Pengarna eller livet!

Vissa saker blir allt tydligare för varje dag, även om det ibland påminner om en fars. Staten betraktar sig själv som ägare av allt. Därför har staten rätt att begära sin egendom, sina pengar tillbaks. Medborgarna har endast haft detta till låns nämligen.

Egentligen vill staten inte ha hand om allt den äger, för den kan inte sköta det. Inte något. Därför måste undersåtarna, medborgare, löntagare, entreprenörer och företag sköta all produktion. Staten ser sig själv som en god maffia. Mot att alla betalar beskyddarpengar till staten blir deras verksamhet skyddad mot – Staten!

Men ibland har staten spenderat pengar som den inte har samlat in ännu. Då måste undersåtarna betala mer till staten för sitt beskydd. Det är ju rimligt. Man kan nämligen inte vänta sig att staten ska snåla med sin egen verksamhet. Därför kan staten besluta att 7000 skogsägare i Norrland måste avstå rätten att avverka skog på sin egen mark, skogen är tekniskt sett ( i statens ögon) egentligen inte deras och nu behövs den bättre för att göda samvetet (täppa till truten) på en av statens sockpuppets, nämligen miljörörelsen.

Du som under viss protest betalat beskyddarpengar till staten för sådant som lagfart, miljökontroll, fastighetsskatt eller något annat som staten säger att den måste ta betalt för, för att skydda din egendom eller dina grannars, nu vet du att staten inte är att lita på. Precis som med den vanliga maffian är det de utsugna som tvingas betala mer när maffian klantat sig på annat håll.

När regeringen och dess stödpartier säger att 100% i skatt ”för de rikaste” kanske inte är nog för att betala för välfärden. När regeringens partikamrater, kommunalråden ute i landet kräver höjd skatt på allt för att skydda deras verksamhet. När klimatskatterna höjs, när vaccintvång införs och godtyckliga nedstängningar beordras för olika verksamheter inklusive rent privatliv, då är det bara ytterligare sätt att manifestera att du undersåte tillhör staten, kropp och själ!

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Pengarna eller livet!

  1. Thomas skriver:

    Som sagt… När nu Bryssel vill ta med skogen i CAP så är naturligtvis olika svenska politiska intressen med på tåget.. (Vi har ju hela klimatcirkusen som mall). Så att hitta på olika moment i denna ”new green deal” kan ju bli en framgångsrik politik för egenintresset..(Väljarna finns ju ändå inte i Fjällvärlden..)

  2. Dandersan skriver:

    Äh-
    Om du äger en fastighet i staden får du finna dig i att begränsa ditt ägande lite för det allmännas bästa.
    Jordbrukare får också hålla sig till vissa regler även inom sina marker.
    Fjällnära skog får väl också vara ett intresse för oss alla oavsett vem som äger den.

    • Jan Andersson skriver:

      Vad har de som bor i mellan- och sydsverige för intresse av fjällnära skog? Vi vet inte ens vad det är för något. Jag har sett martallar på bild, men det är nog inte de som avses?

    • Göran skriver:

      Att begränsa ägandet är inte en åtgärd som är till det allmännas bästa. Det är privat ägande som skapar välstånd. Ska staten kapa åt sig mer får allmänheten den sämre.

  3. Jan Andersson skriver:

    Jag kan garantera att det är exakt så Staten ser på medborgarnas pengar: allt ägs av det offentliga, men du får disponera en summa varje månad som motsvarar din samhällsnytta. Om du är arbetsför, vill säga, annars får du en allmosa av Staten. För pengarna går ju alltid snabbt tillbaka till Staten igen: källskatt, moms, bensinskatt, elskatt, realisationsvinstskatt, förr fastighetsskatt, förmögenhetsskatt, arvsskatt, you name it. Samt tvingande mediaskatt för TV och radio, en skam.

    Normalt ska pengar gå ograverade genom många händer för att hålla sysselsättningen och yrkeskunnandet på hög nivå, men genom konsumtionsskatterna sjunker värdet så snabbt att det är svårt att köpa något för restbeloppet efter ett par transaktioner. Alla med skattefinansierade jobb har ju en fiktiv lön, eftersom samma hand som ger tar tillbaka skatten direkt, det som står på lönebeskedet är alltså bara en räkneövning.

    Att det är ett problem kan man tydligt se eftersom ingen i offentligheten vill minska eller ens diskutera problemet. En del är till och med stolta över att Sverige ligger i skattetoppen. ”Rika” antas simma i sina guldmynt när skatter på 100% kan diskuteras på fullt allvar. I själva verket är pengarna investerade och kan inte beslagtas utan negativa konsekvenser för alla.

    Det privata näringslivet lever på snabbrörlighet, kunskap och inlevelseförmåga, något som saknas fullständigt hos våra myndigheter, utom möjligen när de förstår att andra ibland tjänar mer är dem.

    https://kvartal.se/artiklar/overproduktion-av-eliter-bakom-polarisering/

    • K skriver:

      Tack för länk!
      Saknade den här kopplingen mellan mina favoriter Kyeyune och Yarvin.
      (https://graymirror.substack.com/p/5-the-land-its-people-and-their-dogs)

      Kyeyune/Turchin:
      ”Ett viktigt kännetecken för denna elit är att den är extremt mån om så kallad “credentialing”, krav på formella akademiska kvalifikationer. Högskoleutbildning är dess mest grundläggande krav och den fungerar som en sorts klassmarkör.”

      Yarvin:
      ”An armiger (rhymes with “integer”) is anyone entitled to a coat of arms. A little leap of metaphor turns medieval heraldry into modern education. The world of the armiger is the world of legitimate credentials.”

      Och så vidare.
      Dags att läsa Turchin direkt.

    • Mats Jangdal skriver:

      Överproduktionen av eliter har varit uppenbar länge. Den måste med nödvändighet bli allt tydligare med den utveckling som i tur och ordning inneburit; industrialisering, mekanisering, automatisering, robotisering och artificiell intelligens.
      Därmed är vi tillbaks till demokratins ursprung. I det antika Grekland gällde demokratin endast en begränsad elit – jordägarna. Ägarna kunde med hjälp av slavsystem och underordnad personal ägna sig åt annat än fysiskt arbete, som filosofi och vetnskap.
      Eftersom tillågngen på jord var begränsad, i princip fast, kunde inte eliten bli större. Eliten behövde därför inte heller konkurrera nämnvärt inbördes. Detta ändrades med det expansiva romarriket. Eliten växte och degenererade i en del som kämpade om makten och en annan del som grävde ner sig i lyxkonsumtion och njutningslystnad.
      Efter romarrikets fall fick vi en ganska lång period med relativt stabil elit, adeln. Det samhället var extremt hierarktiskt och oflexibelt, med ankomsten av merkantilism och industrialism var det dödsdömt.
      Nu har industrialismen och dess fortsatta utveckling återigen producerat en för samhället betungande elit som på något sätt måste reduceras. Eliten slåss internt men låtsas utåt som om inget hänt.

  4. Göran skriver:

    När löntagarfonderna skulle införas skapade alla större företag i Sverige en plan på hur de skulle flytta sin verksamhet ut ur Sverige.

    Skatterna når alltid en topp där ett företag måste ta ställning till att likvidera företaget eller flytta det till ett annat land. Att flytta ett tillverkande företag sker inte så lätt, men lättare än de flesta tror. Däremot är investeringar väldigt lätta att flytta på och det lär vara de som försvinner först, vilket får ringar på vattnet.

    Den stora massan tror att ett företag försöker betala så lite skatt som möjligt för att ägarna ska få mer i fickan. De flesta företag vill ha så stor vinst som möjligt för att använda den till att utveckla företaget. Låg skatt betyder snabbare växande företag, vilket innebär fler arbetstillfällen.

    Donald Trump sänkte skatterna ganska rejält i USA och de totala skatteintäkterna ökade.

    • Jan Andersson skriver:

      Många företag planerade av nödtvång en väg ut från den förödande konfiskation av privata företag som Olof Palme faktiskt på fullt blodigt allvar planerade; Sverige skulle bli ett nytt lyckorike typ Shangri-La, DDR eller hans favorit Kuba. Och många företag gjorde också slag i saken och flyttade, kronjuvelerna IKEA, TetraPak, ABB med flera.

      IKEA ville inte tappa sin svenska identitet och målade husen gulblå som svenska flaggan. Fortfarande tappar därför de flesta svenskar hakan när man säger att IKEA har haft sitt säte i Nederländerna i över fyrtio år.

      Men det värsta var det som inte syntes så tydligt: de flesta företag slutade att investera när de inte längre skulle kunna förvalta aktieägarnas pengar, och Sverige förlorade för evigt flera års utveckling till konkurrenterna i andra länder där regeringen stöttade och vårdeade sig om sina bästa värdeskapare utan att driva personliga hämndmotiv.

      Men Olof Palme blev nästan folkkär fast han stod för en undergångpolitik, och idag röstar samma människor i stället för klimatrestriktioner och fri invandring med ofattbart dåliga konsekvenser för Sverige. Länder som fortfarande drivs av förståndiga människor rusar ifrån oss i utvecklingen och konsekvenserna är redan tydliga: planerad brist på elektroniska komponenter och den snabba flytten av Europas bilindustri till Sydostasien.

      Det är märkligt att denna sedan länge välkända erfarenhet inte för länge sedan kastat ut allt vad demagogisk vänsterideologi heter från allt inflytande. Sverige har backat i jämförelse med våra konkurrentländer i över femtio år. Nu ser ingenting speciellt bra ut, politiken har styrt käpprätt fel hela denna tid.

      Nu måste nog den tysta majoriteten mobiliseras för att bromsa och försöka vända trenden. Men det är inte lätt när de flesta har statligt betalda PK-media som sin främsta ”kunskapskälla”.

      • Mats Jangdal skriver:

        En bra sammanfattning som jag skriver under på helt och hållet.
        Har själv upplevt samma sak och försökt berätta det för folk, men indoktrineringen sitter djupt i svenska folket.
        Det är som borgerna i Star Trek. Tror inte det är en slump att det kollektiva folket kallas Borg och den anonyma 7of 9 innan kollektiviseringen hette Annika.

      • K skriver:

        ”Länder som fortfarande drivs av förståndiga människor rusar ifrån oss i utvecklingen och konsekvenserna är redan tydliga: planerad brist på elektroniska komponenter och den snabba flytten av Europas bilindustri till Sydostasien.”

        Kommer ni ihåg översvämningarna i Sydostasien … för några år sedan?
        Världen fick (tillfälligt) brist på hårddiskar. Det visade sig att – om jag rätt missminner mig – fem av de sex största fabrikerna för motorer till sådana låg i Thailand!

  5. Samuel af Ugglas skriver:

    Det kommer inte att bli några förändringar i Sverige förrän hyllorna i ”MATTEMPLEN” gapar tomma.
    Socialisterna har haft en viss ”flair” att balansera tillförseln på en knivsegg och de tidigar självständiga lantbrukarna har blivit marionetter mycket tack vare LRF, Lantbrukarnas Riks Förbund.
    Undrar hur länge det håller?

    • Jan Andersson skriver:

      De duktiga livsmedelskedjorna har redan massor av alternativ på hyllorna, ofta billigare, och om du har med dig ett förstoringsglas till butiken kanske du även kan läsa innehållsförteckningen, som ändå inte säger så mycket eftersom det inte är ett EU-krav att till exempel ursprungsland skall anges.

      Svenska varor, som vi alltid föredrar, bör vara (nästan eller helt) obesprutade osv. och med naturligt rik smak för att motivera ett något högre pris. ”Svenska” varor som bara är förpackade i Sverige är en ren bluff. Vi uppskattar inte konstgjorda smaker även om de framtagits med hjälp av några kända kryddor. Det lär finnas över 150 olika smakämnen i jordgubbar, hur många finns det i konstgjord jordgubbsessens?

      Jag brukar fotografera etiketterna med mobilen i butiken och sedan läsa på min högupplösta stora skärm hemma.

      Stjärnkrögarna Tore Wretman och Verner Vögeli var båda på sin tid övertygade om att svenska råvaror var ”världens bästa” fast inte svenskt kött, förstås, som aldrig smakar något alls. Det var då… nu gäller det för Japan.

      Jag tycker överlag att allt har blivit sämre, och när våra ungdomar anser att hamburgare och kebab, båda med uselt kött, och pizza är ”husmanskost” så vill man skrika högt.

      • K skriver:

        Man vänjer sig vid vad man får. De som bara sett filmer gjorda de senaste tjugo åren tror att det måst vara fladdrande kamera, snabba klipp, och omöjligt att se vad som händer.

        (Men. Se analysen av första Bourne Identity-filmen för att se hur detta kan användas medvetet av skickliga regissörer. )

  6. Niklas skriver:

    Staten lever på skatter och skattetrycket lär öka ända tills folket säger ifrån på skarpen och vågar kortslutning systemet. Å det lär inte ske förrän alla skatter synliggörs.

    Alltså, bort med källskatten och låt varje medborgare själva betala in både skatt och s.k. arbetsgivaravgift. Synliggör också priserna utan skatt vid t.ex. bolaget och bensinpumpen.

    Först då finns det underlag för att sätta stopp för den stora konfiskationen av var och ens egendom.

    • Göran skriver:

      Bra idéer, men finns det egentligen något intresse att visa upp skatten. Varje bensinbolag skulle enkelt kunna skylta med alla skatter på bensin eller diesel.

      Den lata befolkningen vill nog bara se vad de ska betala totalt och inte vad de betalar för. Jag har sett videos med folk från andra länder som tycker att det är så bra med totalpriset märkt på hyllan än att få ett tillägg i kassan.

      Vi vet vad vi betalar men vi vet i princip ingenting om vad vi får för pengarna.

      • Niklas skriver:

        Låt oss säga så här: om du som idag bara ser totalpriset, så lär du knappast protestera mot att si sådär 70% av bensinpriset är skatt. Om folket däremot ständigt ser bensinpriset med och utan skatt, så lär det lättare bli protester mot skattetrycket.

        Alltså så länge som skatterna döljs, så lär livet fortgå som vanligt. ”Buissniss as usual”. Å vi vill väl ha en förändring på detta område…

        • Göran skriver:

          Du har absolut rätt i att folk borde exponeras för hur mycket skatt det är på tjänster och varor. Det är även en massa dolda skatter i en vara.

          Köper du en livsmedelsprodukt, är det inte bara moms på den utan i priset ingår, skatter på arbete, transportskatter, energiskatter, fastighetsskatter, vinstskatter m.m.

          Hur många tänker ens på att när de köper el, så ingår i priset fastighetsskatt? På allt vi konsumerar ingår oregistrerade skatter.

          • Jan Andersson skriver:

            Vet svenska folket att en stor industri på ett avskilt område dit allmänheten saknar tillträde, med staket runt om, portvakt som öppnar en spärrbom, och området fyllt med byggnader en gång uppförda för ett visst tekniskt ändamål och inget annat, också betalar miljoner i fastighetsskatt?

            En byggnad som svårligen kan användas till något annat om industrin läggs ner, är mycket ”billigare” än ett generellt hus, såna som byggdes förr i tiden av tegel och betong.

            Nu tvingas man bygga tunna demonterbara plåthus med mellanplan av gallerdurk för att hålla nere skatten.

    • Samuel af Ugglas skriver:

      Undrar hur många som hade varit villiga att betala ”Bill Gates” giftspruta mot ett kinesvirus om vi tvingats göra det med beskattade pengar?
      Det där med ”gratis” sjukvård har sina sidor.

      • Göran skriver:

        Det mesta av sjukvården borde betalas ur egen ficka. Är man rökare, då ska man betala för de skador den orsakar på sig själv. Större delen av alla som får diabetes 2 bör betala både vård och mediciner ur egen ficka. Det är sjukdomar som man skapar själva.

        I princip borde endast akutsjukvård gå via det allmänna. Allt som kan klassas som livsstilssjukdomar ska betalas ur egen ficka. Sjukvård för alla under 18 år kan gå via det allmänna, men från och med att man blir myndig är det ens egna personliga ansvar att ta hand om sin hälsa.

        • Jan Andersson skriver:

          Hur gör man i länder som har det systemet och alla brukar teckna privata sjukförsäkringar istället? Gäller en hälsosam livsstil och årliga läkarbesiktningar för att hålla premien på en rimlig nivå?

  7. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

    Så sant.

Kommentarer är stängda.