Miljötalibanerna och hotet mot landsbygden

Länsstyrelse och kommun tvistar om vems tolkning av miljölagstiftningen som gäller för en kommersiell vattentäkt vid Dalälven, och därmed även för kringliggande verksamheter så som jordbruk. Konsekvensen blir i alla händelser kraftigt begränsande för en traditionell småbonde och boende i området.

Lönsamheten för produktionsjordbruket störtdyker. Alla insatsmedel har blivit mycket dyrare, regler och deras uttolkningar blir hela tiden mer krävande. Men det är inte bara i Sverige, över hela världen varnas för livsmedelsbrist. Till dels beror varningen på att Covid sätter käppar i hjulen för transporter av olika slag.

Inte heller kan man vara säker på att få ersätta ett nedbrunnet hus med ett nytt när kommunal byråkrati är oresonlig. Att vara politiskt engagerad i ett annat parti än det styrande kan vara direkt farligt för den egna ekonomin och själsfriden.

Ingmar Ögrens nedbrunna hus
Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Miljötalibanerna och hotet mot landsbygden

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Den här gården och verksamheten där fanns väl långt tidigare än den vattentäkt som behöver ”skyddas” från omgivningen.
  Det ligger väl på ”vattentäktens” ansvar att anpassa, placera, och utforma sin verksamhet så att den inte påverkar omgivningen negativt.
  Kommer det sedan en ”ny” verksamhet, så skall väl den prövas kunna etableras utan att det stör bland annat vattentäkten och de andra verksamheter som redan är etablerade i grannskapet.

  Eller???

  • Mats Jangdal skriver:

   Inte enligt svensk lag. Många vill att det ska bli så. Motioner har lagts i riksdagen, men miljölagtstifningen tar inte hänsyn till det. Nästan tvärtom.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Säger bara, vem var ”professor” Lennart Holm?
  I mina ögon den näst Palme mest ondskefulla marxistiska varelse som vandrat på svensk mark.
  Hämndgirigheten tog sig i uttryck i den svenska PBL (Plan och Bygg Lagen).
  Vilket kommunalt ”byggnadskontor” man än kommer in på i Sveriges land luktar det och stinker efter just Lennart Holm!!! Vet inte om det var han som influerade Hjalmar Mehr att störta centrala Stockholm i aska och grus på 60 & 70 talet.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  ”Som tur är” avser inte jag att bygga någonting i Ulricehamn. De har skaffat sig en stadsarkitekt med en diger meritlista. Stackars Ulricehamnsbor.
  https://avmaskerat.com/vansterextremisten-rebecka-engvall-ulricehamn/

Kommentarer är stängda.