Det nya året

Vad kan vi vänta av 2021?
Inget gott känns det som. Biden blir president trots uppenbart valfusk. Men de konkreta bevisen och de ytterst ansvariga personerna är för diffusa för att det ska lyckas Trump att stoppa installationen av Biden. Sedan är frågan om han kommer att hålla ut och hållas under armarna tills halva ämbetsperioden passerat innan han lämnar över till Harris. Sker det kan nämligen Harris bli USAs president i tio år istället för de vanliga max åtta.


Corona kommer att kramas till det yttersta för att befästa politisk makt på alla nivåer, i Sverige, EU och FN. Innan året är slut kommer det att finnas microchips framme för att injiceras under huden på oss alla. Där finns all information staten behöver om oss. De kommer kalla det för demokrati och ansvar för demokratin. Men i verkligheten är det dess motsats. Demokrati och frihet kommer att lida svåra nederlag.


Biden kommer att acceptera Pöken (parisöverenskommelsen). Med det lovar han mer pengar till FN, men Sverige kommer att försöka bjuda över. EU har redan skarpa planer för vad som måste liknas vid klimatdiktatur. Påhejade USA kommer de att verkställa så mycket de bara kan. Europa kommer att ramla ner i ett svart hål av klimatekonomisk depression. Detta kommer att glädja både USA och Asien. Britterna kanske klarar sig bättre, om BoJo törs.


Stefan Löfvens regering kommer fortsätta göra bort sig i fråga efter fråga. Hysterin bland ångestfyllda medborgare tilltar. De vill ha hårdare klimatåtgärder, hårdare coronaåtgärder. Immigrationen kommer fortsatt att vara stor och ingen kan utvisas som inte själv vill det. Oppositionen M, KD, SD sitter tysta som musen, för de vill inte ta över det skadskjutna landet.

Sociala medier kommer fortsätta stänga ner alla konton som ogillas av socialisterna. Medströmsmedia kommer att sitta tysta och tro att de gynnas av detta. Vill man veta något om tillståndet i världen är det säkraste sättet att läsa 1984, Fahrenheit 451 eller Du Sköna Nya Värld.

Det blir ingen Jul 2021, för pengarna är slut och Tomten är inte tillräckligt queer.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

45 svar på Det nya året

 1. Fru Carlsson skriver:

  Biden blir inte president ???
  Gott nytt år ?

 2. Thomas skriver:

  Det stora politiska beslutet, om valet i USA kan anses korrekt, blir avgörande för 2021. Om det anses korrekt eller om resultatet trots uppenbara egendomligheter genomförs är västvärldens kurs given… Mycket av framtiden kan alltså avgöras under de närmaste veckorna.

 3. Ivar Andersson skriver:

  Kan inte låta bli att länka till bilden som sammanfattar regeringens och myndigheternas dubbelmoral under 2020.
  http://www.ericsoniubbhult.se/ Gott Nytt År 2020-12-31

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Vad kan vi vänta av 2021?
  Att socialisterna blir desperata och finner på anledninger att plundra svenska folket på ännu större delar av egendom och rättigheter.
  Det är inte vaccinsprutorna som blir de förlösande av den så kallade pandemin, det blir morfinsprutorna som får kända konsekvenser.
  Att Ulf Kristersson i stället för att stå upp för svenska folket tillsammans med rättrådiga, springer till skogs och vägrar att påta sig uppgiften att avpollettera ”Löfvensocialisterna”.
  Det blir intressant att se hur socialisterna utvecklar ”livsmedelsransoneringen”!
  Arma land, arma folk,
  Gott Nytt 2021

 5. Jan Andersson skriver:

  Instämmer! Som jag tror har redan Asien/Kina vunnit på walkover. USA kommer att utsättas för nya kravaller när alla som Biden bostavligen lovat guld och gröna skogar upptäcker att det inte går att ena diametralt motsatta intressen. Världen borde lägga alla andra projekt och egendomliga ”omställningar” åt sidan och koncentrera allt på att utrota covid-19. Men tyvärr kommer ”sagan om klimatet” att överskugga allt. För egen del har jag ett tvingade behov av en ständigt startklar bil av personliga skäl, men också för anhörigas skull. Jag ser risken att en straffbeskattning av min bil och utslagning av de få bränslemackar som är kvar kommer att göra det svårt att behålla bilen, och jag har ingenstans möjlighet att ladda någon elbil (det finns för övrigt ingen som passar oss). Miljönissarna jublar, men sanningen är att samhället måste ta över en del av det ansvar som jag och min fru nu tagit på oss, om vi blir av med bilen, och till ett allvarligt försämrat socialt liv för alla inblandade.

  Jag förstår inte varför vi måste dras med alla dessa korttänkta politiska makthavare som hela tiden stegvis men oupphörligt förändrar Sverige till ett sämre samhälle. Kunskapen finns i övermått hos alla med yrkesmässig och personlig erfarenhet, så hur står ministrarna ut med att se sig i badrumsspegeln varje morgon och ta sig till jobbet i ett moln av merborgarkritik? De kan sannerligen inte vara lättkränkta, för då skulle de avgå när allt bara pekar åt skogen. Men de kränker varje dag varje medborgares rätt till att yttra sig fritt och tänka själv. Resultatet av hundratals generationers arbete måste utraderas inför ett för alla osynligt och obegripligt ”klimathot”.

  Jag har en evigt obesvarad fråga till alla korttänkta miljöfanatiker och vänsteridealister som försöker att leda oss på en genväg till helvetet: –Hur uppstod det samhälle ni varje dag finns i om ni ser er omkring. Varfrån kom vägar, bostadshus, fabriker, el-, vatten- och avloppssystem. Fanns de bara där en morgon när ni drog upp rullgardinen? Begriper ni överhuvudtaget något alls om detta? Man tvivlar starkt på att personer som tror på spöken och tomma hot ska ha något som helst inflytande över samhällsutvecklingen, speciellt som ni inte kan skönja allvaret i några av de reella hot vi står inför, snart upp till öronen?

  Ni uppmanas härmed att ta ert ansvar och avgå omedelbart. Ni har fått alldeles för många chanser redan utan att ha lärt något av erfarenheterna. Svenska folket besitter en stor och omfattande sakkunskap, kan ni inte låta den komma upp till ytan så ska ni inte stanna kvar på era poster en enda dag till. De flesta organisationer fungerar mycket bättre om deras mest odugliga ledare är frånvarande.

  • Benny skriver:

   Miljönissarnas främsta mål är att få bort bilen ur samhällsbilden! Deras låtsade vurm för elbilar är bara en täckmantel och ett steg på vägen! Batterierna har alldeles för dålig kapacitet och miljöförstöringen när man tillverkar elbilar kommer av miljönissarna att användas som argument att beskatta bilarna så högt att endast väldigt rika har råd med elbil. Klimathysterins mål är kontroll av människor och fritt rörliga människor med bil är inget som miljöfascisterna vill ha och framförallt inte att folk ska kunna bo ute på landet! Det är mycket lättare att kontrollera folk i städer där endast kollektiv trafik tillåts. Att länderna i väst är på väg mot ekonomisk bankrutt är inget som bekymrar miljödårarna det är bara att veva igång sedelpressarna så är problemet löst i deras värld! Sverige är de facto bankrutt och skattehöjningar för att rädda den sjunkande skutan kommer att stå som spön i backen 2021…Endas fantasin hos politikersvinen begränsar nya påhittade skatter och pålagor! Eller som Göran Greider sa att ett skatteuttag på 100% nog kan vara möjlig! Vem går till jobbet om man skattar bort allt man tjänar tänkte nog inte Greider på som levt på bidrag hela sitt liv!

  • Samuel af Ugglas skriver:

   ”Varifrån kom vägar, bostadshus, fabriker, el-, vatten- och avloppssystem. Fanns de bara där en morgon när ni drog upp rullgardinen”?

   Kött, mjölk, ägg, bröd och alla andra livsmedel hittar vi naturligtvis under tillverkning i en sjaskig baklokal på ICA, Willys, CityGross eller COOP m.fl?
   Bara att hämta i den flotta lokalen på andra sidan väggen till priser som är ”näst intill gratis”!

   • Göran skriver:

    Kommentar jag hörde av en vänsterbliven: ”Vad ska vi med bönder till när man kan gå in i en affär och köpa potatis?”

  • Göran skriver:

   ”Jag förstår inte varför vi måste dras med alla dessa korttänkta politiska makthavare…”

   Det är nog ganska enkelt att förstå. Bara att tala med vilken slumpvalt utvald person som helst.

   • Kristian skriver:

    En gång för länge sedan – kanske tio år – tyckte jag att uttrycket ”folk får de ledare de förtjänar” var för hårt och inte borde gälla Sverige. Så dumma var inte de människor jag talade med dagligen.

    Nu, två-tre val senare ser jag att ytterst få väljare någonsin lär sig någonting! 75% röstar precis som de gjorde innan corona, migrationskris, finanskris, …

    Fritt efter Jensevik: har man inte tänkt efter före så kommer marknaden förr eller senare och slår en på käften!

  • Stefan Eriksson skriver:

   Nja,, ”Svenska folket besitter en stor och omfattande sakkunskap”,,, där vet jag inte riktigt om jag håller med. Det brister i många stycken vad gäller baskunskaper och förståelse av de mest elementära förhållanden som vi har att dras med.
   Historielösheten tar sin skepnad i att det som förevarit och skapat det relativa välstånd vi har att fördela inte räknas i de mindre bemedlades uppfattningsvärld.
   Hur många ägnar en tanke åt förhållanden som rådde här i Sverige för låt säga 100 år sedan? Jag menar inte att de förhållanden som rådde då är eftersträvansvärt på något sätt, tvärtom, jag ser det som en tydlig fingervisning om vad vi skall försöka undvika.

   Bland stora delar av ”väljarunderlaget” har insikten om hushållning/misshushållning gått förlorad till den digitala verklighetsuppfattningen, där ett väl valt kommando på knappsatsen återställer saldot till det ursprungliga.
   Så är det inte i den ”verkliga” världen, utan det mesta vi tar oss för har konsekvenser, som inte låter sig återställas med ett knapptryck.
   Därom råder brister i kunskapsläget.

   Vi har nog de politiker vi förtjänar, tyvärr.

   • Jan Andersson skriver:

    Problemet är inte att vi saknar förnuft och sakkunskap, utan att sådant nu är helt ute i postmodernismernas sagovärld där man med fördel bortser sådant gammalmodigt och tråkigt (hur kul kan DET vara) och istället låter de fria fantasierna styra all verksamhet. Och att MSM hänger på eftersom det säljer. Det finns ingen bortre gräns för vad som kan förstoras till en världsnyhet. Om vi väntar på världsrekordet i ren dumhet så ligger USA:s förestående presidentval bra till, och MSM leder alla aningslösa i allo land runt vid näsorna.

    Men förnuft och sakkunskap finns överallt strax under ytan, fast osynligt. Dess främsta företrädare har varken lust eller tid att ta del av MSM:s fantasivärld eller att gillamarkera hundratals barnsliga kattbilder varje vecka på Facebook. De har mer än fullt upp med att hålla igång sin del av Sverige så länge det nu är möjligt. De flesta storkonsumenter av MSM och ”sociala media” vet inte att att dessa människor existerar och har inte heller en aning om vad de gör och varför det de sysslar med skulle behövas. Det är bara ytan som räknas, ryggraden som ingen kan se är ingen intresserad av.

    Jag har sett en inflationsprofessor från ett storståtligt institut falla i hysteriskt gapskratt när han fick se jobbare i blåställ med verktyg i händerna, han trodde inte att sådana fanns kvar annat än i historieböckerna.

    Det är nyfikna, kunskapstörstande, tävlingsinriktade, revanschsugna och risktagande män som har byggt upp allt som nu skiljer oss från djurriket. Men det gjordes enbart möjligt genom att kvinnorna tog hand om allt annat som krävdes. Alltså är välförden i högsta grad något vi har skapat tillsammans och där varje individs hjärna och händer var nödvändiga.

    Nu har man blandat ihop könsrollerna och det kan aldrig sluta väl. Nog kan en kvinna utmana en man, men aldrig så att det leder till någon skapande verksamhet, bara trasiga relationer och en trist överlevandestrategi. Staten har i kvinnlig välvilja snärjt in oss i en djungel av lagar, regler och föreskrifter som det tar all kraft att försöka efterfölja.

    Och eftersom i stort sett allt som förnuftiga och sakkunniga svenskar verkligen skulle kunna genomföra till medborgarnas gagn i fädrens spår idag ses som miljöförstöring och klimathot, så får man applåder från makthavarna bara när man skiter i allihop, sätter sig ner, och ser om man har fått några nya gillamarkeringar på Facebook.

    Hela min organism och själ vänder sig emot denna utdragna och fullständigt olidligt långa men oundvikliga samhälleliga dödskamp.

    • Stefan Eriksson skriver:

     Ett nytt parti till riksdagsvalet kanske? (FSP) Förnuftigas och Sakkunnigas Parti.
     Men, allvarligt talat,, självdestruktionen är omfattande och påstås vara det moraliskt riktiga, i tider av ett relativt välstånd.
     Det behövs en motvikt till detta beteende i lagstiftande församlingar.

   • Åke Sundström skriver:

    Nej Stefan, vi har inte alls de politiker vi förtjänar. Ser du inte hur förnuftet satts ur spel genom att borgerligheten kastat sin egen politik över bord och till 97 procent godtagit vänsterns dagordning. Visst, de mest intresserade borde ha förstått varåt det bankade, men majoriteten blev grundlurad.

    En faktisk diktatur i partiapparaternas kollektiva regi var ingenting man förvarnade om på borgerlighetens valaffischer. Och fortfarande ingenting som Uffe och hans gäng tycker är tillräckligt störande för att motivera ett omtänk.

    Så länge den attityden dominerar är den borgerliga tiden sannerligen ur led. Högerns kommunalråd verkar vara nöjda så länge de kan kvittera ut sina hyggliga arvoden. Och SD:s låga profil kan bidra till att den situationen består ytterligare en valperiod.

    Var finns ett nytt radarpar som Ian och Bert? Eller en kunskapselitens revolt via ett frihetligt reformparti med kraft och mod att kasta dagens nedbrytande konsensus över ända? Förmenta sannliberaler som MED eller KLP verkar måttligt roade, av deras tigande att döma.

 6. Lars Mellblom skriver:

  ”Vad kan vi vänta av 2021? Inget gott känns det som.” Undertecknad instämmer till fullo. En kommentar om USA under Biden lät som nedan och något liknande kan förväntas i Europa när USA inte längre håller emot, utan tvärtom hejar på:

  There aren’t going to be any more ”elections” as you think of them.
  Within 12-18 month Pres Harris will either sign legislation or issue an Executive order criminalizing ”Hate Speech”.
  An agency will be created, or perhaps the FBI or Homeland Security will be tasked, to define and enforce compliance. A series of highly publicized prosecutions of individuals, websites, publications and organizations resulting in harsh punishment or lengthy prison sentences will communicate to Americans the Government’s Zero Tolerance policy for Hate Speech.
  Very quickly the websites, publications and organizations which remain in operation will refrain from Conservative, Pro-Life, Christian and other criminal speech. Politicians running for office will have to limit what they say in campaign rhetoric to ”non-criminal” speech or face criminal prosecution.
  The Party has already shown the capacity to control the outcome of elections themselves. It will then also control who is allowed to run for office.

  I Frankrike har vi sedan terroristdåden 2015 ett permanent undantagstillstånd och nu i dagarna arbetar regeringen på ett lagförslag om ett permanent utegångsförbud av sanitära skäl. För ett par veckor sedan gjorde Macron i en intervju ett kryptiskt uttalande som gick ut på att han kanske inte ställer upp som kandidat i valet 2022. Somliga tolkade det som att det inte blir något val alls. Dystert i kubik!

 7. Åke Sundström skriver:

  Dystra funderingar ligger nära till hands, det är sant. Men att pengarna skulle vara slut redan nästa jul är förstås en överdrift. Jag tror tvärtom att de flesta pengarna finns kvar även då, men att problemen fortsätter att ackumulera. Jag gissar att vi befinner i början av en lång kris- och normaliseringsperiod, ett nytt 30-årigt krig i fredligare men väl så allvarsamma tider.

  Såvida nu inte Kristersson äntligen karskar upp sig och tar på sig det tunga saneringsuppdraget med stöd av SD. Vi har ju varit eniga om att skjuta på rätt pianister och just nu är det Ulf och hans alltför tyste partisekreterare som frihetsvänner har allra mest anledning att kritisera.

  Som du själv noterade: ”Oppositionen M, KD, SD sitter tysta som musen, för de vill inte ta över det skadskjutna landet.” Fast alla tre vill nog, stoppklossen utgörs av den moderaterna partiledning som inte har kurage att sätta ner foten. Ett historiskt svek, om nu partistyrelsen och kommunalrådsmaffian framhärdar.

  • Jan Andersson skriver:

   Exakt! Och varför gör inte några av de ibland så handlingskraftiga moderata kommunpolitikerna gemensam sak och åker till Stockholm och Kristersson och frågar varför i hela friden han bara smyger runt i kulisserna som en strykrädd hund istället för att leda en kraftfull och högst befogad opposition, precis så som varenda moderat väljare förväntade sig när de med en tydlig snörpning på munnen lade valsedeln i kuvertet och tänkte att denna gången måste det börja hända saker.

 8. Göran skriver:

  Når den nya pandemilagen klubbas igenom i Riksdagen kan vi räkna med en massa nedstängningar. Jag gissar att alla gym stängs ned först. Hur länge klarar de av att betala hyror innan de får försätta sig i konkurs?

  Eftersom jag är konspiratoriskt lagd, så är min övertygelse att regeringens mål oavsett om den skulle vara socialistisk eller något annat är att orsaka så mycket förluster hos folket som möjligt. Töm alla deras tillgångar och skuldsätt dem så mycket som möjligt; vilket är den moderna tidens kedjor. Sedan blir det lätt att motivera – lura medborgarna således – att acceptera den så kallade omställningen (The Great Rest). Eftersom denna omställning innebär minskat välstånd, så kan medborgarna lyftas upp till omställningen och därmed tro att det blev bättre.

  Det roliga med omställningen är att det går att skapa en i princip oändlig lista på saker och ting som inte kommer att fungera. Som exempel. Om man inte ska få äga något, varifrån får vi då incitamentet att driva ett företag? Och hur äger man sitt eget företag om man inte får äga något och vad händer med överskottet? Vad ska jag med ett överskott till? Kanske jag kan hyra en finare bil? Fast, då blir säkert någon kränkt och jag har en skränande mobb utanför min hyrda lägenhet i ett hus som ingen äger (?).

  • Thomas skriver:

   Dina frågor har jag som lantbrukare redan stått inför och insett svaret. Och det innebär att man kan inget bära med sig över gränsen.. Att allmänheten inte förstått att lantbruket redan har svaren, är också givet, men varför det är så får var och en själv fundera ut.
   Pandemilagen är också en funktion som är testad inom lantbruket, även om det inte verkar så.. Av det lilla man har hört talas om så är konstruktionen en kopia av kontrollsystemet inom lantbruket, med stödsystemen, med miljö-och djurskydd, med detaljerade föreskrifter.. och en kontrollapparat som är självfinansierad via avgifter… Lycka till! (CBDC kommer allt att kallas i stället för CAP som det heter för lantbruket..)

 9. Glenn skriver:

  Hej. Ni missar en av de stora grejorna : Solar minimum. Vi går nu in i en ny ” lilla istid”
  Googla fram Valentina Zharkova. Utifrån hennes forskning som verifierats av andra forskare är Latitude 45 grader gränsen mellan kallt och varmt kommande typ 50 åren. Det kan bli riktigt illa.
  Skillnaden mellan bättre bemedlade å dito mindre kommer att öka då naturen sätter igång på allvar
  Klimathysterin är verklig bluffagenda – bli inte varmare utan kallare.
  Solar Minimum är känt hos makthavare men inte en rad eller snutt i västmedia. I kina , Indien med flera länder är det uppe på bordet. Så, ny facism på g där (s) jobbar på bra ( kommunism på steroider), kommande krig, kommande digital valuta kopplad mot guldet ( global reset) osv. Härlig soppa. Kanske största depresssionen någonsin framöver.
  I USA å UK plus kanada kommer de första upproren mot förd politik. Inte osannolikt att militär får sättas in redan inom 1 eller 2 år. 325 miljoner amerikaner med än fler vapen. Tjena. allt är riggat. Stalin sa: det är dom som räknar rösterna som vinner. Hmmmm. Såja. Lugn.

  • Jan Andersson skriver:

   Mina lärare i folkskolan på femtiotalet lärde oss att det finns istider som kommer och går. Tråkigt, men inget att göra åt. Det var dock inget vi behövde bekymra oss om i vår livstid, och det har jag därför aldrig gjort en enda minut.

  • Thomas skriver:

   Man kan snappa upp litet uppgifter här och där.. Yngre Dryas, och Lake Mongo, eller vad de brukar skriva.. 12 000 år mellan varje fenomen.. snart dax igen. Nästa lilla istid har troligen redan startat. Uppgifterna om detta varierar då grunden till turbulensen visar sig som ekonomisk oro..och ingen vill erkänna den verkliga orsaken då fasaden, klimatbråket, blivit uppbyggd sedan länge via en lång politisk process.. Och nu efter nyår så blir det tydligen en fokusering på Klimatfrågan där SMHI tycks stå i centrum…

   • Åke Sundström skriver:

    Intressant spekulation, inte alls osannolik vad jag tror mig förstå. Vet dock ingenting om de två figurer som Thomas nämner. Och talet om ”ekonomisk oro” som trigger verkar långsökt – digerdöden var förödande, men dess finansiella konsekvenser var rimligen en bisak.

    Någonting för Mats att kommentera?

    • Thomas skriver:

     SMHI är synnerligen spännande… De skall tydligen få en central uppgift inom Klimatbråket. Deras nye GD har en spännande CV… och notera, ni som kollar SVT, vilka som yttrar sig i Klimatfrågan… Det är inte bara ”Väder-pär” nu…

    • Glenn skriver:

     Jag försöker pussla lite här, lite där. Är det inte ” konstigt” att inte en bokstav hörs om Solar minimum samtidigt som agendan är att få oss att motverka uppvärmningen som vi tydligen bidrar med ? JAN Andersson : skönt å glida med. Kanske enda vettiga taktiken.:) Är der inte konstigt att Kina bygger städer i Afrika, järnvägar, hamnar å köppalats? Städerna är tomma. Samma i vissa områden i Kina. Är det inte konstigt att Tyskland kina mfl utvecklar artificiella solar? Vad skall man med dom till ? Och ponera vidare : om vädret kommer att påverka matförsörjningen, vart vill folk ta vägen då ? Och får dom / vi det ? Och är det tillfällighet att vi förväntas äta köttimitationer och vegankäk i framtiden? Nån som ser nån koppling ? Om missväxt sker , då ryker ev djurbesättningarna – inget käk till dessa. Nåväl. Nu har jag spritt konstig info men på tuben finns material om detta. Den som söker finner. Man kan dra ut svängarna ännu mer om man försöker koppla i ihop det som sker nu. Men då blir det suck, jättespekulation.

    • Mats Jangdal skriver:

     Yngre Dryas är väl en period och Lake Mongo möjligen en sjö, om det nu inte är tillmälen av något slag.
     Visst blev digerdöden ett hårt ekonomiskt slag, handel och produktion minskade under lång tid efter.
     Bisak, till vad då?
     Att vi lever övertid i nuvarande mellanistid är nog alla seriösa bedömare ense om. Hur man utifrån det kan vara rädd för lite värme begriper jag inte.

     • Thomas skriver:

      Troligen är Glenn och jag inne på samma spår..

     • Åke Sundström skriver:

      Bisaken, där uttryckte sig Thomas lite kryptiskt, Var det dåtid eller nutid han åsyftade när han hävdade att ”grunden till turbulensen visar sig som ekonomisk oro”. En bisak både då och nu, för ingen har väl påstått att den förmenta turbulensen på medeltiden hade med digerdöden att skaffa?.

      Det hade inte ”oron” oron på 80,talet heller. IPCC tillkom under ledning av Olof Palmes torped i FN-skrapan. Denne iscensatte en politisk kupp. Som svaldes av övriga västliga delegationer med likartade avsikter: nämligen att stötta den kärnkraftsindustri som (redan då) var på väg att slås ut av det billiga kolet, men som tack vare klimatnojan fick en liten respit.

      Har vi inte varit eniga om den historieskrivningen, Mats? .

      • Mats Jangdal skriver:

       Nu genar du i hörnen igen, Åke, och påstår saker som i sin tolkning inte alls blir sanna!

       Menar du verkligen att digerdöden inte påverkade den tidens ekonomi, varken för stater, företag eller människorna?

       Palme dog -86, IPCC bildades -88 och var främst en produkt av Palmes kompis Brundtlands ansträngningar.
       Att Palme på 70-talet var värd för Stockholmskonferensen spelade in.
       Att Palme ville starta klimatlarmet för att rädda kärnkraften är din tolkning. Jag låter dig ha den, men har ingen bestämd åsikt.
       Att andra länders ledare skulle ha hoppat på klimatcirkusen för att rädda sin kärnkraft tror jag inte alls på.

       Vi är inte alls ense om något bara för att du påstår något och jag inte anmäler annan åsikt. Det gäller aldrig någonsin! I affärer kallas det negativ avtalsbindning, och är olagligt i Sverige. Det ska en ekonom veta.

       • Åke Sundström skriver:

        Fler genade hörn än jag har anledning att kommentera. Men tack för ynnesten att tillåtas ha en bestämd åsikt om Palmes syfte med klimatlarmet (där jag för övrigt vet mig kunna leta fram belägg för att du instämd, men för dagen avstår).

        • Thomas skriver:

         Enligt Torsten Nothin så var det Erlander som under kriget (som polisminister) ändrade svensk politik i en fascistisk riktning. Palme blev senare en ”naturlig” fortsättning…

         • Åke Sundström skriver:

          Låter osannolikt att Nothin kallat Erlander fascist, men återkom gärna med citat eller länk till avsnittet ifråga.

   • Jan Andersson skriver:

    MSM inklusive SVT och SR är företag även om finansieringen för några garanteras helt eller delvis av staten via skattemedel. Provat i Sovjetstaten med känt resultat – ingen vet om det de just konsumerat via syn och/eller hörsel är sant eller lögn, ensidigt, vinklat, uppförstorat eller konstruerat.

    Och varje dag måste man producera något för att motivera sin existens; prenumeranter och skattebetalare blir lika sura om dagens förväntade heta nyhet bara skulle redovisas som ”Idag har inget av allmänt intresse hänt” även om det ofta nog är sant.

    På det sättet och av den anledningen förvandlas allt till en egendomlig show eller på svenska: ren underhållning. Nyhetsuppläsarna har mycket riktigt också blivit mer och mer skådespelare som försöker övertyga tittaren även med minspel och röstläge att det de just säger måste tolkas på ett visst sätt.

    Och det verkar gå hem i stugorna. Vi kan låtsas att det är OK, eller på svenska acceptabelt, men eftersom trovärdigheten saknas helt är det just vad det inte är. Särskilt inte när vi tvingas att betala för något som inte fungerar; inte är lämpligt för sitt avsedda ändamål.

    Varför finns alla dessa media kvar när alla och hela svenska folket skulle vinna oändligt mycket på att ägna sig åt något annat och inte slänga bort X antal år av sina liv i TV-soffan?

 10. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Tom Cotton Joins Lindsey Graham To Break With Donald Trump-Backing GOP Senators
  1/4/21

  https://www.newsweek.com/tom-cotton-lindsey-graham-trump-gop-senators-object-1558657?piano_t=1

  Mvh,

  • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

   Trump’s Leaked Tapes Are ‘Far Worse’ Than Watergate
   04 JAN 2021

   Utdrag:
   ”Now, Carl Bernstein, whose journalistic reporting broke the Watergate story, has described Trump’s call as ‘far worse’ than the 1972 scandal.”

   ”Bernstein’s reporting led to the resignation of President Richard Nixon over his administration’s continuous attempts to cover up the break-in of the Democratic National Committee headquarters at the Watergate office building in Washington DC.”

   ”‘It’s not déjà vu. This was something far worse than occurred in Watergate. We have both a criminal president of the United States in Donald Trump and a subversive president of the United States at the same time in this one person,’ Bernstein told CNN.”

   ”‘This is the ultimate smoking gun tape. It is the tape with the evidence of what this president is willing to do to undermine the electoral system and illegally, improperly and immorally try to instigate a coup.’”

   https://www.unilad.co.uk/news/trumps-leaked-tapes-are-far-worse-than-watergate/

   • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

    SÅ FARLIG ÄR TRUMP!!

    All 10 living former defense secretaries issue a warning to Trump over threats to use the military to dispute the election
    8 hours ago

    Utdrag.
    ”All 10 living former US defense secretaries — both Republicans and Democrats — wrote a Washington Post op-ed article urging President Donald Trump to refrain from using the military to interfere in the 2020 election.”

    ”The signatories stressed that involving the military in election disputes could result in criminal charges.”

    ”Trump has repeatedly suggested there may not be a peaceful transfer of power and is said to have entertained suggestions that the military step in to help him dispute the election.”

    https://www.businessinsider.com/washington-post-editorial-from-dod-secretaries-warns-of-military-use-2021-1?r=US&IR=T

    Mvh;

    • Mats Jangdal skriver:

     Den korrekta slutsatsen torde vara att så farlig är den globalistiska maffian!

     Nu sviker de fega människorna. Helt enligt erfarenheterna från alla revolutioner att förräderi är endast en fråga om tidpunkt. Hade de trott att systemet skulle försvara Trumps rättvisa seger hade det varit tvärtom.

     • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

      ”Nu sviker de fega människorna.”
      Mats, menar du att de människor som, ännu i USA, följer egna etiska regler och ett moraliskt handlande är fega och har därigenom svikit hela den amerikanska befolkningen och deras konstitution?

      Det är även förvånande att inga av nu invalda republikaner har hävdat att valfusk förekommit, då de valdes.

      New Congress sworn in with 2020 tensions still simmering, Georgia runoff looming

      Utdrag;
      ”Directly addressing the lawmakers’ plan, Rep. Chip Roy, R-Texas, objected to the seating of members of Congress in states where Republicans had alleged election fraud, forcing a procedural vote. If the presidential election results needed to be reviewed, Roy argued, the integrity of House lawmakers’ elections should be too. And the third-ranking House Republican, Rep. Liz Cheney, R-Wyo., circulated a memo among House Republicans Sunday morning calling the objections ”directly at odds with the Constitution’s clear text and our core beliefs as Republicans,” according to a source familiar with the memo.”

      https://eu.usatoday.com/story/news/politics/2021/01/03/congress-house-senate-members-sworn-covid-19-rages/6410063002/

      Mvh,

      • Mats Jangdal skriver:

       O, ja! fegheten och anspassligheten är monumental, där som här!
       Som jag skrivit tidigare är det helt otänkbart att medelklassen övergav Trump så som det manipulerade valresultatet ger vid handen.
       Det finns dessutom så många exempel på dels aktivt sabotage mot valet, dels matematiska, statistiska orimligheter som kan hänföras till dominionmaskinerna, att slutsatsen endast kan bli ett omfattande valfusk!

       • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

        ”Som jag skrivit tidigare är det helt otänkbart att medelklassen övergav Trump så som det manipulerade valresultatet ger vid handen.”

        Mats, du menar kanske att den vita medelklassen inte övergav Trump?

        Hur kan du, Mats, fortsätta att påstå att valresultatet manipulerats trots att inga amerikanska rättsinstanser liksom ansvariga inom Trumps egen administration funnit att så skett?

        Det har inte heller kunnat bevisas att ”Dominion-maskinerna” orsakat någon omfattande valfusk. Dessutom har alla röster i de s.k. ”vågstaterna” räknats om röst för röst både en och två gånger.

        BARA BEVISAD FAKTA RÄKNAS!!

        Mvh,

        • Mats Jangdal skriver:

         Jo, det finns bevisat fusk, men det redovisas inte i MSM.
         Rättsinstanserna har också visat sig vara korrumperade. De avfärdar stämningar utan att ens försöka förstå. Viss framgång har nåtts i rätten, i Georgia.

         Att räkna falska röster en gång till visar bara hur korrupt systemet är. När det har avgivits 200.000 fler röster i Wisconsin (fel, ska vara Pennsylvania) än det noterats röstande måste man inse att något är gravt fel.
         Eller hur?

         • Åke Sundström skriver:

          Tror du är på rätt spår, även min favoritskeptiker, Ed Berry, anser att fusket är bevisat, Men kanske inte sista ordet är sagt?

Kommentarer är stängda.