Vilken framtid?

Vi lever sedan cirka tre år tillbaks med förändrade villkor och förutsättningar på en mängd områden. Ekonomin började då visa tecken på svajighet, sedan kom pandemin och responsen på den förvärrade läget. Samtidigt seglade en ny och skrämmande misstänksamhet från våra ledare upp mot folket. Till det har kommit kriget i Ukraina med ökad polarisering och risk för spridning av kriget till andra länder. Fullständigt tondövt tar klimatalarmisterna åter i för full hals. För Sveriges del ett plötsligt hallå om att omgående gå med i Nato.

Vad ska man tänka i detta läge? När kommer situationen att normaliseras, om den alls kommer tillbaks till det vi trodde var normalt? Sett till större internationella konflikter det senaste seklet kommer det att 5-10 år innan konflikterna är lösta och en ny normalitet åter kan byggas upp. Blir det så även denna gång? Vilka umbäranden kommer drabba världen och vilka kommer att drabba oss i Sverige? Är närmandet till Nato ett skydd eller kommer det dra oss ännu snabbare och effektivare in i de värsta händelserna? Att Sverige inte existerar i ett vakuum är mer uppenbart än någonsin tidigare.

När vi får en ny stabilitet igen, hur mycket frihet har vi då kvar? Troligen kommer vi att vara mer övervakade än vi var under inkvisitionens bittraste tid. Är det en nödvändighet för mänsklighetens överlevnad eller kommer vi att kunna befria oss från ett sådant ok än en gång? Innan det är över är nog mitt liv till ända sedan länge.

Vilken överordnad ideologi kommer att vara styrande? Fascismen, som den då ser ut? Kommunismen, i någon muterad form? Islam?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

45 svar på Vilken framtid?

 1. Jan Andersson skriver:

  Av alla de problem som hopar sig just nu är klimatlögnen den värsta eftersom det inte finns något att vinna eller uppnå även om man försöker eftersom inga ”åtgärder” kan ge några mätbara resultat som kan sägas vara ”i rätt riktning*. Det enda klimathysterin skapar är motsättningar och misstro mot styrande politiker i alla länder som tar hotet på allvar, men stärker de länder som” skippar nyset”. Det är hög tid att våra ledare uttalar en tydlig programförklaring, vilket vi alla som genomskådat lögnen anser vara väsentlig för den allmänna trovärdigheten hos varje regim i framtiden.

  Sedan har vi invandringen, av S kallad segregationen, av andra intregrationen. Det finns en verklig och mänsklig önskan att hjälpa människor i nöd, men myntets baksida är att långt i från alla varit hjälpsökande utan bara lycksökande. Att vi inte kan skilja den ena kategorin från den andra beror på vår aningslösa doktrin om ”öppna gränser” som vi förr eller senare kommer att tvingas stänga och bli ett normalt land igen, och inte ett nytt hippieparadis.

  Sedan har vi energipriserna som egentligen sammantaget helt faller under klimatlögnen, eftersom ingen någonstans tjänar på prisrusningen. Om vi märkbart minskar importen av billig råolja minskar utkomstmöjligheterna för befolkningen i de oljeproducerande länderna och de kommer att försöka utvandra och ytterligare åderlåta sina hemländers möjligheter att skapa ett rimligt liv för sina medborgare. Det gäller även rika länder som Norge, vars välstånd enbart bygger på oljan.

  Den fåniga elprissättningen just nu och dess dramatiska konsekvenser urholkar varje gnutta av förtroende för våra makthavare som inte har förmågan att styra, utan bara beklaga, men det kan alla göra som inte drabbas personligen. Bådar inte gott för de yrvakna före detta oppositionsledarna, som verkar att mest diskutera detaljer när de stora riktlinjerna inte ens kommit på deras agenda ännu. Och när de förhandlar i smyg, hur ska de kunna få allmänhetens förtroende för sina vägval? Det är redan för sent, såvida inte det händer stora saker innan veckan är slut! Inte ens svenskarna har oändligt tålamod.

  Bekymret med allt detta drabbar i synnerhet glesbygd ekonomiskt, centralorter genom gangstervåldet, småföretag överallt, stora investeringar i näringslivet skjuts på framtiden (vilket är detsamma som förlorade år när konkurrenterna har en reell chans att komma ikapp och förbi) och ungdomarnas osäkerhet om utbildning, utbildningsvägar och bosättningsorter leder med säkerhet till minskad utbildningsnivå och sämre rekryteringsgrund för näringslivet, och ett dilemma svårt för landet att ta sig ur eftersom en missad utbildning är livslång.

  Det sätter också fingret på skolans förfall, men var hittar man erfarna facklärare i en vikande industri och en förändrad lärarroll?

  Skynda på, ni utvalda, er tid är kortare än ni anar.

 2. Benny skriver:

  Världen blir ”normal” den dagen EU och USA accepterar en ny världsordning och att världen återigen delas upp i två block vars intressen och säkerhet respekteras precis som under det förra kalla kriget. Först då kan det bli ”business as usual” och att man i västvärlden får leva med att återigen ha en mindre kostym. Väst gapade efter för mycket och trodde att globalismen skulle segra och nu gäller det för Sverige att snabbt dumpa EU, Nato och åter försöka bli en bro mellan öst och väst vilket kan bli svårt då förtroendet från Kina och Ryssland mot Sverige minskat avsevärt. Samma sak med Finland som under Kekkonen hade ett helt oproportionerligt stort inflytande på världspolitiken. Korkade politiker i Sverige och Finland hade haft en guldsits men sumpade den. Det kan ju vara så att femtekolonnarna i Ryssland alltså 1% precis som i USA på något sätt kan gripa makten och då kanske globalismen få ny fart vilket vi vanligt folk helst inte vill ska ske!

 3. ivarandersson skriver:

  Klimatpolitiken orsakar mycket av dagens problem med dyr el, dyrt bränsle och dyr mat. Så länge FN/IPCC, EU och den klimathotsreligiösa sekten styr går det åt fel håll. Bidragsindustrin lanserar ständigt nya produkter som kräver bidrag och nya skatter.

  Att gå med i Nato är en billig försäkring för Sverige om Putin eller en annan ”Putin” vill anfalla Sverige. Vi hamnar också under Natos kärnvapenparaply.

  • Göran skriver:

   Att hamna under Natos kärnvapenparaply innebär även att vi får kärnvapen riktade mot Sverige.

   NATO har inga kärnvapen. USA, UK och Frankrike har kärnvapen. Det finns inget som säger att de står till NATO:s förfogande. Jag kan inte se att dessa länder skulle vilja använda sina kärnvapen för att skydda Sverige.

   • Jan Andersson skriver:
   • ivarandersson skriver:

    USA, UK och Frankrike har kärnvapen och ingår i Nato. Därför hamnar vi under Natos kärnvapenparaply.

    • Göran skriver:

     Vad innebär det att vara under NATO:s kärnvapenparaply? För Sverige ingenting. Skulle det hindra att Sverige hamnar i krig med Ryssland.

     Om Ryssland får för sig att invadera Gotland kommer NATO aldrig att använda kärnvapen. Så vad ska det där kärnvapenparaplyet vara till för?

     Angrips Ryssland med kärnvapen, innebär det slutet på all civilisation i västvärlden. Skulle NATO riskera det för Gotland? Tror någon att UK skulle använda sina kärnvapen för Gotland? Skulle UK riskera en total utplåning för Gotland.

     Man bör känna till att varken USA eller Ryssland har sina kärnvapen för att vinna ett krig med dem, utan för att utplåna civilisationen.

     Hotet är inte ett kärnvapenkrig utan utplåning av västvärldens och kanske hela världens civilisation.

     • Göran skriver:

      Det kan tilläggas att enligt NATO ska varje land kunna försvara sig själv.

  • Benny skriver:

   Struntprat! Vi blir i stället mål för kärnvapen! Dessutom är Nato en dyr ”försäkring” och kommer att kosta tusentals svenska ungdomars död i Natos krig runt om i världen. Och varför skulle Putin anfalla Sverige som numera är ett dysfunktionellt kriminellt helvete på gränsen till ekonomisk kollaps? Har du gjort en verklighetscheck de senaste 10 åren?

   • Glenn skriver:

    Rätt. Att vi ansökt om medlemskap i denna (Nato) aggressiva maktorganisation är helt uppåt väggarna.Screenar man av händelseutvecklingen i Europa och Ryssland Ukraina kriget på icke MSM media så märker man en otrolig underrapportering av händelser som helt går de flesta förbi . Nu har Europa satts i en eländig sits och sanningen smyger på i vardagslivet inom kort även i moder Svea. Mkt kommer att ske inom några år. Makt kommer att omfördelas på global och lokal nivå.

    Visste ni förresten att Kina nu provat ” konstgjord sol i full skala https://t.me/gali4us/31660

    Grand Solar Minimum på g eller ?
    Min första tanke. Kan bli tuffare att leva.

   • ivarandersson skriver:

    Benny
    Vi ser vad som händer i Ukraina som står ensamt mot Putins krigsmaskin.

    • Benny skriver:

     Du har ingen koll som vanligt! Ukrainas militär slogs ut redan i mars och efter det är det Nato som lett kriget mot Ryssland. Läste du inte vad Stollenberg sa häromdagen då han indirekt erkände att det är Nato som för proxy-krig mot Ryssland sedan i somras? Uppgifter varierar att mellan 50 och 70% av de krigförande för Ukraina är legosoldater utbildade av Nato. Kan även meddela att Putins krigsmaskin först nu håller på att veva igång på riktigt och det är nog bäst att idioterna i Bryssel snabbt ser till att få fram fred annars så är de själva snart föremål för regimbyte alternativt jämnade med marken!

     • Göran skriver:

      Ja. Polen har 10.000 man från sin krigsmakt som krigar i Ukraina.

     • Göran skriver:

      Rysslands mobilisering förväntas inte vara klar förrän i december någon gång. Vad ska Ukraina och NATO göra sedan?

      Dessutom finns det risk att Vitryssland går in i Ukraina och tar Kiev åt ryssarna. Så, vilken front ska Ukraina och NATO ta?

     • ivarandersson skriver:

      Benny
      Läser du bara ryska medier?

 4. Pingback: Vilken framtid? | ulsansblogg

 5. Göran skriver:

  Ur artikeln: ”Vi lever sedan cirka tre år tillbaks med förändrade villkor […]. Ekonomin började då visa tecken på svajighet…”

  Ekonomin har varit svajig mycket längre. Det kan vi se via Riksbankens så kallade finansåtgärder. Ekonomin borde ha kraschat för länge sedan, men har skjutits upp delvis genom räntesänkningar.

  I stället för att ta en ”liten smäll” har i stort alla västerländska riksbanken fixat till en stor smäll och det kan bli en riktigt stor smäll.

  Ekonomins svajighet är helt och hållet en politisk konstruktion. Vi ska kanske inte gnälla över inflation och liknande eftersom det är vi själva som väljer politiker som skapar lågkonjunkturer, inflation, deflation, depression med mera.

  • Benny skriver:

   Västvärldens luftekonomier kraschade egentligen redan 2008 men har hållits vid liv av konstgjorda åtgärder som ökad pengarullning, spekulation och räntesnurror som hållits låga av politiska skäl. Bara Sverige t ex har bostadsskulder på ca 3800 miljarder. Det är ju så att real ekonomi är en sak, luft och spekulationsekonomi en annan. Vad är ett hus i Sverige egentligen värt den dag det inte finns industrier och industrijobb som kan betala för den? Man kan se på vad ett hus i orter där industrin och jobben försvunnit kostar och det scenariot kan du använda på resten av Sverige också. Ja, man kan köpa fullvärdiga hus på många orter för ca 300-400 tusenlappar. I USA där skräckexemplet Detroit finns står husen tomma och förfaller då ingen har några pengar att köpa dem för och Sverige är snart där också på många håll. Vi får nog räkna med ordentliga prisfall och ekonomisk kris och hittar man inte ännu en kreativ lösning som skjuter problemen på framtiden ytterligare en tid så är det nog slut med välfärdsstaterna i väst.

 6. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Michael Oliver – A Terrifying Black Swan Of The Largest Magnitude Has Been Unleashed
  15 oktober 2022

  Idag varnade Michael Oliver, mannen som är välkänd för sina dödligt exakta prognoser på aktier, obligationer och större marknader, King World News för att en skrämmande svart svan av den största storleken nu har släppts lös.

  https://kingworldnews.com/michael-oliver-a-terrifying-black-swan-of-the-largest-magnitude-has-been-unleashed/

  Mvh,

 7. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  WEEKLY WRAP with Alasdair Macleod
  October 14, 2022

  https://kingworldnews.com/kwn-metals-wrap-with-alasdair-macleod-10-14-2022/

  Mvh,

 8. Samuel af Ugglas skriver:

  Varför har det blivit en naturlig, självklarhet att låta sig utplundras på LIV och EGENDOM? Varför är PARASITISM en självklarhet hos dagens medborgare?
  Och, varför är det helt vedertaget att INTE diskutera det.
  Har socialismen ett så hårt grepp om medborgarnas intellekt att det inte kan brytas?
  Karl Hedin gav inte upp!

 9. Jan Andersson skriver:

  Glöm inte i den allmänna dystopin att det finns de som sprider rykten bara för att börskurserna ska dyka för de vill köpa billigt och sälja när de strax återhämtar sig, med större marginal än annars. Georg Soros är en som snackade ner kolaktier totalt, och köpte dem sedan.

  • Göran skriver:

   Georg Soros var den första jag tänkte på när jag började läsa din kommentar och sedan dök Georg Soros upp i kommentaren

   Georg Soros är en springpojke för globalisterna. Han gör sina affärer på insiderinformation.

   I Sverige går det att se hur bankerna sätter riktkurser och sedan agerar tvärtemot dem.

 10. Jan Andersson skriver:

  I alla länder finns personer som kan sitt jobb bra och skulle kunna vara utmärkta rådgivare åt politikerkåren (som oftast inte har någon relevant utbildning eller erfarenhet av det de förväntas förvalta så bra som möjligt för det folk som gett dem förtroendet att styra). Men dessa får inte jobbet och måste opponera sig på annat sätt; det är lätt att hitta fyrtio år gamla skrifter som ganska exakt beskriver energikrisen som nu har inträffat.

  Hur är det överhuvudtaget möjligt att vi i Sverige också har kunnat hamna i denna situation? För det första: man måste vara delvis insatt i ett fackämne för att kunna uppskatta de röster som talar mest förnuftigt. Man behöver inte vara insatt för att sköta ett svenskt departement, vilket bevisas av att ministrar byter jobb med varandra hur som helst. Det kan ingen chef från näringslivet göra, fackerfarenhet väger tungt.

  Sedan har vi den typiska stoltheten hos små svenska politiker att få leka med de stora pojkarna i EU och FN. Men dessa aldrig så kompetenta organisationerna ser inte pyttelilla Sverige som något annat än en resurs de kan utnyttja; svenska folkets väl och ve struntar de i och varför kom vi med i dessa organisationer överhuvudtaget om vi inte ville ansluta oss till ”de globala nätverken” och till det de stora pojkarna nu råkar tycka.

  Sveriges förutsättningar, kultur och folkopinion har de ingen uppfattning om, för det finns värre problem i världen än våra små, fast vi desperat försöker att göra oss synliga genom Nobelpriset och Greta. Men när ska våra egna makthavare inse att uppdraget de fått gäller Sverige och svenska intressen?

  Tyvärr finns en intern motkraft mot alla förnuftsyttringar från alla som inte kan sitt jobb så bra och aldrig skulle kunna vara rådgivare i något sammanhang. Det är demokratins baksida, den med störst käft vinner mest sympati. Så när hittar vi en ledare som är en kunnig lokalpatriot och med stor käft?

  • Thomas skriver:

   i Mats Hellströms bok ”Politiskt liv” berättar han om just sin något naiva inställning i internationell politk – och hur det egentligen påverkade den svenska EU-ansökningen.. Men kanske att man måste ha fler informationskällor för att inse hur inkokta de svenska tankegångarna var.. och är.

  • Göran skriver:

   Om varje svensk gick med i ett politisk parti – bara i studiesyfte – så skulle de nog förfasa sig över vilken inkompetens och naivitet som finns i dem.

   Därför bör alla vid en valrörelse gå ut och snacka med politikerna. Man ska inte ställa frågor om deras politik utan om andra saker för att utröna om personen i fråga har några bredare kunskaper. Besitter de någon logisk förmåga, något sunt förnuft och kan de ta till sig en analys.

   Vågar de erkänna om de inte har kunskap om något, och vill de i sådant fall veta mer?

   Lyckas ni hitta någon som ni kan godkänna?

 11. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  TROR ATT VI GÅR IN I EN OND STAGFLATIONSMILJÖ!!

  Dagens restriktiva Centralbankers-politik i en snabbt försämrad ekonomi utgör förutsättningar för en brant lågkonjunktur. I motsats till det oöverträffade monetära och finanspolitiska stödet vi hade efter den senaste ekonomiska nedgången, upplever vi för närvarande ett stort likviditetsuttag i en tid då företagens fundamenta börjar krympa. Trots den djupaste inversionen av avkastningskurvan på decennier, höjer bland andra Fed räntorna i sin snabbaste takt sedan 1984 när de nu börjat att krympa sin balansräkning med 90 miljarder dollar per månad. Redan under de senaste tre månaderna har USA:s M2 penningmängd minskat med sitt största belopp på 63 år!

  Under tiden är inflationen fortfarande djupt förankrad i ekonomierna. Dessa är utan tvekan de mest utmanande omständigheter som Centralbankerna har ställts inför på många decennier. Centralbanker kan offra ekonomisk tillväxt så länge som arbetslösheten är låg, vilket jag inte tror kan bestå.

  Tror starkt på att vi kommer att ha hög inflation under kommande år, framför allt inom EU-området, och att arbetslösheten kommer att stiga avsevärt från nuvarande nivåer..

  Mvh,

  • Thomas skriver:

   Dom driver på en krasch så att ett storkrig som kommer skall dölja det….

   • Göran skriver:

    Ja, senaste idag hörde jag någon som sade att det inte var några ekonomiska problem innan Ryssland gick in i Ukraina.

    Senilskallen Joe Bidéns pressekreterare hävdar bestämt att USA:s ekonomi är stark och är bättre än under Donald Trumps regim.

  • Göran skriver:

   UK:s riskbank är mer eller mindre i konkurs. Sverige Riksbank är i konkurs. Jag vet inte hur man lämnar in en konkursansökan mot Sveriges Riksbank eller vem som gör det. Regeringen kommer putta in pengar i Sveriges Riksbank så balansräkningen blir godkänd igen vilket rör sig om 60-70 miljarder. Och var kommer de pengarna ifrån?

   • Jan Andersson skriver:

    Killgissar på bränsle- och elskatt…

    • Samuel af Ugglas skriver:

     Killgissar?
     Vi behöver inte gissa. Vill socialisterna plundra oss på pengar till alla sin BIDRAGSTUNNOR för att ösa pengar över bidrags mottagarna är den ”proportionella” skatten alldeles utmärkt.
     Hur stor är skatten generellt på alla former för ENERGI?
     Tänk om vi sluppit det andra monstruösa skattesystemet som är socialistens varumärke, avundsjukeskatterna?
     Men som sagt, det får man inte ens diskutera.

  • Jan Andersson skriver:

   Om ett land sätter i system att offra den ekonomiska tillväxten då och då så halkar man bara mer och mer efter konkurrenterna och kan svårligen hämta hem försprånget eftersom det egna näringslivet har svårt med framförhållningen; när kommer nästa smäll? Något större förtroende för makthavarna har de aldrig haft, så på den fronten förändras inte mycket.

   Ett land ska aldrig tafsa på sitt näringsliv, man kan inte plantera vilda blommor i sin egen rabatt…

   • Göran skriver:

    Vad menas egentligen med ekonomisk tillväxt? För mig innebär expansion av mängden pengar endast att staten ska knipa en större mängd av medborgarnas pengar.

    För mig är inte mängden pengar intressant utan endast deras värde. Expansion innebär för mig att man kan producera mer för samma finansiella insats.

    Bidrag till företag innebär att man stjäl från fungerande företag och ger till dysfunktionella företag.

 12. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  SEEKING VALUE, AVOIDING BULL TRAPS

  https://www.crescat.net/seeking-value-avoiding-bull-traps/

  Mvh,

 13. Samuel af Ugglas skriver:

  Hoppas fortfarande att typ den Amerikanska konstitutionen kan rädda oss. Den uppstod ur förnedring och övergrepp mot ”NÄSTAN” ! ! !
  Men det skall nöd, elände och destruktion till innan människor fattar allvaret.

  • Jan Andersson skriver:

   USA förr var motsatsen till socialism. Många hävdade att Democrats var mer höger än det svenska högerpartiet. De visade genom sina prioriteringar att ett livaktigt privat näringsliv som inte staten tafsade på var grunden till allt välstånd. Nu har allt välts på huvudet, och den som mest försökte vrida klockan tillbaka blev smutskastad och utkastad (Donald Trump).

   Istället är Schweiz nu förebild, men inte mest för sitt näringsliv utan för sin demokrati.

   Så vi har en lång väg tillbaka, fast lika goda resurser och förutsättningar som USA att skapa ett friskt och välmående samhälle, bara vi slutar att lyssna på de stora pojkarna (och tjejerna) i EU, FN och NATO och börja tänka själva.

   Det första en inkompetent person gör när de ställs inför något det inte klarar av är inte att erkänna sin inkompetens utan att fråga någon klokare och sedan själv presentera lösningen som om den vore deras egen. Men inser inte att många som lyssnar lätt genomskådar det hela.

   Första frågan ur folkdjupet bör vara: ”Du som säger att du är så duktig, varför jobbar du åt staten? Kanske för lönen, men du får ingen cred för din eventuella kompetens, och du riskerar att få sparken om fyra år”.

 14. Thomas skriver:

  Många intressanta funderingar…sista frågan i inlägget står dock kvar:
  ”Vilken överordnad ideologi kommer att vara styrande? Fascismen, som den då ser ut? Kommunismen, i någon muterad form? Islam?”

  Michael Hudson har nog tanken på att feodalsamhället återkommer.
  Den tid vi nu lever i har synnerligen märkliga funktioner.
  Aldrig tidigare har vi kunnat inhämta så mycket kunskap om tillvanns mysterier som idag, det senaste århundradet. Men hur hanteras denna insikt?

  Människan som art blev med jordbrukets införande en hårt styrt hierarkisk art, med feodalsamhället som princip. Fascismen är en variant av feodalsamhället – om man tänker efter. Kommunismen är givetvis också en variant av feodalsamhället. De religiösa varianterna av feodsalsamhället, som de muslimskt styrda, är de mest tydliga.

  Att bryta sig ur ett feodalt samhällssystem tar tid och handlar om kultur och information, att lära människor att tänka kritiskt. Och moraliskt. Att gå i motsatt riktning, att bygga ett feodalsamhälle, går nog lättare….
  Så Michael Hudson har nog rätt.

 15. Göran skriver:

  Eftersom NATO berörs i kommentarerna ovan kan man tänka på följande. NATO kallar sig för en fredsorganisation medan Ryssland betraktar NATO som en angreppsorganisation.

  Tittar man på NATO:s agerande får man nog hålla med Ryssland.

 16. Göran skriver:

  Norge, Danmark, Sverige och Finland har tillsammans en BNP som är lika stor som Rysslands. Så tänk vilket krigsmakt dessa länder skulle kunna ha tillsammans.

  Inget av dessa länder behöver varar hundvalpar åt USA, EU eller NATO.

 17. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Liz Ann Sonders, Chief Investment Strateg på Charles Schwab: Topp 1% av amerikanerna (efter förmögenhet) äger 53,1% av alla aktier i USA; de översta 10 % äger nästan 89 % och de nedre 50 % äger mindre

  Mvh,

  • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

   Liz Ann Sonders, Chief Investment Strateg på Charles Schwab: Topp 1% av amerikanerna (efter förmögenhet) äger 53,1% av alla aktier i USA; de översta 10 % äger nästan 89 % och de nedre 50 % äger mindre än 1 %.

   • Jan Andersson skriver:

    Läste en liknelse: om man fyller en Londonbuss (dubbeldäckare) med världens rikaste personer (ca 80 sittplatser) så äger de tillsamman lika mycket som jordens alla övriga människor. Men det är inte som Aftonbladet envisas med att hävda, att de har ett stort kassavalv typ Joakim von Anka där de simmar i sina pengar. Det vore kanske bättre att räkna antalet anställda överallt och se hur många familjer de försörjer – med riktiga pengar, skapade av arbete.

Kommentarer är stängda.