Nya tag för totalitär klimatpolitik

Man måste befria sig själv från illusionen att internationell klimatpolitik är miljöpolitik. Klimatpolitik är istället hur vi faktiskt omfördelar världens välstånd.
Så sa Ottmar Edenhofer, IPCC co-chair WG 3, 2008-2015, i en intervju för Neue Züricher Zeitung 14 november 2010. I över tio har det alltså varit känt och erkänt av ledande IPCC-figurer att det inte handlar om klimatet. Det handlar först och främst om makt och köpet även om pengar, rikedomar till de som styr.

Intressant är att Royal Society, alltså den brittiska vetenskapsakademi som bland annat hyllade Isaac Newton för hans vetenskapliga insatser, och många andra genom åren, men som hittills spelat med i klimathotet, nu har konstaterat att CO2 inte kan påverka klimatet. Inte bara våra utsläpp, utan all CO2 som finns i atmosfären. Precis det som vi skeptiker sagt i minst 20 år!

Men alarmisterna, demokratin och frihetens förstörare ger sig inte. EU röstade idag 8/6 om det mest omfattande klimatpaketet någonsin. Men det blev avslag på många punkter och återremiss till utredarna. Socialdemokraten Jytte Guteland twittrade innan omröstningen med glad förväntan att genomföra diktaturen.

Inom EU tror man även att totalitär klimatpolitik är rätt väg att rädda oss undan Covid 19, som inte längre är något problem. Många upplysningar här.

Svenska SLU medverkar i en grupp som kallar sig AgriFood Economics Center. De har hur många galna idéer som helst om hur de med tvång ska förändra hela världen på alla punkter. Till exempel ska allt köttätande förbjudas, för klimatets skull. De tror att man med svampenzym tillsatt till vegetarisk kost kan få köttälskarna att vänja sig. Som exempel, men det finns ingen detalj i det moderna jordbruket som föder hela planeten som de inte vill lägga sig i och förändra. Många artiklar på engelska här, för den med starka nerver.

SLU skickade idag 8/6 ut ett pressmeddelande som anger att en global jordbruksskatt måste till, för klimatets skull. Med en sådan skatt skulle man kunna styra livsmedelsproduktion dit där den ger minst klimatavtryck. Tar galenskapen aldrig slut!

Jordbruksaktuellt refererar men analyserar inget av SLUs pressmeddelande.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

35 svar på Nya tag för totalitär klimatpolitik

 1. Thomas skriver:

  När det gäller högskolor och forskning så måste man följa pengarna…
  Om en tokig forskningsprincip blir politik och ekonomi så lär den leva i evighet…

  • Thomas skriver:

   för övrigt så tycks ”Food Sovereignty” bli blixtsnabbt populär bland världens politiker – utom då i Sverige där man arbetar enligt principen ”Food Security”…
   Men det är nog inte den svenska allmänheten medveten om då man ju inte har ”ministerstyre” i detta land, utan förlitar sig på byråkratin..

    • Mats Jangdal skriver:

     Såg det, men så har de en galen socialist som PM. NZ som förmodligen är det land i världen som är mest beroende jordbruket som näringsgren, med en liten befolkning och i princip omätbara utsläpp jämfört med de stora utsläppsnationerna.

     Gör deras isolerade läge att folket trots internet inte blir tillräckligt informerade?

     • Thomas skriver:

      Hmm.. för att kunna hålla sin starka exportsituation måste staten i NZ hjälpa till ekonomiskt…
      Världsmarknadspriserna gynnar enbart exportföretagen som inte ”landar” sina vinster i exportlandet utan låter vinsten ”cirkulera”…
      Det innebär att exportlandet får betala exporten och med nuvarande skakiga världsekonomi så tror inte någon politiker någonstans på en ”fungerande” världsmarknad, så länge WTO får bestämma…
      J Berthelot ville en gång förklara detta för Lula, som ju oftast kallas en vänsterpolitiker, men som egentligen är en globalistpolitiker, men Lula smet så JB fick förklara sina tankar för en bekant som var på samma möte…

      Det är som hon blondinen på TIMBRO som jag träffade på bokmässan i Götet..
      ”Funkar verkligen den ekonomiska funktionen i WTO?”
      ”Jo, om alla följer reglerna så blir det bra!”
      Tja, då är det väl just ingen Fri marknad utan en planekonomisk – Global – funktion…. fast det sista kom jag inte på förrän efteråt.
      Är det kanske så att vi är präglade av vår egen inhemska kultur så hårt att vi inte förstår vad vi säger?
      Utan uppfattar vad borde ”Fri” betyder utifrån vår kulturella belastning…

      • Mats Jangdal skriver:

       Fri betyder reglerad, självklart! Det är ju fritt att följa reglerna eller tvingas ta konsekvensen av att bryta dem.

       • Thomas skriver:

        Aha… Socialism är alltså det samma som Frihet.. Orwellskt.. ”Sverige är Frihetens stamort på Jorden” – helt enligt Orwell.

        • Thomas skriver:

         Förövrigt är alltså WTO ett planekonomiskt regelverk för globalisternas aktiebolag – och aktiebolag är själva globalisternas medel att dominera tillvaron – tillsammans med den påstådda motsatsen kommunismen… Som också ingår i detta potemkinspel.. Allmogen är lurad hur man än gör, men vet man det så blir tillvaron lättare.

         • Mats Jangdal skriver:

          Fast jag aldrig tagit någon narkotika känner jag ibland väldig sympati med dem som tar droger som ger intryck av en alternativ verklighet.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Behöver vi kanske rekapitulera vad som hände och konsekvenserna av GULDMYNTFOTENS avskaffande?
  T o m Larry Fink i BlackRock tvivlar över/på GLOBALISTERNA?

 3. ivarandersson skriver:

  Trots alla FN-insatser så blir det svält i Afrika om inte rysk och ukrainsk spannmål finns att tillgå. Har FN totalt misslyckats med att de afrikanska länderna blivit självförsörjande på livsmedel?

  • Göran skriver:

   Problemet med matproduktion i Afrika är brist på äganderätt och kompetens. Det går inte att utveckla ett jordbruk om marken inte ägs av jordbrukaren. Sedan går det kanske inte att undvika att säga att modernt jordbruk är för komplicerat för de flesta afrikaner.

   När afrikanska ledare, som exempel, har konfiskerat vita jordbrukares land har den konfiskeringen inte gått vidare till de svarta arbetarna på den farmen utan marken har gått till typ presidentens kusiner som bor i en storstad, som dels inte vet något om jordbruk och del inte är intresserade av att flytta från staden till farmen. Det enda som har återstått är förfall.

   • Thomas skriver:

    Nja.. när mina vänner inom Via Campesina en gång träffade en zimbabwisk fd farmare så hade de uppe detta problem..
    Problemet i Zimbabwe var den snabba inflationen som knäckte farmarna, ansåg han…
    Att Mugabe sedan nyttjade denna situation var nog mer under tvång för att behålla makten..
    Så… en inflation typ Weimarrepubliken klarar inte den globala ekonomin – om den blir global.. Då havererar jordbruket totalt, överallt…
    Det som då gäller blir uppmaningen från 1914, ”Sätt potatis!”
    Men en social oro, som man kan se det är i Sydafrika nu, skapar också livsmedelsbrist.

    • Göran skriver:

     Zimbabwe hade ett tag världens snabbast växande ekonomi tack vare en frisinnad finansminister som ersattes med en socialistisk finansminister och sedan blev det Weimarrepublik.

     Taiwan var fattigt med ingen utveckling tills bönderna fick möjlighet att äga sin jord. Taiwans resa till välstånd började hos bönderna.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Tack Göran, det är modigt att doppa näsan i ett socialistiskt helvete som Sverige! ! !

 4. Pingback: Nya tag för totalitär klimatpolitik | ulsansblogg

 5. Mats Jangdal skriver:

  Det går bra för de ”hållbara” satsningarna.

  NILAR. Batteribolaget Nilars kurskollaps sedan börsnoteringen har svidit för storägarna Första- och Fjärde AP-fonden. Men nu gör sig de statliga pensionsbolagen redo att investera mer kapital i batteribolaget. (DI)

  GRÖNT STÅL. H2 Green Steel, som har för avsikt att tillverka miljövänligt stål, kan bli en av Sveriges största utsläppare av koldioxid. Stora mängder naturgas kommer att användas i produktionen. (DI)

  • Göran skriver:

   I Spanien blev 60.000 småsparare av med alla sina pengar när ett solcellsbolag gick i konkurs.

  • Göran skriver:

   Om det är så att jorden går under om 8 år om vi inte idag minskar koldioxidutsläppen, då batteribilar det absolut sämsta bilalternativet. Det beror på att det går åt mycket per koldioxid att tillverka en batteribil än något annat alternativ. Batteribilen blir koldioxidneutral efter nästan 10 år, och då har jorden redan gått under. Så batteribilar späder på koldioxiden.

   Sagt med det. Klimatrörelsen och miljörörelsen är korkad.

   Även. Alla akademiska titlar sedan år 2000 är inte värt mer än toalettpapper.

 6. Göran skriver:

  Folk som inte äter kött typ veganer verkar länga efter kött mer än köttätare. Det ska tillverkas konstgjort kött som bara är en kemisk gegga. Det kryllar av videos med veganer som lagar mat som ska påminna om kött både till utseende och smak.

  Jag äter i stort bara kött typ 400-500 gram kilo rött kött om dagen. Jag gör det inte för smaken utan av den enkla anledningen att kött är den mest näringsrika maten. För mig är mat i första hand att få den näring som behövs. All annan mat som inte ger näring är att betrakta som godis.

  Det går inte att få i sig den näring som kroppen behöver genom att vara vegan. Veganer måste komplettera sin mat med en massa tillskott. För mig är veganmat godis.

  Hur mycket koldioxid skapar tillverkningen av alla piller? Jag har sett en siffra på att 10 procent av koldioxidutsläppen i USA är från läkemedelsindustrin.

  Det är odiskutabelt att växtjordbruk orsakar mer koldioxid än djurjordbruk. Jorden gick inte under när det fanns 60 miljoner bisonoxar i USA. Växtjordbruk i Afrika motsvarar koldioxidutsläpp från 6 triljoner bilar.

  Stor konsumtion av växter är i stort orsaken till den globala metabola pandemin.

  Massajerna i Afrika är intressanta att studera. Männen äter i stort bara kött, blod och mjölk. Kvinnorna äter med inslag av lite växter. Massajerna anses i stort vara de friskaste människorna på jorden. Bokstavsdiagnoser existerar inte. Allergier och liknande existerar inte. De är mer eller mindre helt immuna mot malaria.

  Men, på senare tid har deras barn och ungdomar börjat få västerländska välfärdssjukdomar. Detta på grund av indoktrinering i skolorna att man ska äta t.ex. frukostflingor till frukost och en massa annan så kallad västerländsk mat under förespegling av nyttigt.

  På Youtube finns det massor med videos av före detta veganer som idag har gått över till mer eller mindre 100 procent köttätande, som kan vittna om hur sjuka de blev av att vara veganer, både fysiskt och psykiskt.

  Det är nog så pillerindustrin har räknat ut det. Veganer behöver mer piller och mer sjukvård. Med andra ord, mer pengar att tjäna.

  Sist en liten chock till alla veganer. Växtjordbruk dödar mer djur än köttjordbruk. Till det brukar jag lägga ett lite moraliskt dilemma: Vad är mest moraliskt? Att döda ett djur för att äta upp det, eller att döda ett djur för att djuret äter upp din mat?

  Jag kan spä på med att tama djur har längre medellivslängd än vilda djur. Vilda djur dör under mer vidriga förhållanden än tama djur. Många vilda djur äts upp levande. Samer i Sverige beräknar att 70 procent av nyfödda renkalvar dödas av björn. Svårt att bli vuxen utanför stängslet.

 7. Göran skriver:

  Kan någon nämna en skatt som styrmedel som har fått avsedd effekt? Räkna inte bara på den direkta effekten utan ta med följdeffekter.

  Jag kan bara se att skatter skapar problem. De löser ingenting.

  • Jan Andersson skriver:

   Nu tar du upp kärnfrågan i socialistiskt tänkande: den eviga skattehungern skall motiveras med en rad olika ”hot” som drabbar oss om inte staten styr oss rätt. I stället för att lägga straffskatter på allt som anses skadligt kanske man en enda gång skall prova det motsatta, att ta bort skatten för det ”bra” alternativet? Det vore i så fall ekonomiskt sunt och effektivt. Men vem ska då betala lönerna till alla offentliganställda, de som på gamla dagar funderar på vad de har gjort för nytta i livet som motiverar deras generösa lön, bara för att finna: ingenting.

   Men att ha producerat riktigt bra livsmedel måste väl liksom att ha byggt bra bostäder vara det absolut mest tillfredsställande, om inte staten med nästa ofattbar klåfingrighet lagt sig i hela tiden.

   Framtiden kan endast påverkas positivt av de som står i första ledet och vars egen existens är beroende av att göra rätt för att konsumenterna ska betala, inte av nationella och internationella besserwissers som går efter för att hitta fel att beskatta till döds.

   Och som konsument kan du givetvis inte tänka och välja själv, det måste horder av statliga tjänstemän hjälpa dig med (ironi).

   • Göran skriver:

    Sista stycket kan jag inte se som ironi. Det är faktiskt så, om än lite, men det ökar hela tiden.

    Socialistiskt tänkande är att inte tänka framåt. När något senare behöver renoveras, då höjer man bara skatten. En dag tar det stopp. Jag tror vi ligger nära den punkten just nu.

    • Thomas skriver:

     När jag jobbade några år som kommunal djurskyddsinspektör så blev jag kallad på ett polismöte hos en hobbybonde.
     Sonen på gården, 14 år, hade fått polisbesök på grund av en svartslaktsaffär…far och som hade köpt två smågrisar som sonen skötte tills båda slaktades hemma..
     Sonen sålde sin gris och pappan frös ner sin för familjens behov.

     Köparen av en halva äkte utomlands och blev magsjuka…
     Misstanken om att det var den svartslaktade fläsket blev en anmälan som då innebar polisbesök och då även jag…
     Polisen insåg dilemmat och sade att han själv brukade köpa fläsk på detta vis, så grabben skulle inte ta illa upp, men nu var ju regelverket som det var…

     Staten och kommunen har gått emellan producent och konsument – precis som svenska folket vill – och då blir det så här…
     Medborgarna har enbart sig själva att skylla och att försöka lyfta över det enskilda ansvaret på ”Någon Annan” är bara ynkligt…
     Tyvärr. Man får skörda som man sår…

     • Jan Andersson skriver:

      Magsjuk blev man alltid om man besökte ett medelhavsland förr. Men det fanns ”Salvacolina” på närmaste Farmacia för en femma. Ett piller hjälpte; från utslagen till fullt frisk, hungrig och nöjessugen på 15 minuter… jag tror att det var förbjudet i Sverige.

      • Thomas skriver:

       Man måste förstå vad Sverige är…
       Enklast är att läsa avhandlingen ”Ett folk av mänsklig granit”.
       då blir allt mycket enklare…

 8. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Vi är på väg in i en ny världsordning

  https://norran.se/insandare/artikel/vi-ar-pa-vag-in-i-en-ny-varldsordning/lz6noe2j

  Mvh,

  • Thomas skriver:

   Jovisst.
   Petrodollarn försvann efter femtio år och nu avslöjas det ha varit backat av värdelös vapenmakt… Nja, det sista är inte riktigt klart ännu, men man undrar hur det slutar i Ukraina…

   • Benny skriver:

    Du behöver inte tvivla på utgången i Ukraina…Ryssland mal metodiskt ner den ukrainska militären som märker att de i verkligheten inte har en chans trots alla nya ”fina” vapen man förses med. Stridsmoralen är låg och vanliga soldater är inte alls intresserade av att dö för sin korrupta regim i Kiev. Det är bara en tidsfråga innan fronten i östra Ukraina kollapsar och de ukrainska soldaterna kastar in handduken! Även den ukrainska militärledningen misströstar alltmer och ryktena om en militärkupp blir allt starkare! Samtidigt far clownen Zelensky världen runt och snackar skit väl medveten om att han kan fly till Israel och lyxbostaden som står och väntar där.

    • Thomas skriver:

     Så får man väl inte skriva ? Då kommer väl Myndigheten för Psykologiskt Försvar på hembesök….

    • Göran skriver:

     Ja, å så tar han med sig de 1,3 miljarder dollar som det ryktas om att han har tillförskansat sig.

  • Mats Jangdal skriver:

   Beskriv gärna vilka antidemokratiska värderingar du nämner på slutet.

  • Jan Andersson skriver:

   USA behöver aldrig sakna energi eftersom de bland annat har sina fullständigt enorma stenkolsreserver. Det enda som behövs är en bättre rökgastvätt, vilket nu har underlättats av ”upptäckten” att svavel genom alla korttänkta restriktioner blivit en bristvara i naturen och bland annat orsakar de stora algblomningarna i Östersjön, och måste tillföras jorden för att lantbrukarna ska få en rimlig skörd.

   Så när resten av världen klöser ögonen ur varandra i tävlingen om den renaste luften (utan koldioxod och syrgas) kan USA bara se på innan det blir ”business as usual”.

   • Thomas skriver:

    Algblomingen i Östersjön beror troligen mest på brist på kisel, då vattenkraftens dammar gör att vittrat kisel stannar i dammarna och skapar brist på kisel i havet, som gör att kiselalgerna inte kan konkurrera med cyanobakterierna. För övrigt så skapar vattenkraften så stora årstidsmässigt rubbade vattenflöden att saltpulsen, som avgör inflödet av Nordsjövatten till Östersjön, i det närmaste har upphört sedan drygt femtio år tillbaka…vilket i sig skapar den syrebrist i bottenvattnet som frigör bundet fosfor ur bottensedimenten, som troligen legat bundet i årtusenden där…(fosfor som gynnar cyanobakterierna)
    Att gödsla med Svavel blev åter intressant när nedfallet upphörde, då särskilt till raps, medan det verkar som att tidigare nedfallet svavel idag frigörs ur skogsmark med låga pH-värden i en sakta naturlig pH-höjning efter att nedfallet blivit mindre..Det tycks också innebära att Fe frigörs och kommer ut i havet, vilket också triggar algbloming. Dessa processer är inte riktigt enkla..så mycket har man att forska på om det blir möjligt utan att störa ”de som har pengarna”…

Kommentarer är stängda.