Hatet mot jakt och vapen

Den som har minsta intresse av jord och skog, vilt och natur, jakt och vapen i kombination med politik och media har säkert noterat hur politiken och MSM närmast ”felfritt” lyckats misskreditera de förra grupperna och intressena. Jag har skrivit om det så mycket att jag inte orkar upprepa allt en gång till. Istället får ni här lite repetition från diverse media de senaste månaderna.


Tack till Dennis Andersson som sammanställt länkarna!

https://kompassmagasin.se/nar-eu-likstaller-jakt-med-gruvdrift/

https://www.gp.se/debatt/blyf%C3%B6rbudet-en-attack-p%C3%A5-hela-jaktkulturen-1.32366383

https://timbro.se/smedjan/sa-lurade-regeringen-landets-jagare-och-sportskyttar/

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sv/IP_11_95

https://alltomjaktochvapen.se/jaktnyheter/jagareforbundet-fick-ratt-mot-naturvardsverket-har-raknat-fel-pa-vargstammen/

https://sverigesradio.se/artikel/7319246

https://svenskjakt.se/start/nyhet/dataintrang-rapporteras-till-skyddsmyndighet/

https://svenskjakt.se/start/nyhet/regeringen-har-fortroende-for-naturvardsverket/

https://svenskjakt.se/start/nyhet/jo-handlaggare-vid-naturvardsverket-inte-javig/

https://svenskjakt.se/start/nyhet/eu-kommissionens-forslag-medlemslanderna-tagna-pa-sangen/

https://firearms-united.com/sv/something-rotten-kingdom-sweden-spreading-part-1/

https://firearms-united.com/sv/something-rotten-kingdom-sweden-part-2/

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Hatet mot jakt och vapen

 1. Dandersan skriver:

  Vapen är farliga därför bör vi hålla dem borta från brottsligt benägna människor.
  Bilar är farliga,knivar är farliga, kuddar är farliga osv.
  Kanske borde vi skapa en miljö där färre är benägna att ta till våld.

  Mordet på en kärnvapenkunnig professor i Iran visar att det inte ens krävs en finger på avtryckaren i närheten av offret.

 2. Göran skriver:

  Någon som råkar veta hur svenska jägare röstade i EU-medlems-valet? Och hur är det idag? Är svenska jägare positiva till ett svenskt medlemskap i EU?

  Och vad händer 2022? Jo, då kommer svenska jägare gå och rösta på partier som vill ta ifrån dem deras vapen och rätten att få jaga.

  Läser man lite historia om socialism eller kommunism, så kommer man att finna att dessa tar ifrån medborgarna möjligheter att själva införskaffa sin mat, eller en matproduktion som står fristående från staten. Och, det leder alltid till brist på mat.

  • Mats Jangdal skriver:

   Tror många gladde sig åt enklare rutiner och nya möjligheter till jakt i Europa. Glädjen blev kortvarig!

   • Ivar Andersson skriver:

    Utan EU kunde det varit ännu värre. Stockholm verkar dra till sig människor som vill styra andra människors liv.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Skogs, lantbrukare och jägare har aldrig fattat varför socialisterna vid varje konfliktunge flyttar fram sina positioner för att avväpna den svenska landsbygden.
  På grund av att vi i Sverige ingen lag har om äganderätten som skyddar den enskilde egendomsägaren mot kränkningar och stöld.
  Det senaste påfundet är att statsledningen med socialisten Löfven i spetsen skall skall genomföra ”ORGANSTÖLD” ur levande människor, tom nära och kära blir avhängda i beslutsfrågan!
  https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2020/11/regeringen-lagger-fram-forslag-for-fler-organdonationer/
  Vad f-n har det tagit åt svenska folket, skall man inte få dö på eget vis?
  Jag riktigt längtar efter en vanlig hederlig svensk förkylning, det var ett tag sedan. Kan det vara ”trynblöjans” fel?

  • Thomas skriver:

   Jag såg i en video från Riksdagen hur Steffe elakt flinade när Jimmie Åkesson gick upp i talarstolen för att diskutera immigrationen.. Steffe visade då att han visste något mer än vad JÅ visste/vet. Svenska folket har alltid varit ett gäng försökskaniner.. Så även idag!

  • Jan Andersson skriver:

   De som äger något i Sverige är de fiender socialismen måste ha för att motivera sin existens för de fattiga själar som inget har och inget får därför att skyhöga skatter och arbetsgivaravgifteravgifter gör det svårt eller omöjligt att driva företag med vinst i många fall. De fattiga röstar på S för att åtminstone få behålla sina usla löner och pensioner, så det hela blir ett självspelande piano, och finns ingen pianist att skjuta på.

   De företag vi har är därför världens mest slimmade och automatiserade. Flera butiker drivs av en person: innehavaren ensam. Jag vet en som dessutom bodde i butiken. ROT-avdraget bevisade att arbetsgivaravgifterna är alldeles för höga för alla, men man har inget lärt av det lyckade experimentet. Bara svartjobb och körtidsfusk håller upp fasaden en tid ännu.

   Snart tar de bilarna i från oss också, och då är allt slut. Där jag rör mig finns inga laddstolpar och det kommer aldrig att bli några. När ska vi börja protestera på allvar?

   • Göran skriver:

    ROT-avdraget var lyckat. Alla hantverkare höjde sin arbetskostnad. De som kunde göra ROT-avdrag märkte inget eftersom även material bakades in i arbetstiden.

    Men bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och andra som inte kan göra ROT-avdrag fick betala högre pris för hantverksjobb.

    • Jan Andersson skriver:

     Det kanske skapade en bättre balans mellan tillgång och efterfrågan? Det är ju fortfarande fritt om man vill ägna sig åt tjänsteverksamhet. Och det finns nog hos alla företagare ett uppdämt behov av prishöjning för att komma i nivå med anställda hos storföretag.

   • Mats Jangdal skriver:

    Det du beskriver är vad klimatpolitiken, migrationspolitiken och identitetspolitiken åstadkommer. Alla tre måste kastas ut för att det ska bli ett minimum av ordning igen.

   • Thomas skriver:

    ROT ingår i ”Allmänna löneavgiften” som blivit ett ställe där man kan hänvisa till när man vill nollställa skattesänkningar som ROT och RUT.. Det innebär enbart att ROT och RUT belastar alla arbetande från första kronan, medan de som använder RUT och ROT slipper skatta och kan spara sina surt förvärvade ”svarta pengar” till utländska ickebeskattade arbetare.. Dubbel vinst. Ett sanslöst bedrägeri skapat av Anders Borg. Man borde istället sänkt Arbetsgivaravgiften till 4% (sjukförsäkringsavgiften, som inte ens använts till sjukvården) och låtit de enskilda medborgarna sköta de övriga delarna efter eget huvud. Men Reinfeldtregeringen var inga borgare utan bara sketna fascister..

Kommentarer är stängda.