Skåne idag

25 +  20 cm snö på två dagar! Det var det här vi flyttade från Norrbotten för, bland annat. Men samma från Värmland och Skaraborg. Vi var lovade ett varmare klimat tack vare all CO2 människans civilisation för med sig.

Men jag kan lova att jag andades ut en förskräcklig massa CO2 när jag skottade bort ”möget”! Mer är tydligen att vänta fredag-lördag.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Skåne idag

 1. tegetornvall skriver:

  Märkligt nog är vi näst intill helt snöfria runt Siljan trots tio minusgrader. Frost, millimetertunt täcke och enstaka snöflingor.

 2. Thomas skriver:

  När jag gick på Bollerup så var det en raksträcka upp till Tomelilla..
  På 40-talet var där rejäla snövallar så folk skidade mellan Bollerup och Tomelilla.. enligt fotografier jag såg…
  Det gällde bara att missa telefonsladdarna så man inte fastnade med skidorna i dessa sladdar som normalt var tre-fyra meter upp i luften – på sommaren…

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Jag tycker jag såg lite strimmor på den i övrigt blå himlen. Det måste ha varit CO2 från din snöskottning. För vanlig vattenånga kan det väl inte ha varit. Får höra med den skolstrejkande professorn Thunberg om detta väder/klimat-fenomen.
  Thunberg sägs ju, likt en spektrometer, kunna identifiera dylika tecken från skyn.
  Ps.
  Inga mygg idag heller.
  Ds.

 4. Benny skriver:

  Jag är så gammal så jag kommer ihåg snövintrarna nere i Skåne på 1980-talet! Här i Växjö hade vi normalt ca 20-30 cm snö på vintrarna då men att köra ner till Skåne på den tiden var en chock med all snö och alla enorma snövallar som vinden drivit ihop. Vi får väl hoppas att vintern inte blir så långvarig som de var fram till ca 1987 då den värsta kylan gav efter och vi fick mer normala vintrar för södra Sverige! Tecknen är dock illavarslande då solen är på väg mot en mer inaktiv fas och vi får hoppas att det vänder snart annars är Sverige mycket illa ute med tanke på hur uselt energipolitiken har skötts. (Körde budbil på den tiden i hela södra Sverige)

  • Göran skriver:

   Vänder snart? Prognosen är att det blir som kallast 2050 eller 2070.

   Dags att starta upp de nedstängda kärnkraftverken igen. Eller börja bygga piplines för naturgas.

   Vad kommer folk att göra om de har en elräkning på 40.000 kr per år baserat på ett elpris runt 1,00 kr per kilowatt och elpriset blir 4 kr per kilowatt? Har de råd med en elräkning på 160.000 kr? Vad kommer de att dra in på? När stänger el-leverantörerna av deras abonemag? Mäter kronofogden ut deras hus sedan?

   • Thomas skriver:

    Sett ur ett totalt energibehov, globalt, i vår tid, så är oljan helt avgörande..
    Givetvis så uppstår en sorts oilpeak i samband med en kallare period i planetens tillvaro..en olycka kommer sällan ensam.
    Några kärnkraftverk har då ingen påverkan på den totala ekonomin eller civilisationen..
    Det blir som det blir..

    Som Johan Sandvall säger: Tak över huvudet, mat på bordet och litet socialt umgänge..
    Ställer man högre krav så skiter det sig. (fast det sista sa han inte..)

    Vi får lita på Magdalena att hon fixar detta…

 5. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Personligen är jag glad. Hoppas det blir en riktig sträng vinter och en blöt och kall sommar. Då kanske inte ens SVT klarar av att rädda miljöpartiet kvar i riksdagiset.

 6. coffeeqvarn skriver:

  I februari 1947 var det packis i Öresund, igenproppat söder om Helsingborg till Gdansk. United Nations Rescue and Rehabilitation (UNRRA) Victory Ship Virginia City strandad med över 700 hästar ombord. Heroisk insats för att rädda dessa in till Helsingborg och sen av bönder och blå stjärnan systrar för att vårda dessa. Om någon vet något om detta mitt och Magdalena Gajewska, Gdansk, forskningsprojekt vänd er till mig eller Kulturen, Helsingborg som kommer att göra något om detta, kanske blir det under samma is och vinterförhållanden efter jul? Inger Almström

 7. Ny i Skåne? 😉 Det kan vara väldigt snöigt där SAMT att snön kan falla väldigt ojämnt.

  • Mats Jangdal skriver:

   Som fastboende, ja. Men jag har varit här olika tider på året sedan mitten av 70-talet. Så obekant är det inte.

Kommentarer är stängda.