AI-drönarna

Effektiviteten och inte minst kostnadseffektiviteten hos AI- drönarna som USA nu använder i Ukraina visar att det knappt är lönt med beväpnad civilbefolkning eller ens hemvärn längre. För en låg kostnad kan de inom kort kombineras med spårning av alla mobiltelefoner och ansiktsigenkänning. Programmera dem att söka upp och bekräfta alla fienden vill ha undanröjda och skjut dem automatiskt.

Flera drönare kan samordnas att flyga i rote upp till vilket önskat antal som helst, för att skydda varandra och verkställa omedelbar vedergällning om någon skulle bli nerskjuten. De fungerar med modern teknik lika bra i mörker som dagsljus. Det enda svåra är nog en rejäl åskstorm.

Det grafen som det påstås finns i covidvaccinerna kan möjligen i vild framtid med någon form av förstärkning användas för att spåra och identifiera de som av någon anledning glömt sin mobiltelefon hemma.
Enda chansen att motverka att AI-drönarna används för att systematiskt döda motståndsmän är att göra alla vapeninnehav licensfria, så att de inte kan spåras via register över vapen innehav.

Men på en direkt fråga till berörd myndighet, Polisen, kommer svaret att efter konsultation med justitieministern, att inga särskilda regler finns för att hantera vapenregistret vid krigsfara. Risken finns alltså att AI-drönarna kan matas med vapenregistret och ansiktsigenkänning och skickas ut att jaga svenskar med vapen.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på AI-drönarna

 1. Thomas skriver:

  Schwarzenegger – släng dig i väggen!

 2. Jan Andersson skriver:

  Och hur vet drönarna hur en fiende ser ut? Om man har en Saddam Hussein-mustasch och rakar av sig den, klarar man sig då? Och om en annan på skoj målar en sådan på överläppen med kolkrita?

  Dagens beslut av S-pariet är det mest nedslående naiva jag upplevt under livet. ”Vi ska verka för en kärnvapenfri värld”. Det gör man endast genom att INTE ansluta sig till en aggressiv kärnvapenmakt!

  Sverige vore en perfekt bas för ett antal missilramper i gamla gruvhål från norr till söder, och Nato gnuggar händerna av förtjusning att man nu verkar att ha lyckats värva även Sverige till alla naiva medlemsstaters skara. Svenska folket skiter man i: ”Ni ville ju ha det så här!”. Vi kan inte säga nej till någonting eftersom vi inte blir informerade. Och glöm politiken, militärer avskyr parlamentarism och veliga argument för och emot i långbänk.

  Det är våra barn som ska leva med att vi blir en kärnvapennation i framtiden, med eller utan kärnvapen på svenskt territorium. Vad säger de? Och hur kommer vi själva att möta vår skapare med det tunga ansvaret inför våra efterlevande att ha varit så naiva och positiva till en förnyad kapprustning? Givetvis gäller snabbhiss till Helvetet.

  Nu säger alla: detta kommer inte att hända, det har vi förhandlat bort! Och det gäller garanterat även om USA blir hotade på hemmaplan? Skitsnack, USA gör alltid det som är bäst för DEM.

  Hur många nya militärbaser planerar NATO på svensk mark? Ingen som vet? Borde man inte ta reda på det INNAN?

  • Mats Jangdal skriver:

   ”Och hur vet drönarna hur en fiende ser ut?”
   Enligt reklam från Apple kan deras ansiktsigenkänningsprogram nu identifiera personer som bär ansiktsmask, alltså på i princip bara ögonen.

 3. ivarandersson skriver:

  Om alla länder skaffar AI-drönare blir det krig mellan AI-drönare. Dags att förse Sverige med en ny försvarsgren med AI-drönare.

 4. Göran skriver:

  Förr låg alla vapenregister på papper hos varje polismyndighet. Avsikten var att försvåra för en fiende att kunna veta vilka som hade vapen. l

  Nu ligger vapenregister centralt och digitalt. Svenska folket är idag Sveriges fiende. Tänk även på att polisen ska vid en ockupation av Sverige bistå ockupanten med lag och ordning. Förr, i alla fall, betraktades polisen som fienden av militären. Hur inställningen är idag vet jag inte.

 5. Göran skriver:

  Det finns så kallade GPS-jammers att köpa. Med en sådan kan din mobiltelefon skicka iväg felaktiga koordinater. Det finns även program att installera på sin mobil som sedan skickar felaktiga koordinater. Med GPS-jammers kan man få alla mobiltelefoner inom dess räckvidd att skicka fel koordinater.

  Förmodligen går det att lura alla dessa drönare om var de befinner sig. Ryssland använder sig för närvarande av GPS-jammers för att förvilla flygplan, både militära och civila.

  Finland har rapporterat att GPS inte fungerar i närheten av vissa delar av ryska gränsen.

 6. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  US: MIM-104 Patriot SAMs face Russian aircraft over Ukraine
  May 21, 2022

  WASHINGTON — Ukraine will receive from the United States MIM-104 Patriot a surface-to-air missile [SAM] system, 18 155mm howitzers, 18 tactical vehicles to tow those howitzers, and three Hughes AN / TPQ-36 Firefinder weapon locating mobile radar systems. The information comes from the Belgian online portal Army Recognition, which quotes the Washington Post [WP]. ””

  – Ukraine to get 185km NSM AShMs, US gives Ukrainians 14 days to train
  – UK buys Soviet/Russian weapons around the world to give to Ukraine
  – US buys more Switchblades, Switchblade 600 goes to Ukraine too

  https://bulgarianmilitary.com/2022/05/21/us-mim-104-patriot-sams-face-russian-aircraft-over-ukraine/

  Mvh,

Kommentarer är stängda.