyn om än med myrsteg?

          För min del berikar du mest då du är maximalt obstinat.

          Typ att stenkol är den viktigaste faktorn för att skapa den första industrirevolutionen som inte helt implementerats i Sverige då det första ”kinaviruset” drabbade landet.

          Jag propagerade för mina jämnåriga att de inte skulle lära sig stenografi och masninskrivning men programmering.

          Det efter jag insåg att hela samhället kommer autom,atiseras genom studier av Apolloprogrammet.

          Nu gå vi in i den fjärde industrirevolutionen vilket driver maktgalningar för att koncentrera makt genom fruktan och motsättningar.

          Annars flyttas makten till folket i takt med att känd teknik implemeteras och ny utvecklas.

          Ekonomi är bara en bråkdel av det som kräv för en aning insikt, du borde plugga AI och teknik så du kan tillföra för dig nya insikter.

          Har du ens insett att militären fabriksbyggt upp till kärnmreaktorer Gen IV sedan mitten av 1950:talet?

          Nu skulle en saltsmältreaktor på 600 MW utan moderator styrstavar och som konstrueras vertikalt så konvekltion ersätter pumpar, kräva mindre resurser att bygga än att vindkraftvert på 12MW om de byggs i lika stort antal.

          Ända chansen kol har är underjordisk förgasning med modern styr och reglerteknik men kontentan är:

          Energi blir allt billigare så klimatpolitik kommer bli utspelad, även med dagens agenda där sol vind och LiFePo4 batterier samt vätgas (som vi som vet kombinerar med CO2 och får suntetiska drivmedel av).

          Jag blir allt mer övertygad om att ledarna för dagens maktspel inser detta och därför an vänder allt mer diktatoriska och odemokratiska medel.

          Fundera på det min trätovän Åke.

          • Åke Sundström skriver:

            Vilken överraskning, att du instämmer i något jag skrivit. Samtal leder ofta till ökad samsyn! .

            Men du håller fast vid din klockartro på SVENSK kärnkraft. Du tycks fortfarande inte ha tagit till dig att det är Erlanders 12-reaktorprogram jag kritiserat. Plus, liksom du, den senare och nästan lika idiotiska satsningen på vindkraft (fast givet det första misstaget, reaktorbyggandet, ÄNNU mer korkade).

            Och låt mig nu i ett fredligare klimat påminna om att jag faktiskt varit öppen för att uranbaserad energi, med ny och säkrare teknik än 70-talets, kan vara tänkbar i länder utan vårt överflöd av annan och bättre energi: vattenkraft och biomassa. En viktig precisering!

  5. Göran skriver:

    Ruth Bader Ginsburg har avlidit den 18 september 2020, i cancer 87 år gammal.

    • Mats Jangdal skriver:

      Någon hade troligen inside information om att det var nära förestående när listan släpptes.

Kommentarer är stängda.