Den skadliga vindkraften

Det kanske verkar lite konstigt idag, inte mycket egen text. Men budskapet är viktigt och väl berättat av andra. Det är dels Vindkraften del 1 o 2 som gjorts av eller i samarbete med tidningen Samhällsnytt.
Dels är det en lokal historia från Gunnarsbyn, där lokalbefolkningen samlats för att berätta om sin kamp.

Gunnarsbyn

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Den skadliga vindkraften

 1. Göran skriver:

  I miljöhänsyn och klimatkris får man förstöra hur mycket som helst.

  Den där idioten från Vattenfall har gått en kurs i vad man ska säga vid sådana här möten. Hon använder samma ord som jag har hört från flera sådana här möten.

  Nä, byborna i Gunnarsbyn skulle ha doppat henne i kära och fjädrar och slängt ut henne från byn.

  • Göran skriver:

   Och naturligtvis heter det tjära eller stavas så, så klart.

 2. Dandersan skriver:

  Vindkraft är bra-när och om det blåser.
  Nu när elsystemet havererat så blåser det lite och svaret på de dyra elpriserna är INTE mer vindkraft! Ej heller mer elledningar!
  Klipp dem som går till kontinenten i stället.
  Avslöjas idag att vi får elpriser kopplade till gaspriset på kontinenten, något EU tydligen drivit på, gissar att politikerna har varit naiva. Peter Eriksson (fd MP) talade om behovet av koppling till kontinenten. Tack för den!
  De har gas som bas för värmeproduktion, det saknar vi!

  • Göran skriver:

   Vindkraftverken är inte ens bra även när det blåser. För varje watt installerad vindkraft behövs lika mycket stabil kraft för att kunna hålla frekvensen.

   Du skulle aldrig kunna koppla en förbrukare direkt mot vindkraftverk. Det behövs något stabiliserande också, såsom annan kraftproduktion eller batterier som håller den belastning förbrukare behöver när vindkraftverket hux flux levererar för lite. Vindkraftverken levererar aldrig en jämn energinivå.

   Att använda vindkraftverk som basenergi är direkt korkat och fungerar inte. Det är bara politiker som tror det och resten av fårflocken som tror på klimatkris, plus ingenjörer som vet det men som håller käft för brödbiten på bordet. Alla vindkraftbolag är bedragare.

   Det finns bara ett försvar för vindkraft och det är som komplement där annan energi inte finns, såsom någon ödslig plats där vanlig el-leverans inte finns. Då kan den spara in lite diesel.

   • Benny skriver:

    Jo, men att försöka förklara det här till folk som inte begriper! Det säger ju sig själv att koppla på vindkraftverk som alla i stort sett roterar med olika hastighet beroende på vindförhållanden och storlek skapar ett elsystem som inte är stabilt. Man kan undra över vad det är för ”ingenjörer” som lyckats lura i godtrogna politiker om att vindkraft är bra att bygga ut? Det här är ju baskunskaper för den som läser ellära på lite högre nivå än grundskolan! Ett industriland kräver stabil baskraft annars kan man lika gärna lägga ner vilket ju ivrigt påhejas av miljönissar som drömmer om en ny grön våg och ett avindustrialiserat Sverige.

    • Thomas skriver:

     ”Avindustrialisering”…är inte det en automatsik funktion, något som är ofrånkomligt…? Om man lägger ihop alla olika samhällsfunktioner och reaktioner?
     Därför att, dagens samhälle är väl inte statiskt?
     Så, det som sker är väl ofrånkomligt?
     Ungefär som pratat om ”Välfärdssamhället” som givetsvis inte är en statisk situation utan ett händelseflöde, visserligen över några generationer – men just därför.
     Borde man inte fundera på det istället för att haka upp sig på tillfälligheter, som kinesiska vindkraftverk från en sammanfallande kinesisk ekonomi, som givetvis bara levererat framtida skrot….till en bra ersättning.

     • Benny skriver:

      Tja, utan industrin blir det fattig-Sverige igen men det kanske är huvudmålet för de gröna talibanerna! Hur man ska betala importnotan utan att ha något att exportera förutom korkade byråkrater och politiker förtäljer icke historien. Avindustrialiseringen kan naturligtvis hejdas men då måste svenska folket ta sig samman och rösta bort idioterna i Tokholm!

     • Göran skriver:

      Allt välstånd kommer ifrån att bi bygger saker och ting. Utan det inga tjänstejobb. Frågan är bara om vi ska bygga i Sverige eller någon annan stans?

      Det är lite ironiskt att Sverige är ett av världens mest innovativa land, och så gör politikerna och fackföreningarna i Sverige så att innovationerna är för dyra att förverkliga i Sverige.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Saxat idag, ”När snöovädrat drog fram över Västsverige under onsdagen och natten till torsdagen valde elbilsförare att överge sina bilar på E6, rapporterar P4 Göteborg”.
  https://www.friatider.se/elbilar-overgavs-pa-e6-i-snoyran

Kommentarer är stängda.