SVT och klimatet

SVT har börjat förstå att klimathotsskeptikerna är många, är löst organiserade och inte tänker ge sig. De måste därför förgöras med än mer propaganda. Mirjam Blomkvist är journalist på SVT i Göteborg. Hon ringde i veckan runt till en mängd klimathotsskeptiker för att fråga om vi ville medverka i ett program där vanligt folk med åsikter skulle få debattera.

Även jag blev uppringd. Jag föreslog istället experter, verkliga forskare med kunskap om klimatet. Då blev hon förfärad. Nej, nej, inga experter. Det skulle vara människor med åsikter. Att det skulle vara folk med åsikter och inte med kunskaper var väl ganska avslöjande för hur de tänkt sig upplägget.

Först skulle en mängd åsikter kastas fram och sedan skulle SVTs utvalda experter ”krossa” dessa åsikter. Folket med åsikter skulle inte få genmäle på deras ”experter”, sannolikt Martin Hultman på Chalmers som fått miljoner för att kartlägga äldre män som är klimatförnekare. Det är troligt att det är han som försett SVT med listan på skeptiker som hon ringt runt till. Eventuellt skulle också Marku Rumukkainen vara med, är min gissning.

Jag tackade nej med motiveringen och hälsningen att tills Granskningsnämnden kommit med sitt utslag på alla anmälningar om SVTs karaktärsmord på Elsa Widding så tänkte jag inte medverka. Mirjam sa då att redaktionerna i Göteborg och Stockholm inte samarbetar om detta. Varpå jag föreslog att göteborgsredaktionen då kan kontakta Elsa för sin programidé. Det gillade hon inte.

Jag kollade upp vilka Mirjam Blomkvist följer på Twitter. Hon följer endast 104 personer, vilket är klart mindre än snittet. Av de namn jag känner igen är nästan alla knutna till socialdemokraterna på ett eller annat sätt, som politiker eller vänster(medströms)media.

En annan programidé SVT lanserat är att köra klimatpropagandan i Sportspegeln, alltså ett program som troligen har fler manliga och kanske äldre tittare än andra program. Om mina fördomar stämmer. Alltså direkt riktat mot motståndets kärna.

Sebastian Samuelsson, Charlotte Kalla och andra vinteridrottare ska berätta om hur hemskt det vore för deras del om det inte fanns snö. Buhu! Där talar vi verkligen om folk med åsikter och sannolikt vetenskaplig kompetens i klimatfrågor långt under genomsnittet.
Kommunisten och bisittarkommentatorn, tillika klimataktivisten och förre skidskyttestjärnan Björn Ferry kommer med säkerhet att medverka varje gång klimatet tas upp i Sportspegeln.

Så anläggs moteld när eller om GRN mot sin vilja och uppdrag tvingas smälla propagandakanalen på fingrarna!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på SVT och klimatet

 1. ivarandersson skriver:

  Varför lyssnar inte SVT på Greta och låter experterna debattera klimatfrågan? Då skulle det avslöjas att konsensus inte råder och att vi inte vet hur klimatet fungerar.

 2. Göran skriver:

  De flesta klimathotsskeptiker har lyssnat på experter. Vad är det då för mening med att ha ”vanligt folk” som ska försöka återge vad experterna säger? Det handlar bara om att försöka göra klimathotsskeptikerna att framstå som foliehattar eftersom de flesta inte sitter inne med exakta siffror. Med det menar jag bara att man inte lägger exakta siffror på minnet och det behövs inte för de flesta. Det räcker med att veta att det inte stämmer.

  Exempelvis kan jag ta översvämningarna i Tyskland. Jag kan se och läsa att experterna säger att det har varit översvämningar liknande under åren… Jag behöver således bara veta att det har varit översvämningar tidigare och behöver inte veta exakt vilka år det var. SVT skulle vrida till det så att jag påstår något men kan inte återge ett exakt exempel.

  Detta är en genomgående taktik. Man kräver exakta uppgifter av klimathotsskeptiker, men aldrig av klimathotsbluffarna. De får aldrig några följdfrågor eller begärs att lämna en exakt siffra.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Saknar avslöjande om vem Hanna Stjärne och Anna Karin (Eliasson) Celsing är.

 4. ulsansblogg skriver:

  Det känns onekligen som om SVT är på bettet och vill stoppafria åsikter och fria bloggar. Jag fick själv ett telefonsamtal som jag inte svarade på eftersom det var ett helt okänt telefonnummer från Göteborg. En minut senare fick jag en kommentar på bloggen från en Hilda Austin på SVT som ville ha kontakt med mig. En minut senare fick jag ett SMS om samma sak. Jag skickade ett mail och undrade vad hon ville – eftersom jag vill ha allt skriftligt. Hon svarade: Jo jag researchar inför ett nytt opinionsprogram vi ska göra mot valet. En stor valfråga är lag och ordning vilket jag läste på din blogg att du har spännande, välformulerade tankar kring. Så ville hon att jag ska ringa henne på måndag.
  Kanske SVT har som idé att få död på kritiker och fria medier?

  • Mats Jangdal skriver:

   Se där! SVT har inventerat områden där de vill ge sittande styre hjälp genom att misskreditera väljarna. I sanning Folkets Television!

 5. Pingback: SVT och klimatet | ulsansblogg

 6. Pingback: SVT inför valrörelsen 2022 | ulsansblogg

Kommentarer är stängda.