Amerikansk politik raserar allt

Lite skåpmat om hur dåligt amerikansk politik fungerar på hemmaplan och jag har inte ens nämnt flykten från afghanistan.

Det är förtroendet för politiken, för demokratiska val, för konstitutionen, för rättsväsendet för friheten och för framtiden som förstörs. Det följer precis den utveckling Bezmenov redovisat för kommunistisk destabilisering innan totalitärt maktöveratagande av ett land.

Om det falska upproret den sjätte januari, där ”shaman-killen”  nu fått en psykiatrisk diagnos.

Striden om Ashli Babbits eftermäle (hon som mördades av en civilklädd vakt.

Vad blir konsekvensen, om någon av Arizonas granskning av valsedlarna, som visar på avsiktligt fusk?

Kongressledamöter utmanar talmannen Nancy Pelosis krav på att alla har ansiktsmask i parlamentet.

Nu har fyra av de poliser som var på plats i Kapitoleum den 6 januari ”begått självmord”. Det är en klar anomali mot normal statistik.

Men det finns hopp, i Kalifornien hålls misstroendeomröstning om guvernör Gavin Newsom.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Amerikansk politik raserar allt

 1. Thomas skriver:

  Om man skall tro en del, bara en liten del, av vad som sprids så är kaoset totalt….
  Till viss del kanske man kan se att det faktiskt sker stora förändringar, som att IMF och SDR tydligen tar över efter petrodollarns fall den 15 augusti, när USA lämnade Afghanistan – exakt femtio år efter att Nixon skapade petrodollarn…
  Den oro som man kan se på börsen är möjligen en försmak av vad som komma skall…
  Spännande tider.

  • Thomas skriver:

   Det som skett i Afghanistan påminner om hur UK agerade när de lämnade arabvärlden hux flux en dag där tydligen Förenade arabemiratens ledare som hade hoppats på ett fortsatt samarbete med UK plötsligt såg sig stå helt ensamma mot Irans ambitioner på andra sidan viken….
   UK blev aldrig det samma efter det…
   Och USA är nog i samma situation…
   Detta är liknande det som USA – Ma bin Ladin skapade för snart tjugo år sedan.. om det nu var han som var orsaken… Det är också en bemärkelsedag om några veckor…

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Saxat på PJ media:
  Why Trump Was Driven from Office: https://pjmedia.com/columns/david-solway-2/2021/08/20/cutting-to-the-chase-why-trump-was-driven-from-office-n1471233
  Inte ett dugg komplicerat!!!

  • Göran skriver:

   Ett litet fel i punkt 2, att Donald Trump inte hade någon militär erfarenhet. Donald Trump började faktiskt sin karriär som militär och var det i fem år. Källan till att han inte har varit militär är Vox, så de vill nog skriva om historien.

   Ska man sammanfatta anledningen till att Donald Trump drevs ut ur Vita Huset är det, att han fick alla andra politiker att se ut som inkompetenta idioter, både demokrater och republikaner.

   Ta bara nuvarande president Joe Biden, som i princip inte har åstadkommit något av vikt under sin 40-åriga politiska karriär.

 3. Göran skriver:

  Det som hände den 6 januari 2021 beskrivs som de värsta angreppet på demokratin i USA. I princip hände inte speciellt mycket.

  Historien glömmer snabbt. Nu kommer jag inte ihåg följande i detalj, men i stort hände följande. Tre kvinnor bombade bland annat kongressen. De dömdes till 50 års fängelse. Bill Clinton benådade dem efter 3 år. Den ena av dessa kvinnor bildade sedan Black Lives Matter.

  Man kan undrar hur det kommer sig att typer som George Soros stödjer marxister, kommunister och vänstern. Svaret är enkelt. De är lätta att kontrollera på grund av att de har sådan enkelsidig syn på allt.

  I morse läste jag slut på en roman från 1974. Den handlade delvis om konflikten mellan judar och araber och hur araberna ville tackla det problemet., delvis om hur kapital vill tackla konflikten och hur vänster vill tackla konflikten. Kapitalet vill bygga upp arabländerna med kapital medan vänstern vill föra krig. Varför skriver jag detta? På grund av att konflikten är likadan idag. Ingenting förändras mer eller mindre från vänsterns sida. Det handlar bara om våld.

  • Åke Sundström skriver:

   Soros rent personliga politiska agenda är nog en viktigare faktor än att vänsterfolk skulle vara så väldigt lättstyrda.

 4. Göran skriver:

  Angående misstroendeomröstningen i Kalifornien. Den ska ske via brevröstning. De som röstar ska göra två val: 1) Säga ja eller nej till att avsätta guvernören, 2) rösta på en annan person om de svarat ja.

  Nu visar det sig att brevröstningen är designad på sådant sätt att det går att se utanpå kuvertet om man ha röstat ja eller nej på att avsätta guvernören. Kan det vara en förberedelse för valfusk? Det går således att ta bort ja-röster innan de ens lämnas till valräkning.

Kommentarer är stängda.