Godhetens pris

Svenska politiker i båda blocken har under några decennier ansett Sverige vara godhetens hemort på jorden och politikerna själva för denna godhets verkställare. De är så goda att de inte behövt lyssna på andra, inte ta hänsyn till verkligheter som avviker från deras ideal.
För att visa hur goda de är har gödslat med skattebetalarnas pengar på sådant som skattebetalarna inte efterfrågat. En enkel sammanställning av uppskattade värden som gått till annat än den kärnverksamhet skattebetalarna efterfrågat eller på annat sätt felprioriterats, ger följande för de senaste tio åren:

Invandringen 500 miljarder
Pandemin 100 miljarder
Klimatet 400 miljarder
Summa 1000 miljarder

Å andra sidan har vården, skolan, försvaret och infrastrukturen nedprioriterats kraftigt. Sålunda är exempelvis intensivvårdsplatserna bara en bråkdel av vad de var för ett decennium sedan, skolresultaten har sjunkit kraftig, ÖB uppger att de få soldater som finns kvar har brist på ammunition (men överskott på regnbågsflaggor tycks de ha), hamnar, järnvägar, landsvägar och gator förfaller, etc.

Ett område sticker ut som har förbrukat mycket pengar, fast man undrar varför, är socialbidrag och andra ersättningar till icke svenskar som allt för ofta med falska uppgifter tagit sig in i våra system, skaffat en fast adress här, men åkt tillbaks till sina hemländer försörjda av oss. Även deras religiösa organisationer har fått frikostiga pengar, trots att religion inte är statens ansvar i Sverige.

Finansminister Magdalena Andersson tyckte att vi kunde låna pengar till dessa bidrag. Hon kallade det till och med investeringar. Hur statsminister Magdalena Andersson tänker om detta vet vi inte. Så här kan vi inte ha det. Vad fan får vi för pengarna? Det är den fråga som måste ställas varje dag i årets valrörelse.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Godhetens pris

 1. En liten trøst for oss her i Norge, det er ikke bedre her!

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Finns det kopplingar mellan Hanna Stjärne och Sveriges DDR minister Magdalena Andersson?
  Mer än de rent formella att Magdalena Andersson betalar H S lön med utplundrade skattepengar förstås?

 3. Göran skriver:

  Detta med investeringar är en djävla lögn rent ut sagt, bara för att lura folk. En investering är något som ger en avkastning som är känd från början.

  Att t.ex. kalla invandringen för en investering är bedrägeri, eftersom det bara är en kostnad. Att bygga en väg är ingen investering utan en kostnad som genererar mer kostnader.

  När ni hör regeringen tala om investeringar, tänk då: Vad kommer det att kosta mig?

 4. Dandersan skriver:

  Ta ett ex: Elbilar.
  100 000 registrerade nu.
  Laddstationer huvudsakligen hemma.
  20% laddas borta. (20 000)
  För detta har vi byggt ut 15 000 stationer.
  Dvs 1,25 besök per station och dag.
  Ändå klagas det på väntetider.
  Kostnad för elen upp till 7 SEK.
  Kanske en repris på etanolfiaskot för 15 år sen!

  • Benny skriver:

   Vänsterpolitikerna har som avsikt att avskaffa privatbilismen och elbilar är ett steg på den vägen! Det ska vara så dyrt och bökigt att äga bil att de flesta avstår och det är numera den officiella politiken. Det finns väl ingen som helst aktivitet att stärka upp systemet för att kunna ha laddstationer i tillräcklig omfattning vilket bevisar min tes? Om man menade allvar så borde ju grävandet kommit igång redan för att dra nya ledningar eftersom det krävs enorma satsningar på ledningar med större kapacitet fram till hus och lägenheter. Och var ska alla dessa hundratals miljarder komma ifrån som det kostar? Men så blir det när folk aningslöst röstar fram idioter som ska styra landet!

 5. Thomas skriver:

  Hela ekvationen tyder på ”Order uppifrån”…

 6. Göran skriver:

  Fler elbilar kommer att driva upp priset på el.

  Vid valet i höst kommer de aningslösa att rösta fram samma idioter igen.

  Enligt en sådan där Agenda 2030 ska vi alla bo i städer i framtiden. Globalisterna förbereder det. Vi ska inte kunna resa i framtiden. I stället ska vi leva i virtuella världar vilket Facebook förbereder med sina Meta.

  När vi kommer hem från jobbet kopplar vi in oss i den virtuella världen och reser via den. Eftersom detta är andefattigt kommer det att kompenseras med mediciner – antidepressiva.

 7. Pingback: Godhetens pris | ulsansblogg

Kommentarer är stängda.