Constitutional carry ökar

Nu ansluter sig ännu fler amerikanska delstater till någon form av constitutional carry, alltså att alla myndiga ostraffade medborgare har rätt att bära vapen dolt eller öppet, för exempelvis självförsvar, utan att myndigheterna kräver ansökan, licens eller registrering. När de senaste delstaterna (Indiana, Ohio, Alabama, Georgia) på gång att ändra sina lagar så att detta blir standard, då kommer 23 av 50, alltså över hälften av delstaterna att ha constitutional carry.

I Sverige, där vi nyss hade vapenfrågor uppe för beslut i riksdagen vägrar regeringen gå med på oppositionens krav att skrota de tillfälliga licenserna begränsade till fem års giltighet. Snålt och ogint av regeringen som nu fick stöd av centern som bytte sida för att vara husbonden S till lags.

När Tjeckien fick höra talas om EUs vapendirektiv beslöt de raskt att lagstifta att alla civila vapen lyder under totalförsvarets regler. Därmed berörs de inte alls av EUs vapendirektiv. Så skulle Sverige också kunna göra, men viljan finns inte bland politikerna.

En frihetlig demokratisk konstitution skyddar folket mot staten, aldrig det omvända.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Constitutional carry ökar

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är så urtypiskt socialistiska kräldjur. Allt görs i skuggan av världens värsta krigspropaganda.
  Och ”Centerpartiet” spelar under täcket med dessa SOCIALISTER.
  Aldrig hänt förr?

 2. Göran skriver:

  När det är så uppenbart att Riksdagen arbetar emot folket, hur kommer det sig då att folk röstar på dem? Det är totalt obegripligt.

  Vi kan ta detta med bränslepriserna. Företag kommer att gå i konkurs. Folk blir arbetslösa. Allt kommer att bli dyrare. Arbetarna kommer att få mindre i plånboken. Kanske blir det inga mer semesterresor för arbetarna.

  Socialdemokraterna kan enkelt ändra på detta genom att sänka skatten. Men de vägrar.

  Jag kan bara tolka det på ett sätt: socialdemokraterna vill att de höga priserna ska få företag att gå i konkurs och att folket ska få mindre medel att röra sig med. Det är medveten förstörelse. Alla andra partier är med på det.

  • afugglas skriver:

   Socialisterna är för tillfället helt desperata. De kan ju inte sänka skatten på energi. Det är en säker första spik i deras likkista. Deras märkliga ideologi bygger på att förvandla oss till röstboskap och avhända oss friheten att göra egna val. Det gör man enkelt genom att plundra alla konstruktiva/ produktiva medborgare och tvångsmata alla parasiterna med allehanda bidrag. En gång bidrag alltid bidrag.
   Det här blir det givna resultatet: https://swebbtv.se/w/uZrUkqDNm5VAEYM7oiAV9n

 3. Pingback: Constitutional carry ökar | ulsansblogg

 4. Göran skriver:

  Hur har Riksdagen tänkt sig att folk ska kunna försvara sig om hjälp från polisen är långt borta?

  Är det inte uppenbart att det är riksdagen som vill försvara sig mot medborgarna? Och, vill riksdagen försvara sig mot medborgarna, är det då inte uppenbart att riksdagen varken arbetar åt medborgarna eller Sverige utan endast åt sig själva?

  Sig själva? En hel del arbetar nog åt intressen som är helt andra än Sverige, intressen som inte vill Sverige något väl.

 5. Benny skriver:

  I USA är det den galopperande kriminaliteten som gjort att vapnen tillåts! Polisen har ingen som helst chans att skydda medborgarna mot brottslingarna! För övrigt så har sjukhusbluffen i Ukraina avslöjats som just en gigantisk bluff med inhyrda skådisar…Läs mer på Fria Tider! Exakt likadant gjorde man i Syrien där varje hus som träffades till slut var ett ”sjukhus”

  • ivarandersson skriver:

   Från samma artikel
   ”Det finns däremot gott om bilder från andra håll som visar hur ryska bombningar skördar många civila dödsoffer.”

   • Benny skriver:

    Och vad skulle ryssarna ha att vinna på att bomba civila? Du ska nog ta all rapportering och ”bilder” från Ukraina med en stor nypa salt som kommer från MSM-media! Däremot vet vi att Azov-bataljonen helt saknar skrupler när det gäller civila, de sprängde ett stort bostadshus i Mariupol här om dagen och gjorde ca 200 civila hemlösa! MSM ljuger om Covid, klimatet, krigen m m så varför ska man plötsligt tro på det som AB eller SVT spyr ut?

Kommentarer är stängda.